Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie oreintuje sie

Ile zaplacic pani sprzatajacej za posprzatanie wiekszego domu?

Polecane posty

Gość nie oreintuje sie

Niedawno z mieszkania 70m2 przeprowadzilismy sie z mezem i dzieckiem do domu, ktory ma 200m2 i pomyslalam o zatrudnieniu pani do sprzatania. Nie bardzo sobie radze ze sprzataniem, bo pracuje tez wiec musze sprzatac na raty. Dzis mam wolne i dopiero posprzatalam dom w calosci, zajelo mi to 7 godzin! Jestem wyczerpana i wiem, ze nie bede miala czasu by tak sprzatac co tydzien. Fakt, ze sie ociagalam troche, bo to kawka, to ktos zadzwonil:P ale 6 godzin sprzatania to naprawde uwazam za minimum. I teraz moje pytanie ile zaplacic? Stawki sa rozne z tego co czytalam, a niektore panie jak dzwonila mowia, ze ja powinnam podac stawke, bo sama wiem najlepiej ile to pracy w moim domu jest. Prosze pomozcie mi to jakos wycenic. Moze dodam jeszcze, ze do obowiazkow nalezaloby odkurzanie, mycie podlog, sciernaie kurzy, wymycie calej kuchni i 2 lazienek. Mieszkam w duzym miescie wojewodzkim. Bede wdzieczna za wszelkie propozycje.

Gość Lambadaqqq
10 zl/h? Wiecej bym nie dala.

Gość nie oreintuje sie
10zl? Hmm... panie chca 15 a nawet 35zl wiec 10 chyba za malo. No nie wiem juz sama...

Gość o fie0 t4e t
Raczej płaci się od godziny-w granicach 10 - 15 zł (chociaz zaraz pewnie zlecą sie mądre, które będą spiewały, ze za mniej niz 50 zł nie wychodzą z domu- ostatnio był własnie taki temat). Dodatkwo liczone jest np mycie okien (oddzielnie). Mozesz np wypisac babce co trzeba robic- odkurzanie, myce podłog, kurze, wycieranie kwiatów, pajęczyny, mycie łazienki,... no nie wiem, sama zdajesz sobie sprawe co trzeba zobic. I obliczyc zapłatę za całośc.Jesli to miasto wojewódzkie i duże, to faktycznie ceny moga byc wyższe.Poszukaj najlpeiej na jakims portalu głoszeniowym (tablica) i wówczasa sama zameśc takie ogłoszenie (np w akademiku, lub gdzies w biedornie na tablicy ogłoszen)- wówczas trafi d ciebie (jest przynajmniej taka najdzieja), ktos naprawd epotrzebujący kasy i uczciwy.

Gość nie oreintuje sie
nie wyswietlaja mi sie posty:(

Gość dwlksndsfjdnf
pewnie ze wiecej

Gość nie oreintuje sie
ja wlasnie mialam ogloszenie i z reguly panie mowily zebym podala wyjsciowa cene, niektore mowily, ze za metr ile zaplace a inne za godzine. Roznie. Dlatego chce miec rozeznanie by tez jak cos nie zostac wykorzystana i zaproponowac normalna uczciwa stawke.

Gość asgyyyy
a czy nie jest to przypadkiem wrocław?

Gość nie oreintuje sie
Nie, nie Wroclaw

mnie rozwala że jak jest wątek o "kurach domowych" to zarobki według wypowiadających się powinny oscylować w granicach 50 zł/godzinę Kiedy jest temat o sprzątaczkach, nagle okazuje się że ich praca jest warta co najwyżej 6 zł/h Ja płacę 15 zł i uważam że to stawka uczciwa. Pani przychodzi raz na dwa tygodnie, pierze, odkurza, myje podłogi, łazienkę, robi zakupy

Gość asgyyyy
ja Ci mogę napisać ile bym wzięła bo sprzątałam u ludzi, ile jest pokoi?

