Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna jak palec.

Matka i jej religijność

Polecane posty

Gość Samotna jak palec.

Mam 18 lat i niestety muszę mieszkać z matką. Moja matka zawsze była wymagająca i religijna. Można powiedzieć, że była trochę oschła. Kiedy miałam 10 lat zostawił nas ojciec. Nie mógł już wytrzymać. Płaci na mnie dalej alimenty i pomaga. Matka od zawsze stawiała wymagania i narzucała swoją religijność. Tzn nie wolno mi było do 17 roku malować się, chodzić ubrana za krótko czy też za dużo nie mogłam odsłonić bo w jej odczuciu to prowokowanie źle świadczy o kobiecie. Kiedy miałam 18 i już nie słuchałam się to zaczęły się awantury. Np że nie chce uczestniczyć w życiu i robić coś dobrego jak uczestnictwo w Marszu na rzecz Trwam. Wtedy tylko słyszałam czy jestem Polką!!!!!!! Czy sprzedawczykiem. Moja matka nie ma znajomych chyba że starsze kobiety z kościoła. Często odwiedza nas zaprzyjaźniony ksiądz. Jego zdanie jest bardzo istotne dla matki. Mam już dość ponieważ stałam się przedmiotem kpin z w szkole. Nie tak ubrana, bo zazwyczaj w golfie. Nie wiem co mam robić?? Dalej uczę się i nie mogę pracować.

Gość jfkdkd 9987
uciekaj do ojca

Gość Samotna jak palec.
to nic nie da ,bo ten ksiądz jest moim ojcem

Gość Samotna jak palec.
Mój tata często pracuje i mieszka w kawalerce. Oczywiście daje na moje utrzymanie na książki, kupił mi nowego laptopa. Nie zarabia aż tak dużo. Nie mam warunków abym z nim mieszkała

Gość Samotna jak palec.
Wcześniej podszyw!!!! Ksiądz nas odwiedza i matka bardzo liczy się z jego zdaniem. Moja matka ma znajomości i pomoga w wielu sprawach dla kościoła

Gość fooldy
"Tzn nie wolno mi było do 17 roku malować się, chodzić ubrana za krótko czy też za dużo nie mogłam odsłonić bo w jej odczuciu to prowokowanie źle świadczy o kobiecie" i tu matka ma racje zepsuta dziewucho co do radia to trudno określić w sumie robi się to fanatyczne ale z drugiej strony to jedyne media które bronią polskości w innych stacja patriotyzm jest wyśmiewany i kreowany jako obciach

Gość lodo
fooldy pukinij sie wten pust baniak,a myslisz,ze jak oni by sie tylko modlili to omamili by tyle ludzi? pod płaszczykiem patriotyzmu trzepia kase na chwałe pan,pana rydzyka,oczywiscie

Gość Samotna jak palec.
Jestem dziewczyną nie starą babą!!!!

Ty jesteś jakiś zjebany!!! Ona ma 18 lat jak ma się ubierać jak zdewociały p... moher z tym złodziejem rydzykiem na czele??? Twoja matka jest chora!!!!!

Gość fooldy
"na chwałe pan,pana rydzyka,oczywiscie" no niby tak ale w dzisiejszych czasach każdy przejaw patriotyzmu jest cenny

Gość lodo
no wybacz,przeciez to nie przejaw patriotyzmu tylko czysta hipokryzja,jak wycisnąć kase z ciemnych polaczków,zwłaszcza emerytów,tu nie ma nic absolutnie niczego związanego z patriotyzmem,to sa hieny w sukienkach które żerują na ludzkiej głupocie i nic wiecej

Gość jfkdkd 9987
to idz do powiatowego centrum pomocy rodzinie powiedz co matka wyrabia niech dadza wam kuratora i matka bedzie musiała się opanować z tymi ksiedzami

Gość Samotna jak palec.
Między innymi ojciec matkę zostawił. Nie mógł wytrzymać takiego życia. Nie mówię że ona jest zła bo dba o dom. Jednak jest to dla mnie chore tzn jej religijność bo to jest już fobia

