Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgigighik

o jakiej porze dnia ćwiczyć?

Polecane posty

Gość hgigighik

chciałabym co nie co poprawić nie schudnąć jak mam zacząć ćwiczyć tzn o jakiej porze dnia?

Gość min...........
a co tam, odpowiem :P przed śniadaniem. rano metabolizm jest najszybszy, a jesli organizm nie dostał śniadania zeby czerpac z niego energię to spala tłuszczyk :)

Gość TheOne1
co konkretnie poprawić ? O.o Zdaje mi sie że po obiedzie jakąś godzinkę najlepiej poćwiczyć - wtedy się wchłaniają metabolity.

Gość hgigighik
no dziękuje :) tylko jestem szczupła nie chcę schudnąć a poprawić pewne części ciała wyrzeźbić tak?Więc nadal opcja rano?

Gość hgigighik
unieść pupę talia uda itd...

Gość ja cwicze przed kolacją
raczej nie cwicz po jedzeniu, bo wówczas spalasz energie z tego co zjadł, a nie z tłuszczu. jeżeli cwiczysz przed posiłkiem wówczas spalisz tłuszcz a zjedzony po cwiczeniach posiłek, ze tak powiem " pójdzie w mięsnie" a nie w tłuszcz.

Gość Eeerrr
Jesli nie chodzi Ci o to, zeby schudnac, to pora dnia nie ma znaczenia, istotny jest tylko wybor cwiczen i odpowiednia dieta.

Zdecydowanie rano, a dlaczego? Bo organizm po nocnej regeneracji i długiej przerwie w jedzeniu od razu przestawia się na spalanie zmagazynowanego tłuszczu wiec efekt jest lepszy, natomiast w dzień najpierw spalasz ostatni posiłek, a dopiero po około 30 min jak się bieżące zapasy skończą organizm sięga do tłuszczyku. Poza tym więcej energii i szczęśliwiej się potem przez cały dzień czuję, Twój metabolizm przyspiesza i przez to spalasz w szybszym tempie wszystko w ciągu całego dnia. Poza tym wieczorem, po szkole, pracy czasami tak ci się już nie chce, że ciężej się zmobilizować, zwłaszcza jak się coś zje - wtedy trzeba jeszcze odczekać itp.

Gość hgigighik
wiecie to nie mają być ćwiczenia na schudnięcie tylko poprawę wyglądu np pupy czy piersi dlatego pytam bo nie chcę za miesiąc być jeszcze szczuplejsza właśnie staram się więcej jeść aby przybrać z 3-5 kg a ćwiczyć tak jak pisałam no żeby unieść pośladki

Gość hgigighik
pomyłka "np unieść pośladki"

Gość zalezy co cwiczyc...
jaka jakies pilatesy, jogi itp to rano. Albo trening techniczny. Ale np trening cross fit to wylacznie po poludniu. Znczy zalezy kiedy sie wstaje - przynajmniej po 4 h od wstania.

Gość hgigighik
ok dziękuje