marlena w czerni 0 Napisano Styczeń 24, 2013 Zacznę od tego, że jestem germanistką, nie pracuję w zawodzie nauczyciela, pracuję w niemieckiej firmie i mam stały kontakt z językiem. Jakiś czas temu poznałam i zakochałam się w angliku z polskimi korzeniami, żeby nie było ;) Planujemy wspólną przyszłość w której to niestety ja będę musiała opuścić swój kraj i zamieszkać na wyspach. Zastanawiają mnie możliwości podjęcia pracy troszkę ambitniejszej niż przysłowiowy zmywak. Czy miała bym tam szanse na posadę nauczyciela w szkole językowej? Nawet na jakąś część etatu. Znacie jakichś polaków pracujących tam jako nauczyciele? Czy język niemiecki jest na wyspach jakimś atutem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj w necie Napisano Styczeń 24, 2013 bo szukaja nauczycieli ja mieszkam w Niemczech i mialam juz propozycje z UK ale mnie ten kraj nie interesuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ;lm,lm Napisano Styczeń 24, 2013 poszukaj w necie- a ty czego uczysz? moglabys polecic jakies konkretne strony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marlena w czerni 0 Napisano Styczeń 24, 2013 nie wpadłam na to by poszperać w necie i faktycznie są oferty, nawet całkiem nieźle płatne, problem w tym, że w większości poszukują nauczycieli z doświadczeniem no i pytanie, czy Polacy są chętnie na takim stanowisku zatrudniani, ale skoro piszesz, że miałaś propozycję, więc pewnie nie jest tak źle. Z chęcią poczytała bym wypowiedzi ludzi tam pracujących w charakterze nauczyciela. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ;lm,lm Napisano Styczeń 24, 2013 ja z powodu pracy meza musialam przeniesc sie do UK. Jestem nauczycielka ang, i przez 0,5 roku mojego pobytu nie udalo mi sie niczego znalezc. Wysylalam setki cv. Lazilam po posredniakach. W moim odczuciu niechetnie patrzyli na mnie jako na Polke. Pod koniec mojego pobytu, tj doslownie 2 dni przed wyjazdem do domu dostalam odzew od Polki, ktora dala ogloszenie na Engl. teacher. Wymagali bardzo scislej historii zatrudnienia plus referencje od 3 osob...no, ale to sa moje doswiadczenia. Niekoniecznie musi byc tak w Twoim przypadku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Heid Napisano Styczeń 24, 2013 Niemiecki nie jest Twoim ojczystym językiem, a na to pracodawcy będą zwracać uwagę. Ale masz wykształcenie pedagogiczne, to plus:) Myślisz o posadzie typu "native speaker"? Jeśli znasz trochę angielski, to szanse są, ale może być ciężko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marlena w czerni 0 Napisano Styczeń 24, 2013 angielski znam w stopniu komunikatywnym dobrym, ciągle się uczę i tam na pewno też poszłabym na kurs zanim zaczęłabym szukać pracy na poważnie. Na początku chyba każda forma pracy związana z językiem by mnie zadowoliła, nawet jako pomoc nauczyciela-na początek to chyba byłaby nawet najlepsza opcja, cokolwiek, byleby zdobyć doświadczenie bo zdaję sobie sprawę, że uczenie tam a w PL to zupełnie dwa różne światy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj w necie Napisano Styczeń 24, 2013 autorko ja jestem wlasciwie wychowawczynia (Erzieherin) a nie nauczycielka. Ale widzialam i dostalam rozne oferty do pracy z dziecmi. moze nie od razu startuj do szkoly tylko n.p do domu dziecka , przedszkole itp ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj w necie Napisano Styczeń 24, 2013 acha no i faktycznie moglabys pracowac jako nauczycielka jezyka niemieckiego. Na pewno sa tam szkoly ktore prowadza kursy dla doroslych wiec j.niemiecki jest oczywiscie Twoim atutem i mysle, ze znajdziesz porzadna prace. powodzenia :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marlena w czerni 0 Napisano Styczeń 24, 2013 jasne, próbować pewnie będę w różnych miejscach. Z resztą, trochę to potrwa zanim wyjadę, martwię się jednak na zapas bo wiem, że nie będzie mi łatwo. Anglia nigdy nie była moim wymarzonym miejscem do życia :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj w necie Napisano Styczeń 24, 2013 no Anglia nie jest tez moim wymarzonym miejscem ale jak masz partnera i znajdziesz prace fajna to bedzie dobrze. a ja jestem pewna ze masz szanse na super prace ze znajomoscia j.niemieckiego. porozgladaj sie po necie to az sie zdziwisz :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nalewka dziadunia Napisano Styczeń 24, 2013 Wydaje mi sie, ze jest szansa na to, zebys znalazla prace ajko nauczyciel niemieckiego jesli masz doswiadczenie i kwalifikacje. A czy koniecznie chcesz byc nauczycielem? Piszesz, ze teraz pracujesz w jakiejs firmie, moze interesowalaby Cie podobna praca w UK? Zawsze masz wieksze szanse na dostanie pracy, w ktorej masz doswiadczenie, niektore firmy poszukuja osob, ktore dodatkowo znaja jezyk obcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smierc 0 Napisano Styczeń 24, 2013 No pewnie ze mogla bys znalezc prace jako nauczyciel niemieckiego :) Tylko ze po angielsku musiala bys mowic jak po polsku jak nie lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdaja 1 Napisano Styczeń 24, 2013 Dla chcacego nic trudnego , moja koleżanka pracue w UK jako nauczycielka angielskiego w szkole językowej , akcent ma fatalny , a przyjęli ja . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agatajas Napisano Luty 9, 2016 Zależy jako nauczyciel to praca jest w UK ale będziesz musiała sporo najpierw zrobić roboty papierkowej ja przeniosłam się w Łodzi na wyspy uczyć język niemiecki w szkole Preply http://preply.com/pl/lodz/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-niemieckiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2016 kasa potrzebna? http://utn.pl/ty2z6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2016 nauczycieli w uk w ogole szukaja ;) ale ze znajomoscia ang. polskiego i niemieckiego mozesz szukac praktycznie pracy wszedzie :) i w korpo typowa biiurowa i w hotelach i szkolach, wybor na pewno masz ogromny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2016 sorki, nie zauwazylam, ze jakis pie/rd/olony spamerski naciagacz podbil stary topic zeby wcisnac swoja gow/niana reklame. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach