Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota765

jaki łagodny szampon i mydło dla dzieci

Polecane posty

Gość dorota765

używam od urodzenia bambino ale synek na suchą skóe po tym i szukam czegoś innego; możecie cos polecić?

Gość podpowiadam...........
polecam emolium - zdecydowanie lepszy od Oliatum - zawiera wiecej skladników niz parafia.

Gość
Ja uzywam nivea. Oliwka bamino u mnie sie sprawdza. Doatkowo czasem kapie w oilatum. Dobre sa tez emulsje lipkar i emolium ale to zalezy ile dziecko ma lat. Bo nieltore preparaty od 1 roku zycia mozna uzywac.

Gość dorota765
syn ma 1,5 roku; jest bardzo ruchliwy i nie mam szans żeby go nasmarować po kąpieli; a poza emolienatmi moze są jeszcze jakieś łagodne 'nieapteczne' kosmetyki?

Gość fsfsafsa
uzywam hippa i rossmana

Gość lllllllllllllaaaalalalllllllla
a ja mam penaten od pierwszego dn. życia, do ciała i wlosków :)

Gość very very happy
jak córka była noworodkiem, potem niemowlakiem i aż do ok. 2 r.ż. używałam żelu do mycia ciała i włosów HIPPA, bardzo polecam, miałam też z tego balsam (bądź mleczko) do ciała, skóra była super, już po kąpieli nie wymagała nawet nawilżania dodatkowego, bo sam żel ją nawilżał ale od czasu do czasu używałam balsamu, jednak kosmetyki hipp są dość drogie i musiałam zamawiać z allegro, dochodziły koszty wysyłki i drogo to wychodziło i gdy córka była starsza przerzuciłam się na żele i mleczka Babydream rossmana (bardzo chwalą je mamy), i właściwie nie widziałam żadnej różnicy, tylko cena zupełnie inna :) i łatwodostępne przynajmniej są :) teraz córka ma ponad 3 lata, rossmana nie mam blisko , otworzyli za to biedronkę, więc teraz przerzuciłam się na kosmetyki biedronkowe, używam żelu Pinio, a mleczka Nivea, niestety żel Pinio nieco wysusza skórę ,ale przynajmniej pieni się świetnie i córka wreszcie w kąpieli ma pianę i może się nią pobawić, poprzednie żele nie robiły piany prawie w ogóle, szkoda tylko że wysusza:( muszę częściej smarować ją mleczkiem, ale za to mleczko Nivea z biedronki jest świetne, właściwie to bardzo przypomina mi to Hippa i Babydream, super się wchłania i dobrze nawilża :) przerabiałam też oliwkę Bambino, ale nic mi w niej nie pasowało, zapach brzydki ,jak olej jadalny, a nawet gorzej, wszystkie ubranka tłuste , szampon Bambino jest bardzo dobry , mydło Bambino jest beznadziejne, wysusza przestrasznie, i zostawia okropny osad na wanience, nie polecam, używaj lepiej żeli do kąpieli:)

Gość ojciec alkoholik !
a ja polecam johnsona ,plus lagodny ( kojący pisze na opak) balsam po kąpieli taki liliowy

u nas sprawdza się polecana we wcześniejszych postach ziajka- fajnie nawilża i jest niedroga- ostatnio płaciłam 11 zł za 370 ml, ewentualnie płyn z oliwka nivea hipoalergiczny w białej butelce- jest bardzo wydajny, po obu płynach nie muszę smarować niczym dziecka

Gość afsafsfsa
babydream uzywam.ekstra.

polecam szampon i płyn do kąpieli hygienic baby, do wyboru mają albo z aloesem albo z rumiankiem, oba sa moim zdaniem ok, delikatnie, nie szczypią w oczy, nie uczulają, a włosy po nich łatwo idą rozczesać. No i cena przystępna, około 8 zł za butelkę.

Jeżeli chodzi o mydło to antybakteryjne, żeby oprócz brudu podczas mycia pozbyć się także bakterii.

Gość gość
U nas sprawdzil sie i dalej uzywamy szampon Allerco i kostka myjaca Allerco,ktora nie zmydla sie tak szybko jak inne tego typu produkty.

Gość aska2010
Po urodzeniu stosowaliśmy do kąpieli Emolium i Oilatum. Teraz córka ma 2 lata, do kąpieli dalej dolewam Emolium lub Oilatum, ale też myję ją mydłem "Biały Jeleń" i jest OK.

Gość aska2010
A, zapomniałam, super fajne kosmetyki dla dzieci i dla dorosłych ma też Aderma (ale są niestety drogie).