Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwalona21ja

współlokatorka pedantka

Polecane posty

Gość rozwalona21ja

Mieszkamy w 4 osoby. Ona mieszka w pokoju ze swoim chłopakiem, a ja obok z inną współlokatorką. Ostatnio nie wytrzymała i wygarnęła mi że zmywa się zaraz po ugotowaniu obiadu a nie PO obiedzie, wstaję wcześnie rano i robię śniadanie,spieszę się na uczelnię, jak wracam to ona dostaje szału jak widzi kruszki w kuchni po chlebie i robi awanturę. Czasami gdy mam duży nawał nauki zwłaszcza teraz gdy sesja tuż tuż, zdarza mi się pozmywać na drugi dzień, i o to też zrobiła mi wojnę że nie życzy sobie takiego syfu a jak jej powiedziałam że jej się też zdarzy zostawić brudne naczynia na noc to się wypiera i drze się tak, że omal by jej żyła na szyi nie wyskoczyła. :/ mówi że jestem ogromną syfiarą. Gdy sprzątam to co mam posprzątać w wyznaczonym terminie, kupię nową gąbkę do mycia naczyń to myśli że to ktoś inny, bo ja nie sprzątam. Ona ma wyznaczony system sprzątania i każdy kto sprząta inaczej niż ona po prostu się nie starał. Jeśli ktoś nie ma czasu posprzątać w dany dzień to musi iść do niej się tłumaczyć :/ ma chyba spaczony mózg i może przez to że jest ruda :D

Gość aqasaaqaq
to normalne, i niestety tak jest ze współlokatorem, prawie zawsze, a najgorsze są baby, weż sobie chłopaka

Gość bębenek 27
ja mam takiego męża to se wyobraź ... :O

Gość rozwalona21ja
myślę żeby od przyszłego roku zamieszkać z chłopakiem, wtedy będzie święty spokój póki co muszę wytrzymać z nią do czerwca ;)

Gość jutrokto
Dziękuj Bogu za pedantkę, bo jakby była podobna do ciebie, to w mieszkaniu koty z kurzu i karaluchy by latały. Jedno o czym możesz z nią porozmawiać, to o kulturze języka. Ale podejrzewam, że to raczej twój styl w tym poście

Ja na pierwszym roku studiów miałem naczynia pozarastane pleśnią :D Teraz już się poprawiłem- staram się dbać o porządek i zmywam zaraz po zjedzeniu posiłku :)

Gość rozwalona21ja
Jutrokto, widzę, że możecie sobie podać ręce :)

Gość apłaćkotet
nienawidzę pedantów ale jeszcze bardziej syfiarzy w sumie nie wiem co gorsze od wielu lat wynajmuje mieszkania studentom powiem jedno masakra... syf, kiła i mogiła blaty przetrą może i odkurzą raz na jakiś czas, ale łazienka, wc zapuszczone jak na pkp, szafki od ściany przez dwa lata nie odsuną aż się przyklei do ściany :(

Gość apłaćkotet
żyrandol mało z sufitu nie wypadnie pod naporem kurzu, a firanek i okien to przez dwa lata nie ruszą bo co tam że ledwo widać, przecież to wynajmowane, nei wiem jak można w takim syfie zyć

apłaćkotet ja teraz mieszkam z 3 osobami. Czyli ogólnie jest nas 4. Zawsze przed sraniem deskę pokrywam papierem a pod prysznic wchodzę w klapkach :D W kuchni pleśń, grzyby i plamy... Ech w cenę wynajmu powinna być zawsze wliczona sprzątaczka :classic_cool:

Prosta lada : pieprz to. Jeżeli nic nie gnije, nie ma syfu którzy kłóciłby się z higieną to to, że ją denerwują okruszki to nie jest Twój problem.

Gość rozwalona21ja
Ostatnio zrobiła mi straszna awanturę, bo zapomniałam w kiblu spuścic wode po kupie Nie mogła sama spuscić? Ludziom trzeba pomagac a nie ich krytykować :(

A pamiętam jak wprowadziłem się do jednego z mieszkań to kibel tam był tak obrzydliwy i tak jebał, nawet deska była obsrana, że wolałem srać na uczelni niż w mieszkaniu :P

Gość nie sprzątnołem paproszka
:classic_cool:

współczuję Twojej współlokatorce. ja może nie jestem nie wiadomo jaką pedantką, ale bardzo lubię mieć porządek. też kiedyś mieszkałam z dziewczynami syfiarami. ja w swojej kolei sprzątałam po prostu wszystko, a te tylko z wierzchu byle jak. a jak po swoim sprzątaniu zobaczyłąm właśnie takie okruchy, albo zlew zajebany brudnymi garami to mało mnie szlag nie trafił!!!!!!!!

Gość rozwalona21ja
a propos podszywu rozwalona21ja : współlokatorka nie spłukuje siusiu w toalecie, kupę na szczęście potrafi ;)

Gość rozwalona21ja
w takim razie jestem dziwna, wolę zmywać po obiedzie, jak się najem, a nie zaraz po ugotowaniu obiadu żeby na talerzu wystygło ;)

Gość temat z cyklu: ale ja to mam
a myjesz się jak jest sesja, czy też nie masz czasu? :classic_cool:

Gość temat z cyklu: ale ja to mam
a jak dziecko będzie płakało, a będzie leciał twój ulubiony serial, to też mu powiesz, że zje później, bo nie masz czasu?

Gość cóż brudas nigdy
nie zrozumie normalnych ludzi.

Gość rozwalona21ja
Chyba syfiarza nie widzieliście :D

Gość wefewfef
Idiotko, przecież ona je od razu, a nie później=po zmywaniu