Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewjfjwf

tez dostajecie w pracy po 50 tys nagrody?:D

Polecane posty

Dlatogo, że podatki to DOCHÓD państwa. niby skąd mają brać pieniądze? Diety poselskie też są wypłacane z podatków.

Gdzie się polska sypie? To jeszcze są tacy co nie widzą? No tak w sumie PO ma wciąż 30% poparcia to muszą być jacyś ślepcy na tym świecie. To wyjaśnie w takim razie: -ZUS jest bankrutem o czym poinformował niedawno w jakimś wywiadzie sam szef tej firemki. -Kilka milionów Polaków wyjechało -Co 3 młody Polak przed 30 nie ma pracy -większość specjalistów kształci sie w Polsce i ucieka za granicę -wiele miast w Polsce jest w czarnej dupie bo wymiera przykład Łódź, Gorzów i tak dalej... Super jest w Polsce - gonimy zachód.

Gość 3DfullHD:D
Lomu Ile ty masz lat?? Bo piszesz w stylu szóstoklasisty.:O I mam tu na myśli nie tyle styl co twoją zdolności kojarzenia faktów jak i wystawiania ocen sytuacji ogólnej.

Gość miskkkkal
Stosując analogię do prywatnych firm, gdzie prezesi mogą i zarabiają miliony - Czy jako managerowie takich firm wolelibyście mieć profesjonalny, należycie opłacany zespół pracowników, czy zbieraninę niekompetentnych ludzi najniżej opłacanych podatnych na inne pokusy etc.? Prezentowany przez Was pogląd jest poglądem prymitywnego prywaciarza z lat 90tych - płacę żądam i ch.. mnie to obchodzi

Gość Exelebantt
Lomu Tylko że przeciw wypłacaniu diet posłom nikt tu nie protestuje. Protest jest przeciw nadmiernym obciążeniom budżetu w postaci rozmaitych premii,grantów i innych dodatków,a który i tak się już ciężko dopina. Pozatym zastanów się jeszcze nad jednym. Ile w tym roku budżetowym wyniosła średnio pomoc na każdy państwowy dom dziecko przykładowo. Jeśli nie zrozumiesz nadal powodów dla których kontestuje się powszechnie takie rzeczy to wróć do zerówki i zacznij od podstaw.

Gość pierdolenie
@hgg No i dobrze że tyle dostają. Według was powinni dostać 500 zł? premia jest adekwatna do zajmowanego stanowiska" To powiedz mi w takim razie, na jakiej zasadzie wyliczyli taką a nie inną kwotę? Za jakie konkretnie zasługi? Podaj cennik, za co tyle a za co tyle, skoro "należy się za zasługi".

Gość slkfd
a przepraszam, czy marszałkini Kopacz i reszta tych nieudaczników to ma być ten profesjonalny i kompetentny, dobrze opłacany zespół, któremu należy się jak "psu buda" sowite wynagrodzenie za swój wkład w rozwój kraju? HALOOO? Żyjesz chyba w jakiejś Utopii, sądząc, że rządzący to fachowcy, którym się należy nagroda za ciężką pracę.

Rzeczywiście zagalopowałem się z tą Cudowną Krainą... Ale skoro tak Wam źle, czemu nie spróbujecie czegoś zmienić?

Gość slkfd
ależ zmieniamy, właśnie prostujemy Cię na właściwą drogę :D Ot taki mały krok ku lepszemu.

Dzięki, ale mnie prostować nie trzeba. :) Zadziwiające jest tylko to, że żyjemy w tym samym kraju, a ja jestem zadowolony (nie jestem wyborcą PO), a Wy bez przerwy narzekacie na chujowe życie.

Gość miskkkkal
slkfd - w żadnym z postów nie napisałem, że to profesjonaliści i świetna ekipa. Denerwuje mnie tylko takie myślenie, że urzednicy powinni zarabiać mało. Wkurza mnie np. że ktoś podpisał umowę z firmą Covec na budowę A2. Ktoś kto ma minimalne pojęcie o biznesie nie zawarłby takiej umowy, ale my to mamy w dupie, najważniejsze, żeby urzędnicy nie zarabiali za dużo. I takich przypadków są setki Wkurza mnie to, że Kwaśniewski odbiera dziś pieniądze za wcześniejszą pracę na rzecz Kulczyka. Ale my i tak będziemy się ekscytować, że ktoś dostał 30 czy 50tyś nagrody i dlatego przez kolejne lata do politycy bedą się pchać tylko nieudacznicy pod różnymi szyldami i podejmować idiotyczne decyzje. PS. No i mistrzem jest Kaczyński - premier rządu bez konta w banku, z chorymi zębami i w trepach.

Gość Exelebantt
miskkkkal Właściwi urzędnicy na właściwym miejscu mający odpowiednie kwalifikacje i dający się obiektywnie zweryfikować jako osoby przyczyniające do skutecznego działania swoich urzędów i realizacji interesu obywatela, powinni jak najbardziej dużo zarabiać. Napisać zaś że "urzędnicy"mają dużo zarabiać bo są urzędnikami to już nieporozumienie.

W Polsce szczęśliwym może być tylko albo krezus albo człowiek który nie był za granicą. Drogi do niczego, opieka zdrowotna tragiczna, jedne z najwyższych podatków w Europie, pogoda nieciekawa (chyba że ktoś lubi zimno i syf przez 6 miesięcy w roku), jedne z najniższych płac w UE. Mi się akurat tu nie podoba to narzekam.

Gość Więcej mnie tu nie zobaczycie
Mi tez się nie podoba w Polsce, dlatego kończę doktorat i robię wypad stąd!!