Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiehfiehvdnc

klopotliwy okres 3 tygonie w miesiacu pomocy!!!!

Polecane posty

Gość wiehfiehvdnc

witam. od 6 miesiecy mam okres 3 tygodnie w miesiacu! to jest juz denerwujace . bylam u lekarza i dal mi tabletki antykoncepcyjne ale one nie działaja tzn " krotszy okres" mam nadal taki sam!! pomocy.

Gość No nie wiem, nie wiem
A zgłosiłaś to do ginekologa ze Ci to n ie pomaga? :)

Nie wiem jak to w Twoim przypadku, ale mi pani ginekolog mówiła że na efekty ( w moim przypadku) to moge czekać do 3 opakowania tabletek... efekty miałam już po 1... ale no nie wiem może trzeba poczekać, ale też moze zglos to do lekarza?

Gość wiehfiehvdnc
bylam u najlepszego ginekologa bo inni nic mi nawet nie dali. i nic.. był okres ze miesiaczka trwała 2 miesiace prawie koszmar.. duzo z was nawet w to nie uwierzy ale tak bylo moze nie super mocna ale krwawienie bylo.. potem tydzien przerwy i znowy teraz trwa juz 2 tydzien i w niedziele minie 3:/

Gość wiehfiehvdnc
naprawde nikt nic nie wie? prosze to już mnie przerasta i denerwuje:/

Ja Ci wierze :) z tego względu że jak ja nie miałam normalnego okresu przez 2 miesiace, to non stop plamiłam to na brazowo, to na rozowo z domieszka ciemnej krwi... masakra... miałam zapisany początkowo Duphaston (chyba dobrze napisałam) to jest naturalny progesteron i jak dostałam normalny okres to go przyjmowałam od 16 dnia cyklu do 26 dc i po 2 dniach miałam okres... 2 miesiace tak bralam i mi przeszło, po roku znów były problemy i biore tabletki anty asubtela i jest wszystko w porządku :) I nie wiem co mam Ci poradzić... moze powinnaś iść na badania hormonalne? w moim przypadku to były hormony, ale czy w Twoim tez? to nie wiem :(

A do ginekologa nie miałam gdzie iść bo mnie w domu nie było i nie miałam co z sobą począć... a to trwało CAŁE wakacje, chyba najgorsze, bo jak byłam nad morzem to cóż... siedziałłam w górze os stroju i spodenkach i z podpaską bo nie wiedziałam co mnie czeka :D

Gość zrob badanie hormonow
i u normalnego lekarza badanie krwi. byc moze anemia?

Gość zmien lekarza...
co to za lekarz ktory nie skierował na podstawowe badania? To nie jest normalne. To anomalia. Powinien dac ci skierowania na usg. Moze masz polipy miesniaki torbiele cysty lub cos innego. Usg to podstawa.

o własnie i morfologia też się przyda :) nawet bez skierowania mozesz isc to czekać nie bedziesz ;) ja płaciłam chyba 9 zł w zeszłym roku za morfologie :)

Gość kkkffffkkkk
moja znajoma miała coś takiego jak była w liceum i też brała tabletki anty i jej sie unormowało, ale szczegółów nie znam bo to dawno było. Najlepiej idź jszcze raz do tego gina albo lepiej do innego i powiedz że jestes przerazona, że siły już nie masz

Gość wiehfiehvdnc
byłam miesiac temu przepisal mi lesinelle( jakos taka nazwa) no i jeszcze provere na wywolanie miesiaczki .. no i sie zaczela myslalam ze wszystko bedzie juz dobrze a tu suprise i nic 3 tygodnie meczerni:/ usg mi robił nic nie zauwazyl tam i to wszystko.

Ja bym spróbowała innego ginekologa może... no bo to nie jest normalne jeśli Ci nie pomaga :) na badania powinien Cię wysłać pożądne a nie takie rzeczy...

porządne**

Gość wiehfiehvdnc
tylko klopot ze u mnie w miescie to najlepszy ginekolog reszta to ... nie mowiac brzydko ciolki i szkoda zachodu slonca aby tam isc.

A skad jestes?

Gość wiehfiehvdnc
Giżycko.

Szkoda, nie te okolice... jakbyś była gdzieś w wielkopolsce to bym Ci poleciła bardzo dobrego ginekologa :(

Gość efsgtghergh
:o A może by tak odrobinę cierpliwości. :o Przez pierwsze trzy miesiące stosowania tabletek krwawienie jest efektem przystosowywania się organizmu. Wystarczy przeczytać ulotkę.

Gość wiehfiehvdnc
tak to w takim raziem 5 miesiecy przed tabletkami to co to było za 2 miesieczny okres? oczyszczanie!? cos w tym nie tak:/