Gość Chelsey
Uczysz się jeszcze? Planujesz udać się na studia? Jeśli tak, to wybierz uczelnię w innym mieście. Wtedy będziesz miała szansę na przeprowadzkę. Możesz mieszkać w akademiku lub u kogoś na stancji. Jeśli jednak nie chcesz się dalej uczyć to i tak pomyśl o wynajęciu jakiejś kawalerki lub choćby pokoju. Co do tego księdza, to jaki on jest? Normalny czy także nawiedzony? Jeśli normalny, to może spróbuj z nim pogadać o swoim problemie z mamą? Może on jakoś na nią wpłynie?

Połam przy niej krzyż, rzuć jej w nos aktem apostazji i krzyknij jak najgłośniej JEBAĆ JANA PAWŁA 2. Po tym wyprowadź się do ojca a zresztą ona sama Cie wyrzuci i problem będziesz miala z głowy. Ale tak na poważnie to masz 18 lat i możesz spokojnie do ojca się wyprowadzić bo masz takie prawo albo do dziadków jeśli masz normalnych.

Gość Samotna jak palec.
Matka oddaje ksiedzu cała swoja wypłate ksiadz przychodzi codziennie i wwynosi wszystko co cenniejsze z domu mama oddała mu nawet biżuterie rodzinna....

Gość Samotna jak palec.
na łikend ksiądz zapowiedział,ze przyjedzie żukiem i zabierze meble i węgiel co nam jeszcze został

Gość Samotna jak palec.
Wcześniej był podszyw. Ksiądz jest raczej taki jak matka. Bardzo ją namawia do tego aby mnie pilnować. Często dyskutuje jak to młodzi schodzą na manowce i tylko dzięki temu że matka jest taka a nie inna to nie ma ze mną problemów. Tyle, że wywołuje to śmiech wśród moich rówiesników bo jestem obiektem kpin.

Gość na co wydaje rydzyk
buduje kosciuł http://www.radiomaryja.pl/informacje/ogladaj-na-zywo-budowe-swiatyni-pw-maryi-gwiazdy-nowej-ewangelizacji-i-bl-jana-pawla-ii/ na szkołe opłaca nauczycieli i stypendia czyli mochery daja na studentów http://www.wsksim.edu.pl/ geotermie http://www.radiomaryja.pl/multimedia/manipulacje-tvn-u-w-sprawie-geotermii-w-toruniu/ i oczywiscie opłaca terz telewizje trwam i radio maryja

Gość na co wydaje rydzyk
Kto miłuje swego syna, często używa na niego rózgi, aby na końcu mógł się nim cieszyć. Kto wychowuje swego syna, będzie miał z niego pociechę i dumny będzie z niego między znajomymi. Kto kształci swego syna, budzi zazdrość u wroga, a wobec przyjaciół będzie nim się cieszył. Skończył życie jego ojciec, ale jakby nie umarł, gdyż podobnego sobie zostawił. W czasie życia swego widział go i doznał radości, a i przy śmierci swej nie został zasmucony .przeciwnikom zostawił mściciela a przyjaciołom tego który im okaże wdzięczność rozpieszcza syna swego ten kto opatruje każdą jego ranę i komu na każdy jego głos wzruszają się wnętrzności . Kon nieujeżdżony jest narowisty a syn zostawiony samemu sobie staje się zuchwały piesc dziecko a wprawi cie w osłupienie baw się nim a sprawi ci smutek. Nie śmiej się razem z nim, abyś nie został wraz z nim zasmucony i abyś na koniec nie zgrzytał zębami. W młodości nie dawaj mu zbytniej swobody, okładaj razami boki jego, gdy jest jeszcze młody, aby, gdy zmężnieje, nie odmówił ci posłuchu. Wychowuj syna swego i używaj do pracy, abyś nie został zaskoczony jego bezczelnością (Syr 30,1-l 3).