Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama aluni

pytanie o skaze bialkowa!! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość :;:::{:::":
jeszcze napisz ile córcia ma miesięcy bo nie znalazłam wieku albo ślepa jestem

moje dzieci miały skazę, ale to tak nie wyglądało - nie przegrzałaś dziecka? tym niemniej nadal może być skaza, więc odstaw co dziewczyny pisały, nawilżaj - nwet kilka razy dziennie, oilatum uczula niektóre dzieci, na ręce długie skarpety, żeby tego nie rozdrapywał, a jak za tydzięn po diecie nie będzie lepiej to wracaj do GP tylko innego tym razem

Gość mama aluni
13 tygodni albo 3 miesiace i tydz :)

Gość mama aluni
nie no w pokoju u niej jest 19 stopni spi w body z krotkim rekawem i na to pajacyk,przykryta jest kolderka to chyba ok?

Gość mama aluni
jeszcze dwa dni temu skorka na brzuchu była szorstka i troche sucha a od dzisiaj własnie taka wysypka jak na zdjeciu ;(

Gość :;:::{:::&amp
jednak wygląda na alergię pokarmową, AZS to pan "doktor" moze sobie poszukać gdzieś indziej odstaw ten nieszczęsny sok malinowy , tuńczyka i banany:) jakbyś znalazła lek z klemastyną to powinno małej wystarczyć 0,5 ml, raz dziennie ,

Gość jogobellaaa
Do mama aluni my też mieszkamy w uk i też synek ma egzeme u nas przyczyną był proszek fairy zmieniłam na zwykle płatki mydlane które poleciła mi inna mama która też ma synka z egzema. Mój mały ma.okropnie wysuszona skórę pani dermatolog zapisała nam balaneum do kąpieli i hydromol( nie wiem czy dobrze pisze ale teraz nie mam jak sprawdzić) i smarowanie 4 razy dziennie daje efekty przez 2 tyg. U nas brzuch wyglądał tak samo zanim dostałam się do dermatologa te krostki zlaly się w jedną całość i był jeden wielki czerwony placek na brzuszku policzki czyste były od początku. Narazie jest lepiej drugie opakowanie hydromolu zaczynamy myślę ze zniknie całkowicie a i 2 pranie w.płatkach mydlanych i jest poprawa znaczna.

Gość jogobellaaa
Całą sytuację jak opisujesz to tak jsk u nas nawet mój mały ma ten sam wiek. Banany też odstawilam:)

Gość :;:::{:::&a
sprawdz np. jak jest rozgrzana po spaniu czy zdaje się być więcej tego na skórze czy mniej , im chłodniej powinno to znikać im cieplej więcej się pojawi a to co ma. zdaje sie być takim typowym wyrzutem histaminy

Gość mama aluni
:;:::{:::&amp dziekuje ci bardzo za pomoc :) jogobella a co to ten hydromol??ja dostałamhydrous ointment bp i tyle,mam wrazenie ze to jej nie pomaga:( tez piore w fairy ,ale to dopiero teraz mogloby wyjsc uczulenie?? a i gdzie kupilas te platki mydlane?? nie bede juz pila soku,jesc bananow....wogole nic nie bede jesc hehe ;)a ten ketotifen to jest z klemastyna tak???acha :;:::{:::&amp i skad ty to wszystko wiesz:)

Gość :;:::{:::&a
egzemą lekarze nazywają wszystko czego nie są pewni :) a właśnie , próbowałaś kąpać małą w krochmalu?

