Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M a l i n k a

7 mies. i tylko mleko mamy

Polecane posty

Gość M a l i n k a

drogie Mamusie, mój 7 mies. synek je tylko moje mleko wręcz "objada się nim", nic Mu nie smakuje oprócz gruszek. Słabo przybiera Co robić? wszystkiego próbuje, ale potem zaciska usta i koniec. Dodam, że jest alergikiem, sinlac nieodpowiada, kasze również, nie wspomnę o zupkach wręcz Go obrzydzają. Badania moczu i krwi ok Też tak miałyście? Kiedy w końcu zacznie jeść?????

Gość M a l i n k a
podbijam

Moja też tak jadła. Próbowałam wprowadzać nowości na tym wprowadzaniu się kończyło... wszystko co dawałam, próbowała i już więcej nie chciała. I właśnie jakoś na przełomie 7-8msc zaczęła jeść lepiej tzn tak np parę razy bywało się, że zjadła coś więcej jak raz np banana lubiła to tak 2-3 razy w tygodniu zjadła, w inne dni np misiowy jogurcik, jedzenia typu właśnie papki - czy to zupki czy owocowe musy to tak ze 2 razy w tygodniu może. Nie więcej jak raz dziennie zjadała coś poza piersią, niekiedy były dni, że tylko pierś. Przeszło całkiem jak dorosła bardziej do gryzienia. Po prostu papki jej nie podchodziły ( dlatego banan pasował bo dostawała kawał do rączki i "gryzła" a nie papka na łyżeczce). Dokładnie nie pamiętam, wiadomo na początku i ja się bałam bo wszystkie koleżanki jeszcze papki dawały, a ja zupki krojone lub gniecione itp obiady to takie zdrowe odpowiedniki dorosłych dań - wszystko w kawałkach i wtedy jadła. Może i Twój tak ma - zrób warzywa na parze różne, daj do miski i niech sobie wybiera i gryzie sam :)