Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asystentka85

jak ODMÓWIĆ szefowi?

Polecane posty

Gość asystentka85

Pracuję jako asystentka zarządu od ponad 3 lat i jestem raczej wzorowym pracownikiem tzn. zawsze staram się być. Wykonywałam wiele poleceń służbowych oraz osobistych szefa (zagryzałam język nie raz) - udawało się i był zadowolony. Ale jednak patrzę z czasem, że on coraz to wymyśla nowe zadania. Nasza firma jest na etapie zakończenia jednej z inwestycji. Trzeba ją jakoś zareklamować, więc będzie sesja naszego nowego budynku. No i UWAGA mój szef sobie wymyślił, że ja mam być 'modelką' do tej sesji jako twarz firmy!!! Dla mnie to trochę obciach, bo ja kompletnie nie nadaję się do tego! Nie lubię zdjęć, uważam, że jestem niefotogeniczna i po prostu za gruba. Są przecież od tego zatrudniane na chwilę modelki, które i to lubią i wiedzą jak. Jak mam mu wybić z głowy sesję ze mną?!

Gość asystentka85
zapomniałam dodać że jest to reklama tłuszczu z wieloryba "tran w kapsułkach" :)

Gość 987654321123456789
po prostu powiedz NIE.

Gość minipizza
ale sprytny, modelka za darmo, tak nie bedzie musiał płacić. tylko c będzie jak kiedyś odejdziesz z tej firmy, a twarzą nadal będziesz. powiedz że bardzo miło z jego strony, ale nie zdecydujesz się na bycie "twarzą" firmy, ponieważ nie chcesz żeby twój wizerunek była na reklamach itp.

Gość rybka morska
moze powinnas pogadac z nim o swoich obawach :(

Gość asystentka85
ależ podszywy cholerne z niektórych... szef ma 67 lat a ja 27, więc dla niego ja jestem na tyle młodziutka, że on nie rozumie o co mi chodzi. I nikt inny z firmy (młodsi faceci) nie rochną nawet jemu że to głupi pomysł - tylko milczą. no masakra!

Gość dwtfgrea
No to powiedz tak. Że czujesz sie zaszczycona jego propozycją, jednak myślac o współczesnych potrzebach rynku, to najlepiej sprzedaja się bardzo szczupłe modelki. Że nigdy nie miałaś naprawde profesjonalnej sesji dlatego nie chciałabyś narazać firmy na koszta gdyby miało okazać sie, że nie jesteś jednak dość fotogeniczna i zdjecia trzeba powtórzyć. Dlatego proponowałabyś zatrudnienie jakiejś dziewczyny (dużo nawet spoza agencji ma portfolia tworzone przez fotopgrafów - pozowanie w zamian za zdjecia). Nie bedzie to wysoki koszt a one żyja tym jak się ustawić zeby na zdjeciu wyjść korzystnie.... ja próbowałabym w ten sposób się wykpić