Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzejnikzeliwny

Skutki gwałtu?

Polecane posty

Gość grzejnikzeliwny

Witam. Jestem z dziewczyną od paru miesięcy. Oboje mamy po 21 lat. Bardzo chcę z nią być jak najdłużej, kocham ją mocno i wiem, że ona mnie też. Nadszedł taki etap w związku, że został poruszony temat jej przeszłości. Rozmowa ta nie była lekka i strasznie ją denerwowała, ale uważam że jak chce się budować dobry związek to takie sprawy powinny zostać wyjaśnione, z kim wiążemy się być może na całe życie, bo nie jest to dziewczyna z którą jestem aby być... Najpierw doszło do tego że wyznała mi, że spała z 6 facetami (z którymi była w związku), ale tak naprawdę kochała tylko jednego z nich. Potem jednak na światło dzienne wyszły inne fakty i także jej jednorazowe przygody. Byłem w szoku troche, zacząłem jej robić jakieś wyrzuty sumienia. Szczególnie, że nie była dziewczyną którą trzeba zdobywać jakiś czas by iść z nią do łóżka. Robiłem jej wykłady o tym, że nie miała szacunku do siebie, otworzyłem jej oczy na pewne sprawy. Mówiła mi że żałuje swojej przeszłości, że przy mnie wiele rzeczy zrozumiała, dużo się nauczyła i zmieniła się. Ja jej wierze bo widzę, że naprawdę robi dla mnie dużo z miłości. Ogólnie ciągle spotykała się z różnymi facetami, jak to sama powiedziała "niepotrzebnie na siłę nie chciałam być sama". Jest jedynaczką, jej rodzice bardzo starej daty wiem że wiele jej nie nauczyli bo byli zajęci pracą, była tylko ich jedyną córusią której trzeba na wszystko pozwolić. Próbowałem ogólnie to wszystko zrozumieć i ten temat jeszcze nie został zamknięty, ostatnio tak zacząłem naciskać i wyznała mi, że ponad 2 lata temu została zgwałcona. Przeżyłem szok. Nie powiedziała o tym nikomu, tylko mi. Wiem że mówi prawdę bo teraz skojarzyłem fakty i zrozumiałem dlaczego unikała niektórych tematów. Nie wiem co teraz o tym wszystkim myśleć, czy to że była zgwałcona mogło mieć takie skutki w jej psychice, że postępowała w życiu tak lekkomyślnie? Mówiła mi kiedyś że została raz skrzywdzona i dlatego potem nie patrzyła co robi ze swoim życiem, aż spotkała mnie. Zawsze myślałem, że ofiary gwałtu czują potem wstręt do facetów a nie jeszcze bardziej się puszczają... Pomóżcie coś!

No cóż... Powiem Ci, że to jest bardzo mozliwe i realne co mowisz.. I powiem Ci też że to może być skutek tego co ją spotkalo.. Takie zachowanie poźniejsze.... Nie wiem sama dlaczego... ale tak się poprostu dzieje... Miałam tak samo jak ona.... poprostu ma się gdzieś w sumie co się z Toba dzieje i w ogóle co się dzieje w okół.. Nie umiem tego wytłumaczyć i sama nie rozumiem takiej reakcji... tym bardziej gorzej jeżeli to był jej pierwszy raz... ?? Pierwszy czy jakiś kolejny ? Ile miala lat??

Gość grzejnikzeliwny
Pierwszy raz to jej nie był. Może drugi, albo trzeci. No miała wtedy gdzieś około 17 lat. Może trochę przed 18. Dokładnie nie wnikałem bo strasznie ten temat ją drażni. Chciałbym z nią jakoś o tym porozmawiać ale nie wiem jak to zrobić łagodnie.

Gość powie kochana powie
poczkaj az sama bedzie chciala o tym gadac..

"Zawsze myślałem, że ofiary gwałtu czują potem wstręt do facetów a nie jeszcze bardziej się puszczają..." zdarza się, jak chcesz się więcej dowiedzieć, to skocz do biblioteki i poszukaj pozycji z wiktymologii lub psychologii ze wskazaniem na terapie ofiar przemocy, np. O'Toole, Schiffman, "Przemoc..." czy Starowicz "Przemoc seksualna" Mało przyjemna literatura

Gość grzejnikzeliwny
Pierwszy raz miała będąc w gimnazjum,głownie lody ale i seks klasyczny. Jednak gwałt naruszył jej intymność - gwałt analny. Do tej pory uprawiała go tylko w 1 klasie liceum z chłopakiem którego kochała naprawdę. Od tamtej pory ona uprawiała tylko anal, czy to forma zadośćuczynienia? Dziwny mechanizm obronny

Gość grzejnikzeliwny(prawdziwy)
Ten wyżej się podszywa. To nie mój post.