Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinkai

II linia metra, a oznakowania stacji

Polecane posty

Gość kslhdklhkdjashkaj
nie podoba mi sie tylko ta nazwa koneser... jak dla mnie wilenski powinien zostac wilenskim :D

Gość AAAtoja
Mi się tam w sumie podoba.. dworzec dworcem, ale pobliski kompleks Koneser zdecydowanie wart jest uwagi i zwiedzania, też jestem za zaakcentowaniem jego obecności :) tym bardziej jeśli w myśl autorki artykułu robimy nazwy stacji pod kątem atrakcji turystycznych.

Gość efsgtghergh
nie powinny być nazywane pod kątem atrakcji turystycznych tylko pod kątem ułatwienia znalezienia się i dojazdu a koneser to żadna atrakcja, poza tym od wileńskiego jest dość daleko 😴

Gość Vintur
Może i konseser jest nie do końca... Może nie wiem ;) ale uważam, że stacja powinna się nazywać "czterech śpiących" po oprócz wileniaka to tylko z pomnikiem mi się ten kawałek pragii kojarzy.

Gość kslhdklhkdjashkaj
a zresztą nie wiem po co my tu dyskutujemy, pewnie większosc z nas nie dozyje tego az oni zechcą skonczyc ta 2 linie wreszcie ;/

Gość AAAtoja
Dokładnie powinny być nazywane pod kątem ułatwienia znalezienia się i tego typu nazwy mają właśnie temu służyć. Każdy Warszawiak wie gdzie ma wysiąść i jak iść, ale turysta może mieć już z tymi niemały problem. Dlatego właśnie uważam, że stacje powinny być nazywane od zabytków :)

Gość Black_Velvet
Koneser wydaje się fajnym pomysłem, bo to nie tylko zabytkowa fabryka wódek, ale miejsce, które ma zostać odrestaurowane w starym, praskim klimacie na takie trochę „miasto w mieście z loftami, knajpami, galeriami, itepe.. Tego typu tereny z duszą nie powinny być pomijane na mapie stolicy, dlatego cieszę się, że ktoś w nie inwestuje. Zresztą cała Praga zaczyna się fajnie zmieniać i staje się coraz bardziej modna wśród Warszawiaków

Gość jeden-cztery
Wileniak to Wileniak, powinna byc stacja metra 'Dworzec Wileński'

Gość Adebesabeba
Nie wiem, ale za 2 miesiące będę Warszawiakiem to się wtedy wypowiem :)