Gość jogobellaaa
A i jeszcze napisze skąd wiem-przypuszczam ze to od proszku. Mój mały n Miał egzeme wszędzie gdzie skora miała kontakt z ciałem tylko tam gdzie pieluszka było czysto więc postanowiłam zmienić i poprawa widoczna

Gość mama aluni
ona wlasnie rano po wstaniu mial tego jakby wiecej,teraz po kapieli tez

Gość :;:::{:::&
klemastyna to nie ketotifen :) to są dwa różne syropki :) rożny składnik aktywny nie chcesz wiedzieć skąd to wiem :) jedno jest pewne , ci którym czasem pomagam jeszcze żyją , moje dzieci też :)

Gość mama aluni
tak kapie ja w krochmalu,wszystkiego sie juz łapie zeby tylko nie cierpialo moje malenstwo:) a gdyby to byl proszek to byłaby cala wysypana no nie a ona plecki tez ma czyste,tylko ten brzuszek i troche na nogach i w zgieciach raczek

Gość jogobellaaa
Miało być gdzie skora miała kontakt z ciuchem;) hydromol to też coś z parafina. Wygląda jak wazelina pachnie jak znicz;) ja też pralam w fairy od urodzenia.i wyszło też niedawno. Płatki nazywaja się soap flakes i kupuje je w takim sklepie jak home bargains nie wiem czy u ciebie jest kosztują 1.70 spróbuj nie zaszkodzi. Ciuszki się dopieraja dobrze w miare. U nas jest poprawa tylko 4 razy dziennie smarowanie męczące dla małego.

to jesteśmy w domu - tak jak pisałam wyżej ,teraz tylko trzeba poszukać co ją uczuliło :) najpierw sprawdź proszek do prania i płyn do płukania jeżeli używasz , jak nie pomoże ,to dieta eliminacyjna - odstawiasz na 48h jakiś składnik diety , jeżeli dziecku nic się nie zmieni, odstawiasz następny a spożywasz ten wcześniej odstawiony i tak aż trafisz na winowajcę :) chyba że zrobisz panel pediatryczny

Gość mama aluni
fajnie ze na tym forum sa jeszcze normalni ludzie:) nic sprobuje zmienic proszek załatwic lek nie jesc bananow i tych roznych innych i zobaczymy:) mam nadzieje ze jej to zniknie i ze to nie azs:( :;:::{:::& jestes alergologiem??albo masz jakies doswiadczenia:) nie wazne...wazne ze chcesz pomoc:) dzieki

lepsza byłaby w ogóle parafina ciekła dokąpieli dla waszych dzieci , bez zbędnych dodatków

Gość mama aluni
chetnie bym zrobila ten panel gdybym byla w polsce:(

Gość jogobellaaa
U nas też się zaczynalo od brzucha a dokładnie od ramion potem ręce nogi i plecy też nie ruszone chodŹ zaczynało łapać i plecy. Gdyby to było od przegrzania to plecy były by pierwsze bo Przecietz dziecko spędza większość dnia na pleckach. Tak.mi się wydaje.

mama aluni -nie zapomnij odstawić jako pierwszego soku z malin :)

Gość mama aluni
mama parafine jutro sprobuje:) a myslisz ze mogłaby to byc woda do zelazka bo w zasadzie tylko to zmieniłam,jest o zapachu lili i TRUSKAWKI!!

Gość mama aluni
SOK Z MALIN PIERWSZY IDZIE W ODSTAWKE:) zaraz po nim banany;) kurde mam nadzieje ze uda mi sie znalezc winowajce ;)

jogobella nie chodzi o przegrzanie a rozgrzanie ciałka , pod wpływem ciepła rozszerzają się komórki skóry i naczynka krwionośne co powoduje szybszy przepływ histaminy , która jest odpowiedzialna za powstawanie wyprysków

Gość jogobellaaa
U nas sok z malin niczemu nie zawinił;) pamiętaj żeby nie dopuścić do drapania;))

alergenem może być wszystko , nawet aromaty stosowane w odświeżaczach powietrza , w Twoim dezodorancie , nawet w kremie do twarzy , więc i perfumowana woda do żelazka może teoretycznie uczulić

Gość jogobellaaa
Masz rację u nas w kąpieli wychodzą zaczerwienienia. Dlatego staram się kąpać w lekko chłodniejszej wodzie niż zawsze