Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama aluni

pytanie o skaze bialkowa!! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość mama aluni
no niewiem, ale skoro odstawilam nabial i nic jej sie nie poprawiło a własciwie sie pogorszyło, a nadal pije sok z malin i jem banany to to moze miec sens ,predzej czy pozniej dorwe drania:) w zyciu bym nie pomyslała ze banan albo malina moze uczulac!! co to sie dzieje?? od jutra zaczne zapisywac co zjadłam bo normalnie mam juz taki metlik w głowie ze napewno nic madrego nie wymysle:) jogobella a twoj maluch juz nie ma problemow ze skorka??

Gość mama aluni
ona sie jeszcze tak nie drapie,jakos tak nieporadnie sie szturcha raczka po brzuszku i szyjce,za malutka jest na drapanie:) najlepiej wziełabym od niej to paskudzstwo gdybym mogła;(

Gość mama aluni
acha jogobella a płuczesz w czyms ubranka??

Gość mama aluni
ok kobietki bardzo dziekuje wam wszystkim za rady napewno z nich skorzystam ,ide spac bo moj 'robaczek' niedługo sie obudzi na jedzenie,zajrze jutro :) pa dobranoc

Gość :;:::{:::&
http://www.doz.pl/apteka/p16025-Fenistil_krople_doustne_1_mgml_20_ml jakbyś znalazła też coś takiego u siebie możesz spokojnie małej podać 2-3 kropelki 2 razy na dobę , jakbyś znalazła cokolwiek z tego co Ci pisałam to będzie dobrze, choć ketotifen mógłby być za mocny , to szukaj raczej klemastyny albo własnie czegoś w stylu fenistilu . dobrze by było gdybyś właśnie trafiła do apteki DOZ , wiem że jest w londynie

Gość jogobellaaa
U nas dalej jest to zaczerwienienie ale już nie takie intensywne jak na początku widać dużą poprawę może to zmiana proszku a może ten krem bo po 2 tyg stosowania go widać różnice dalej jest mocno wysuszona ale.nie.ma już.krostek i intensywnego czerwonego. Ale.mieliśmy duży problem z ciemieniucha ten krem i płyn do wody pomogo dermatolog kazała odstawic.każdy.kosmetyk nawet chusteczki nawilzone i stosujemy tylko to. Na odparzenia też dobre.

Gość jogobellaaa
Nie tylko te płatki mydlane do prania i prasuje parowo wszystko tylko ze na zwykłej wodzie z kranu.

Gość jogobellaaa
Dzieciaki w uk.mają leki za darmo;))

Gość jogobellaaa
Mama aluni.napisz czy twoja córka się drapie jak tak.to gdzie?? Bo.mój.maluch najbardziej za uszami się drapietutaj.przy.opuszkach?? Może to coś znaczyć i tylko w porze snu

Gość mama aluni
ok wykapalam sie i mowie zajrze heheh!! odrazu kupilam ten fenistil !!dzieki do jutra

Gość mama aluni
probuje sie drapac na szyjce i troszke nizej ;( w porze snu nie zauwazyłam zeby sie drapała,ide spac

Gość mamazbham
Jestem w uk i mamy ten sam problem tylko duzo dluzej. Natluszczaj non stop..smaruj dIecku skore przy kazdej zmianie pieluchy. Powiedz zeby ci lekarz przepisal oilatum do kapania. Mialam wiele kremow.nawilzajacych dla malego (19 mcy) ale najlepwi sie sprawdza emolium z Polski. Jezeli nie bedzie poprawy pytaj gp o mleko nutramigen tylko na recepte. Pewnie ciezko bedzie dostac bo jest drogie i gp nie chce przepisywac. Pisz w razie pytan. Pozdrawiam

Gość mamazbham
A co do drapania i fenistil - jak nie drapie sie zabardzo to jej nie dawaj .moj to mial ale drapal sie do krwi i nie spal po nocach. Fenistil dostawal. 2 razy dziennieni jego to usypialo.

Gość :;:::{:::&
fenistil usypiająco? clemastinum owszem , może tak działać. a fenistil podawany w odpowiedniej dawce na pewno, nie działa usypiająco, jeżeli dziecko jest senne po lekach to zmniejsza się dawkę lub zmienia się lek. Przede wszystkim hamuje uwalnianie histaminy , a nie typowo przeciwświądowo ...