Gość Już nie mam pojęcia
Ja płaciłam dniówkę 100 zł i nie obchodziło mnie ile czasu sprząta. Obecnie sprzątam sama, bo akurat nie pracuję.

Gość asgyyyy
100 zł bym dała za taki dom, dużo masz metrów

Gość ja bym zaproponowała 100 zł
za dniówkę, a ile jej to zajmie to już jej sprawa pod warunkiem że będzie posprzątane. Doświadczona sprzątaczka zrobi to dużo szybciej niż ty i wyjdzie jej dobra stawka godzinowa.

Gość GłodnaSylwiaToruń
15-20 zloty za godzine,jak miasto nie ejst duze, jak na wawe 3-miasto czy krakow to 40 zl.

Gość nie orientuje sie
jak pisalam 200m2, na ten metraz sklada sie kuchnia, przedpokoj, salon (dosc spory), 2 male pokoje (pokoj dziecka w tym, ale jego nie trzeba sprzatac) na dole i lazienka nieduza, sama ubikacja plus prysznic. Na gorze sypialnia, 1 pokoj goscinny i duza lazienka, czyli ubikacja, prysznic i wanna.

bo o stawkach w rozrzucie 50 - 6 zł wypowiadają sie najczęściej kobiety - dziewczyny - dziewczynki nie mające pojęcia ,o tym ,ze z jednej strony rzeczywiście nie jest to praca wymagająca super zdolności czy umiejętność ale z drugiej strony nie jest ona tak prosta i błaha jak niektórym sie wydaje . jak wszędzie potrzebny jest zdrowy rozsądek i jasno określone zapotrzebowanie i zobowiązanie

Gość Już nie mam pojęcia
dasz na godzinę to będzie sprzątać powali,więc dniówka to chyba najlepsze rozwiązanie.

Gość nie orientuje sie
mysle, ze 8zl to juz przesada

Gość gggpoluk
ja w UK mam 7 funtow na godz co daje ok 35 zl mysle ze Polsce 10 zl to dobra cena

Gość katherina5678
ja bym wolała zap lacić dniówkę np 50 maks 70 zł. Bo jak ty powiesz jej 10 za godz to ona to bedzie robila 10 godz :)

Gość nie orientuje sie
Chce dac na godziny, ale okreslic ile sie sprzata moj dom. na godziny jest najlepiej, bo chce by pani sprzatala jak bedziemy w pracy, a tak dam dniowke to bedzie mogla przyjsc czy pracowac nawet wieczorem

Gość asgyyyy
pokoi masz mega dużo, jeśli tylko odkurzyc uyć podłoge i kurzze to i tak zjmie długo, sprzatanie łazienki też, 100 zł to minimum

Gość asgyyyy
nie no , to że dasz za całośc nie znaczy ze pzyjdzie wieczorem, powiedz jje ze ma zacząc rano,ile a na to czasu a jak skończy wcześnej to tylko dla niej lepiej sprzątanie ejst dużo, ja jakbym miała sprzatać wolałbym dostawać za dom a nie na godz

Gość nie orientuje sie
czyli myslicie ze 100zl bedzie ok?

Gość a ja płace tyle
za posprzątanie 157m2 tj. mycie okien, kurze, podłogi, odkurzanie trudno dostępnych miejsc daje 100 zl pani która pomaga mi czasem przed świetami albo po malowaniu

Gość stonka oslonka
ja za mieszkanie 150 m place 200 zl, sprzata jakies 8 godzin

Gość ja za taki dom
brałam 100 zł sprzatalam 8 godzin. 8 godzin, nie ze czesniej skonczylam to szlam do domu. Jak zostalo mi np 30 minut wolnego, to prasowalam. Dzisiaj sprzatalam mieszkanie 50 m2, zajelo mi to 5 godzin, dostalam 100 zł. Ale 100 to minimum. Powiedz pani, ze 100 i sprzata gora 8 godzin.

Gość nie orientuje sie
oczywiscie ja chce bez okien, tzn okna dodatkowo platne