Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy moja decyzja była słusznaa

Praca + studia = czy dobrze zrobiłam????

Polecane posty

Witam.Studiuję zaocznie trudny techniczny kierunek. Studia dzienne państwowe. Mam od groma projektów do liczenia i rysowania, egzaminy, koła. Pracuję od poniedziałku do piątku na umowę śmieciową. Pracuję w małej firmie, ja tu najkrócej pracuję dopiero pół roku a wszyscy co dłużej to mają zwykłe umowy o pracę. Zarabiam średnio 1400- 1500/miesiąc na rękę. Teraz mam ciężką sesję i poprosiłam szefostwo żebym do końca lutego chodziła w kratkę czyli 1-2 dni na tydzień (nie płacą mi za dni kiedy mnie nie ma). Nie chcieli się zgodzić bo teraz wdrażają nowy projekt i potrzebują pracowników. Jednak ja powiedziałam że muszę no i wiem że mnie zwolnią :(. Koleżanka z pracy powiedziała mi że szukają już nowego pracownika :(.

nikt mi nie pomoże?

Gość ghmghk
Z tego co zauważyłam to Ty bys chciała i rybki i akwarium. Studia + praca to szybka szkoła dorastania. Trzeba dużo samodyscypliny by to pogodzić. Szkoły nie interesuje to , że pracujesz, pracodawcy to że studiujesz. Podjęłas się pewnych zobowiązać i Powinnaś wywiązywać się z nich jako student i pracownik. Nie dziw sie szefostwu , że szukaja kogoś na Twoje miejsce. Sama studiowałam na politechnice trudny kierunek i pracowałam i wiem, że da się. Tylko trzeba dać z siebie w pewnych momentach 200%

Bałam się że zawalę sesję a teraz... chyba żałuję bo długo szukałam prayc

Gość nierozumny niedziwadek
jak to studiujesz zaocznie dziennie?

Jak to nie rozumiesz, przecież to normalne, że studia zaoczne studiuje się dziennie....A tak na poważnie, nic nie ugrasz u pracodawcy. Z czegoś musisz żyć, wiec albo znajdź sobie nową, albo podporządkuj się w tej. Sesje zaliczysz najwyżej w 2 terminie, nie myśl, że pracując i studiując wyrobisz sie ze wszystkim na czas.