Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pani masterova

Kto zdawał prawko na nowych zasadach?

Polecane posty

Gość prawictwo pospolite141
dla kobiet na pewno łatwiejsze .. Wystarczy załoza mini i prawko zdane

Gość No nie wiem, nie wiem
No raczej nie ;) po pierwsze komputera nie oszukasz, a po za tym na praktyce czesto egzaminatorzy wypraszają takie Dziunie :)

Gość bjguguihjhj
prawictwo pospolite141 tu chyba chodzi o teorie wiec to nie pomoze

Gość o fie0 t4e t
Jestem z zielonej góry, udało mi sie w ostatnich dniach zdac na starych zasadach. Sattystyki z nowych egzaminwó sa załamujące;poniedziałek- nikt nie zdał; we wtorek- jedna osoba,; środa- nikt! dzisiaj- jeszcze nie wiem, ale nawet wszyscy do tego egzaminu nie podchodzą( np na 22 zapisanych przyszło 17). Czytałam pytania, nie sa jakos specjlanie trudne, ale trzeba znac przepisy i miec juz dobre pojecie o prowadzeniu ayta, jeździe itd. Napewno są łatwe dla kierowców ze stażem (jak np instruktorzy)

Gość shooqq
u nas na 300 osob zdaly 2 po nowemu

tak z ciekawości, piszecie o teorii czy praktyce?

Było o tym w radiu, a wynika to z tego że z przyzwyczajenia klikaja 2x (dwuklik) a powinni raz i duzo osob obplewa bo odpowiada od razu na dwa pytania ;) i wprowadza teraz taki instruktaż jak rozwiazywac testy ;) tj bylo na starych zasadach :)

Gość tu ktos dobrze napisał
no i bardzo dobrze mniej debili na drogach, kto nie opanuje zasad ruchu drogowego nie ma czego szukać na praktycznym :D koniec z kuciem na pamięć!!!!

No trudno jest tyle pytan wykuc ;D ale po wykuciu jak jezdzic nie umie to i tak nie zda ;D

Gość o fie0 t4e t
o teorii, praktyka jest taka sama

wszystkim którzy mając prawko od 20 lat psioczą na teraz zdających radzę jedno: weźcie pierwszego lepszego egzaminatora i zobaczycie że oblalibyście 5 razy na prostej drodze!

@hgg dokładnie... wg mnie te zasady są trochę zbyt ostre... ale może z jednej strony dobrze... mimo że ja zdawałam 2 lata temu to i tak na blachostkach się oblewa... a jak np. ktoś kto własnie ma prawko kilkanascie lat to nawet by nie wiedzial kiedy oblał :D

nie wiem czy zbyt ostre są reguły zdawania, ale na pewno większość kierujących od lat jeździć "egzaminacyjne" czyli zgodnie z przepisami NIE UMIE! Mój mąż miał kiedyś stłuczkę. Pewna jejmość wymusiła pierwszeństwo i krach. Dowiedział się że "kobieta zawsze ma pierwszeństwo, a on to na pewno nie jest dżentelmenem" ;D

I tacy ludzie dostają prawo jazdy :( :D

A mi się wydaje, ze chodzi o wyciąganie kasy. Rozumiem, że wykuwanie na pamięć nei było dobre, ale żeby aż tak mało ludzi zdawało? Mogli trochę łagodniejsze zmiany wprowadzić. Dlatego myślę, że chodzi o kasę.

a że wyciąganie kasy, to na pewno. Z drugiej strony trudno zaliczyć komuś kto np wymusza pierwszeństwo na równorzędnym albo wjeżdza na czerwonym świetle

Gość no i bardzo dobrze
mniej bedzie zielonych kierowcow na drogach,takich malolatow co mysla ze potrafia jezdzic,a sa tylko przeszkoda na drodze. mniej zdawajacych jelopow=mniej przeszkod na drodze. zawsze jak widze kierowce,ktory nie ptorafi jechac prawidlowo,dynamicznie ale bezpiecznie- to zawsze jest jakis gowniarz,gowniara po kursie ech..

Gość Nocny
Ja zdawałem dziś :) Oczywiście negatywny, a testy z gazety wyborczej robiłem z 50 razy z czego większość bezbłędnie, może z 5 razy miałem negatywny (Z GAZETY), przyszedłem na egzamin, na kilka pytań odpowedziałem bez problemu ponieważ kojarzyłem je z testów z gazety, no ale przyszła pora na te inne pytania typu: Czy osoba może być ułożona w pozycji bezpiecznej jeżeli jest ona: a> Bezurazowa b> Urazowa c> nie znamy stanu zdrowia oraz Czy opone zmieniamy w nowym samochodzie osobowym gdy: a> gwoźdz jest wbity w opone b> opona jest widocznie odkształcona (czy jakoś tak) c> jest uszkodzony wentyl Otrzymałem 61 punktów, oczywiście aby zdać należy mieć 68. Kolejny w sobote. Pozdrawiam z Rzeszowa ;)

Gość damixd
Mam pytanko do tych co zdali nowe zasady i otrzymali prawko na tych zasadach. Pytanie jest następujące : Jakie dokładnie przepisy obowiązują tych którzy otrzymali prawko na nowych zasadach ? Chodzi mi dokładnie o listek, o te szkolenia itp. Czyli o wszystkie z dokładną informacją na ten temat. Z góry dzięki. ; ) (jeżeli istnieje gdzieś taki temat to proszę o link)

Gość odgrobadogroba
"na kilka pytań odpowedziałem bez problemu ponieważ kojarzyłem je z testów z gazety, no ale przyszła pora na te inne pytania typu:" no kurwa jakie znowu inne!

Gość damixd
wie ktoś jak to jest z tymi nowymi przepisami (jakie przepisy obowiązują kierowce po otrzymaniu prawka)? bardzo ta informacje potrzebuje : )

Zielony listek i okres próbny, dokształcanie mają wejść od 2016. Teraz weszły nowe testy i terminowo wydawane prawko.