Gość a nasza
u naszej córci też wystąpiła skaza białkowa, pani dermatolog poleciła nam żeby ją kąpać w przegotowanej wodzie źródlanej a w ciągu dnia przemywać twarz i pupkę zaparzonym siemieniem lnianym (krochmal działa sciągająco)

Gość lady bronka
moja córka miała skazę białkową, do tego uczulenie na truskawki, pomidory, banany. dostała azs od alergii pokarmowej. po odstawieniu alergenów i przejściu z zwykłego mm na nutramigen uspokoiło się. zmiany na skórze zniknęły najpóźniej bo po około 3 tyg. podawałam tez latopic, to probiotyk dla dzieci z azs i alergia pokarmową.pomaga uszczelnić układ pokarmowy. do kąpieli i smarowania stosuję serię a-derma exomega, mam kostkę myjącą i balsam, oilatum, emolium itd. były za słabe.

Gość ;:::;:::::::
mama aluni jak dzisiaj wygląda malutka ? jak praca jelit?

Gość mamazbham
On mial dosc silna dawke i moze dlatego tak dzialalo na niego. Do lady bronka ... A ten krem a derma exomega masz od gp? Czy gdzie go mozna kupic ? Ja juz mam dosc sciagania emolium z pl i chcialabym znalezc cos dobrego titaj. Dzieki !

tzn jest więcej internetowych aptek ale dwie są "namacalne" :) apteka dbam o zdrowie

Gość mamazbham
Wiem ja kupuje przez apteke panaceum albo jak ktos z rodzinki przylatuje w odwiedziny to przywozi. Sa tez super kremy a svr topialyze tak sie chyba pisze. Dosc drogie ale super !!! A ten co Ty masz to skad ? Tez z apteki internetowej ?

Gość mamazbham
Wiem ja kupuje przez apteke panaceum albo jak ktos z rodzinki przylatuje w odwiedziny to przywozi. Sa tez super kremy a svr topialyze tak sie chyba pisze. Dosc drogie ale super !!! A ten co Ty masz to skad ? Tez z apteki internetowej ?

Gość mamazbham
Ahhh to nie ta sama osoba :-) pytalam lady bronke o ten jej krem.:-)

Gość mama aluni
no hej dopiero sie ogarnęłam!! Więc tak...skórka małej wyglada dużo lepiej nadal jest szorstka ale zaczerwienienie i krostki zniknęły,a jelitka??? hmmmm......własciwie bez zmian:( kupka dzis była koloru musztardy ale nadal bardzo śluzowata:( no i malutka dzis sie nie drapala za duzo :)

Gość szkotka uk
Moja corka tez miala skaze bialkowa I bardzo ciezko bylo mi tutaj w uk uzyskac mleko na recepte bo wszyscy mowili ze to nspewno nie skaza I ze cork ma sucha skore. Az w koncu jak miala krew w kupce I pojechalismy na pogotowie to dostalismy diagnoze- potem bylo juz super bo milam swoja dietetyczke, ktora mi wszystko mowila co moge jesc a czego nie. Ale najgorsze ze jak ksrmisx piersia to nie mozesz zjesc nic co moze nawet zawierac sladowe ilosci mleka I jego pochodnych. Dostalam ulotke a n niej z 10 jak nie wiecej pochonych mleka. Mnie zdziwilo ze mleko jest w wiekszoscv wedlin I nawet palszkach czy chipsach.

Gość szkotka uk
Aha a jesli o krem to nam pomagal epaderm. Swietnie natluszcza skore

Gość mama aluni
a co do fenistilu..byc moze nie bede musiala go wogóle użyc ,ale dobrze miec takie cos w domu na wszelki wypadek;)

mówisz że krostki zeszły , a co odstawiłaś? przez te kupki właśnie, to będzie pokarmowa alergia, możliwe że ma skazę białkową , możliwe też że zeszły się dwa lub więcej alergenów, dlatego takie sensacje. W każdym razie życzę sukcesu w szukaniu winowajcy :)