Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakładki i narzędzia

Czy wiek 23 lata to b.mało jak na matkę noworodka?

Polecane posty

?

Gość ja mam 23
lata i termin mam na sierpień.Myślę,że to wiek odpowiedni.

Wg mnie nie. Urodziłam w wieku 18 i jak się okazuje wcale ale to wcale nie żałuję i nie czuję sie za młoda ;P Mam 24 (w tym roku skończe 25) i jestem w drugiej ciąży ;)

Gość skurwieni z krolami swiata
akurat :)

Gość hbahahhahahahaa
up

Gość Wysokaa
nie ;) idealny wiek moim zdanie. moja mama wtedy urodziła pierwsze dziecko moja babcia i ja też urodze ;D a tak serio to wcale nie mało ;)

Gość mamuska_a
To wiek akurat, ja mam 33 i sądzę, że to za póżno na 1 dziecko, ale lepiej poczekać niż zrobić sobie dziecko z byle kim :D

Gość wez przestan
"ja mam 33 i sądzę, że to za póżno na 1 dziecko" - nie pyerdol, bardzo dobry wiek to jest i na pierwsze i na każde kolejne. Mało która jest na tyle dojrzała 10 lat wcześniej żeby zdawać sobie sprawę w co się tak naprawdę pakuje. Ale to ich sprawa.

ja kilka dni temu dowiedziałam się o ciąży, jak urodzę będę miała 23 lata i 1 miesiąc i wydaje mi się ze to za wczesnie, mimo że od pół roku jestem mężatką. dziecko chciałam za 2-3 lata ale wpadlismy

Gość szmaragdowy motyl
Kara456789 chyba zartujesz!? 20lat i planowane!? chyba patologia! jeszcze powiedz ze po slubie jestes! dziecko to duzy obowiazek i koszt. jeszcze napisz ze macie wlasne mieszkanie i oszczednosci. a facet po studiach. bo w innym wypadku to gratuluje dojrzalosci i odpowiedzialnosci za to malenstwo ^^

Gość wiśnióweczka
ja pierwsze dziecko urodziłam w 23 lat ;-)

Po ślubie tak oboje studjujemy . Ślub mieliśmy jak mieliśmy 19 lat. To moje,mijegi męża i naszej córeczki życie .

Gość wiśnióweczka
ja też byłam krótko po ślubie i nieplanowanie zaszłam w ciążę... czy za wcześnie czy nie to pytanie do rodziców dziecka - zależy od rodziców dziecka wyłącznie.

Gość hmm mm
a przypadkiem mezczyzni nie moga brac slubu dopiero jak ukoncza 21rok zycia?

Gość gaga lady gaga
Ja czułam tak jak Ty, że za wcześnie, a byłam w tym samym wieku i po porodzie na prawdę okazało się za wcześnie. Żałowałam, że mam dziecko, nie umiałam pokochać, ale trwało to tylko kilka dni, a potem już było ok :)

Wiśnióweczka masz racje. Mnie denerwują ludzie co mówią a wy nie zamłodzi,to planowane ? My byliśmy gotowi,kochamy się stać nasz na dziecko.

Gość bgynhikhn
19 lat i slub i dziecko, masakra jakas. na dobra sprawe to sama jeszcz ejestes dzieckiem, czlowiek dojrzewa emocjonalnie ok. 23 roku zycia wiec twoje dziecko ma niedojrzala matke. z czego wy sie utrzymujecie i to dziecko? nie wmowisz mi ze macie dom czy mieszkanie i prace gdzie zarabiacie kokosy. O CZYM WY LUDZIE MYSLICIE??

Gość xxxqp
ja takze urodzilam dziecko w wieku 23lat i nie sadze zeby to bylo za wczesnie. ciaza byla planowana i staralismy sie 5miesiecy, ale mam tez wspanialego meza, wiec nawet jakbysmy wpadli wczesniej to pewnie bylabym szczesliwa jak teraz.

Gość szmaragdowy motyl
oboje studiujecie i zapewne nie pracujecie. i do tego po urodzeniu ciezko bedzie Ci dokonczyc te studia. planowane, hmm... dojrzalosc i odpowiedzialnosc pelna geba :)

Zarówno mężczyzna jak i kobieta mogą się pobrać w wieku 18 lat. Gdy się jest niepełnoletnim, trzeba mieć zgodę wydana przez sad rodzinny ( tylko miedzy 16 - 18 rokiem życia ).

Gość no co wy najlepszy wiek na
dziecko to 15 lat ! W wieku 23 to ona już ma jajniki na emeryturze a tu trza robić dzieci do 30-tki jeszcze

Gość no tak a potem taka mama
6-latki opowiada, że walnąć sobie kielona w ciąży to nic złego:O matka koło 30-ki takich bzdur nie opowiada

Gość bghahaq9898
blackeyed widac zes patologia, imie samanta doskonale o tym swiadczy

Gość szmaragdowy motyl
nooo tak-lepiej na garnuszku rodzicow, hmm a przed chwila bylo ze studiujecie obydwoje. zeby sie zdecydowac na dziecko trzeba miec na to warunki. a nie-chce i juz. nie myslac jaki to obowiazek!