Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tfhjjdnsms

angielski pomoc

Polecane posty

Gość tfhjjdnsms

kto mi przetłumaczy te zdania na angielski? Witam. Prowadzę firme i chciałabym otrzymywać fakturę za zakupy, czy istnieje taka możliwość?

Gość htgfrvnhj
I run my company and I would like to receive an invoice for purchases, is there a possibility?

Gość Kobitka co wie
Hello. I run my own business and would like to receive a VAT invoice for the purchase/purchases. Is it possible for you to provide it/such?

Gość alfajed
jesli juz to zadne Hello tylko Dear Sir/Madam Jesli sie zna nazwisko osoby to Dear Mr Smith, Dear Mrs Brown, etc

Gość do alfajed
Te, nie osraj się z tym Dear Sir or Madam. A na końcu pewnie XYZ... Ja wiem, że matura za pasem, ale w życiu nie trzeba używać takich górnolotych zwrotów. Pracuję w międzynarodowej firmie i zawsze piszę "Hello", a jeśli jestem w z klientem w bliższych relacjach = dłużej współpracujemy, piszę "Hi".

Gość hihihihihi
"Pracuję w międzynarodowej firmie i zawsze piszę "Hello" od razu odrzucilabym taki list/mejl jakby mi ktos napisal "hello" albo "hi". to kompletny brak profesjonalizmu. tak to mozna pisac do znajomych. Zdanie powinno sie zaczynac od Dear Sir/Madam lub Respected Sir/Madam

Gość do alfajed
Drogi Książę :D Proszę was... Ja wiem, że was tak w szkole uczą... Ale jeśli współpracuję z tymi samymi klientami od kilku lat i kontaktujemy się e-mailowo dzień w dzień - nie będziemy sobie królować... Wystaczy Helllo i końcowe Best Regards. Klienci tak samo piszą do mnie. Nie słyszałam jeszcze Madam :P

Gość hihihihihi
Ale ja nie pisalam nic o drogim ksieciu... rozumiesz ty chociaz angielski, droga pani z "korporacji"?

Gość do alfajed
Jasne, że nie rozumiem :)

Gość hihihihihi
No wlasnie widac... :)

Gość ncxiscnjsc
jak nie znasz osobiscie osoby to zawsze kulturalnie jest napisac Dear Sir/Madam. i to jest nie jest zadna 'maturalna' formulka tylko normalna kultura osobista. I tez pracuje w miedzynarodowej firmie i nigdy nie zwracam sie do ludzi przez 'hi' czy 'hello'. Jak kogos znasz z imienia to wtedy mozesz napisac 'Dear Adam', itp...