Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola283

Brak okresu podczas przerwy.

Polecane posty

Gość karola283

Od pięciu miesięcy zazywam tabletki antykoncepcyjne Lessinelle. Jak do tej pory, wszystko było w porządku. Ostatnią tabletkę wzięłam w sobote, krwawienie dostaje zawsze w środe, a tym razem się nie pojawiło. Jestem pewna, że nie pominęłam żadnej tabletki, ponieważ pilnuje brania i stawiam kreske w kalendarzu po połknięciu. Nie występują u mnie silne biegunki czy wymioty, nie spożywam soku z grejfruta, ani dziurawca. Byłam jednak w ostatnich dwóch tygodniach silnie przeziębiona. Najpierw leczyłam się domowymi sposobami (apap, rutinacea, gripex), ale nie łykałam tych lekarstw razem z tabletką, a raczej w dwu, trzy godzinnych odstępach czasu. Infekcja zaatakowała mnie bardziej i niestety w zeszły czwartek musiałam wziąć antybiotyk - Klacid Uno. Wyczytałam, że nie obniża on skuteczności tabletek, ale i tak od pierwszego połknięcia go nie współżyłam ze swoim chłopakiem. Czy mam się obawiać, że znajduje sie w 1 % kobiet zachodzacych w ciaze pomimo brania tabletek czy moze krwawienie wystapi pozniej albo w ogole z racji tego, ze jestem chora i nadal kiepsko sie czuje? Wydaje mi sie, ze tabletki działały od poczatku cykl, ponieważ miałam obawy towarzyszące mi od pierwszego opakowania - zmiany wielkości piersi i suchość w pochwie. Nic nie wskazuje też na to, abym była w ciąży. Nie mam podwyższonej temperatury, mdłości czy bolesnych piersi, są odrobine wieksze, ale nieznacznie tak jak przed miesiączką. Sama już nie wiem, może ktoś powie mi czy mam sie czym martwić, poniewaz mam dopiero 17 lat i zawsze dbałam o antykoncepcje w nadziei unikniecia takich sytuacji. Prosze, pomozcie, czy ktos mial taka sytuacje? Test ciazowy moge zrobic dopiero w sobote, a do tego czasu zwariuje : (

Gość akakakaraka
Nie panikuj:), nawet w ulotce pisze, że może nie wystąpić krawawienie z odstawienia, dopiero gdy nie wystąpią dwa z rzędu należy sprawdzić czy nie jest się w ciąży. Oczywiście, wpadki chodzą po ludziach, ale wydaje mi się, że u Ciebie to raczej kwestia tego, że byłaś przeziębiona. Może jeszcze się pojawi - dziś jest czwartek, a normalnie dostajesz w środę. Oczywiście, żeby sie uspokoić możesz zrobić test, ale podejrzewam, że wszystko będzie tak jak trzeba.