Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asadsggjioloipo

WYSOKA GORACZKA---WYPOWIEDZCIE SIE PROSZE!!

Polecane posty

Gość asadsggjioloipo

dziecko 2 latka ma wysoka goraczke 39 st. o godz 13 podalam czopka paracetamolu juz 15 a temp. taka sama:/kiedy moge podac ibum?? czy trzeba koniecznie czekac te 4 godz do 17?? robilam juz jej oklady ale ona sie drze wnieboglosy... kapiel tez nie wchodzi w gre....

Moja jest trochę młodsza (20 mcy), ale jak miała na początku stycznia wysoką gorączkę to dawałam jej Paracetamol Hasco trochę częściej niż było napisane na opakowaniu (dawałam wedle potrzeby), ale nie częściej niż chyba 4 razy na dobę. No i piła sporo wody, a okładów też sobie nie dawała robić.

Nie musisz czekać 4 godziny bo to dwa różne leki. Ważne żebyś tego samego nie dawała częściej niż co 8 godzin. Tylko jak dasz teraz a temp jej podskoczy znowu to już nie będziesz miala co dać. Bo paracetamol będziesz mogła dać znowu ok 21.

Gość asadsggjioloipo
ja tez dalam paracetamol hasco ale nic nie pomogl:( nie wiem czy dobrze rozumiem to naprzemienne stosowanie: np. o 9.00- 5ml ibum, 0 13.00 czopek paracetamol hasco i teraz 15 a tem taka sama wysoka, oklady nic nie pomagaja czy zeby podac ibum musze czekac do te 17 boje sie ze tem jeszcze bardziej wzrosnie.....

Gość asadsggjioloipo
ma 2 lata wazy rowno 12 kg, ibum dawalam jej 5ml, a czopek 1 na opakowaniu napisane 80 mg/

Gość ??????>
na moje dzieci paracetamol nie działa, natomiast ibufen natychmiast.

80 mg paracetamolu? Przecież to za slaba dawka i dlatego dziecku podniosła się temp tak szybko. Na opakowaniu masz 10mg czy 15 mg na kg masy ciała a u nas lekarz kazała dawać młodemu 150 mg jak ważył 8 kg. Wyślij męża do apteki niech kupi przynajmnije 150 to nie będzie tak szybko rosla temp.

Gość magdalllena-o
na gorączkę 39 st. paracetamol jest niestety za słaby. Trzeba ibuprofen. Niech córka dużo pije płynów, co tam lubi wodę czy soki. Odczekaj jeszcze trochę, może lek jeszcze całkowicie nie zaczął działać. Jak temp. nie spadnie to podaj ibufen lub nurofen baby. Nie można podawać wcześniej niż zalecają leków tego samego rodzaju czyli jak się podalo paracetamol to trzeba odczekać z kolejną dawką paracetamolu.

Gość []]]]]]][]
dawka wychodzi 190mg

Gość asadsggjioloipo
Arszenika- to mi otworzylas oczy! ja sie dopiero zorientowalam ze 80 mg to dawka dla rocznego dziecka:(:(:( dlatego nic nie pomoglo matkoooo ale gapa-matka zemnie:/ apropo bylam u lekarza na dyzurze osluchowo jest ok, ale zauwazyla lekko zaczerwienione ucho i przepisala nam ceclor.