Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynka333

CO PAMIETAMY Z OKRESU DZIECIECEGO?

Polecane posty

Gość martynka333

Witam, moze moje pytanie wyda sie dziwne ale zastanawialiście sie kiedys od jakiego wieku dziecko moze cos pamietac?ja np,pamietam jakies urywki z okresu moze 5 lat....a wy jak myslicie? moj maz np mowi ze pamieta pozar gdy mial 2,5roku mozliwe??nikt mu nie wierzy ale moze takie przezycie pamieta?

Gość martynka333
hallo?;;)))zyjecie?

Ja najwcześniej pamiętam okres gdy miałam 3 latka. Zaczęłam chodzić do żłobka i straszna dla mnie była to trauma. Pamiętam wiele wydarzę z tego okresu. Myślę, że takie wydarzenia, które wywarły dla nas wielkie emocje pamięta się nawet w wieku 2,5 lat.

Gość No nie wiem, nie wiem
Ja jak sięgam pamięcią to tak gdy miałam 4 latka, miałam nogę złamaną i miałam gips po sam tyłek to było dla mnie straszne :D

Gość kju
puza-chyba masz racje ;))jakies traumatyczne przezycia mozna pamietac;;))

Gość maue autko
martynka

Gość powiem i ja.....
moja pamięć sięga do okresu gdy miałam ok 4 lat bo bardzo dobrze pamiętam moją babcię Agnieszkę a ona zmarła jak miałam trochę ponad 4 latka ...pamiętam jak ze mną chodziła na spacery czytała mi gotowała itd.... :)....a później pamiętam już bardzo dobrze ...po śmierci babci poszłam do przedszkola dobrze pamiętam moją Panią ...zabawy przedszkole w ogrodzie ....

Gość niebieskie maki
Ja pamiętam, jak umarł mój dziadek, miałam niecałe dwa lata - pamiętam urywki tego właśnie dnia. W ogóle mnóstwo pamiętam, jak rodziło się moje rodzeństwo, miałam wtedy 3 i 4 lata, stare mieszkanie z którego wyprowadziliśmy się jak miałam jakieś 3 lata..

ja pamiętam jak uczyłam się jeździć na rowerze, i mama za mną biegała (do roweru doczepiony był "kij") i miałam wtedy ok.3lat, to chyba moje najstarsze wspomnienie, z okresu przedszkolnego pamiętam trochę więcej :)

Gość martynka333
;)hhmmm wiec szkoda ze ja nie mam takich wspomnien;;)pamietam tylko okres zerowki ...i pania .;;)przeczkolanke

Gość Waniliowa dama
Ja pamietam zabawy z moja najukochansza na swiecie siostra ahh a teraz mieszkamy tak daleko od siebie mamy mezow i tak tęskni sie ,,,,

Gość ale czemu mialby ci dac
ja tak od ok. 5-6 lat, ma maz nawet z czasow 3 lata

Gość Waniliowa dama
kiedys wymieniałyśmy sie z siostrą mezami,ale teraz odległośc na to nie pozwala:-(

Ja jeszcze pamiętam z okresu 4 latek jak miałam ospę... a później to do przedszkola poszłam i dalej już pamiętam dużo rzeczy, szczególnie jak zdjęcia oglądam :)

Gość a ja pamiętam..
Niemożliwe może się wydawać, ale ja pamiętam zdarzenia mające miejsce kiedy ja miałam 4 MC. Wiem, że to nie są wyobrażenia po opowieściach innych.. Jestem w stanie sama coś opowiedzieć w domu tylko potwierdzają, że tak bylo i się dziwią jak ja to pamiętam. Kiedy miałam ok 3 lata przeprowadzilismy sie do nowego domu i z czasów starego domu bardzo dużo pamiętam chociaż mogłoby się zdawać, że nie powinnam... a jednak..

Gość marry-kate
ja pamiętam jak mama mnie karmiła miałam wtedy ok.2 lat

Lol nieźle :D ja choćbym się wysiliła to sprzed 4 lat to nic... pustka w głowie :D

Gość ja na przykład
W zasadzie wielokrotnie się zastanawiałam nad tym, dlaczego jedni ludzie nic lub mało co pamiętają z wczesnego dzieciństwa, a drudzy więcej. Ja z najwcześniejszego okresu pamiętam mój wózek głęboki i poduszkę z falbankami, na którą mama mnie kładła :D Wiem, wiem że wydaje się to absurdem, ale jak w wieku dwudziestukilku lat powiedziałam mamie jakiego koloru był mój wózek, jaki miał z boku wzór i że poduszka była biała z falbankami na brzegach i czerwonymi kwiatkami na falbankach, a mój smoczek był jasnoniebieski bez uchwytu, to jej dosłownie szczęka opadła :D

Gość ja na przykład
Dodam jeszcze, że najwcześniejsze zdjęcie mam z okresu 3 lat i wtedy aparat był luksusem, wcześniejszych zdjęć nie posiadam niestety :P

Gość Waniliowa dama
Podszywie zajmij sie swoim nieudanym życiem flustracie a nie sie podszywasz