Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majjjjaa4444

rodzice faceta przychodza na obiad. POMOŻCIE!!!!

Polecane posty

Gość majjjjaa4444

moj facet kompletnie nie umie gotować. nawet jajecznicy nie zrobi. ja jestem srednią kucharką, albo moze i nawet słabą. no ale dla niego jak zrobie schabowego z ziemniakami to jestem mistrzynia i on tak nagadal swoim rodzicom, ze przewspaniale gotuje i zaprosil ich na obiad :o kurwa co ja mam ugotowac? jednoczesnie latwo i smacznie i wystawnie.. a co najwazniejsze estetycznie, bo z tym mam najwiekszy problem :o

Gość brat i bratowa
1. zupa krem z porów z makaronem naleśnikowym - proste jak drut a wygląda jak dzieło mistrza kuchni 2. bitki wołowe w sosie własnym, kopytka, surówka - tez banalnie proste. 3. szarlotka sypana - zawsze się udaje powodzenia :)

Gość brat i bratowa
bitki wołowe pewnie teściowa śmiga z zamkniętymi oczami to może jednak kurczaka w sosie warzywnym i ryż basmati - może tego nie gotuje to nie bedzie miała porównania

Gość zrób rosół z makaronem
chyba umiesz ? na drugie ziemniaczki bitki i buraczki na deser kup ciasto krówkę w proszku łatwa jak byk i zawsze sie udaje no ismaczna

Gość the same choice
a moze pierś z kurczaka z mocarelą i suszonymi pomidorami banalne w przygotowaniu a smakuje wyśmienicie !

Gość jutrokto
A przede wszystkim bądź naturalna - ostatecznie nie wszystko musisz umieć! I KULTURALNA - słownictwo pochodzące z rynsztoka nawet smak kawioru i homarów zabije

Gość the same choice
tak i nie próbuj srawiac wrażenia "perfekcyjnej" jak nią nie jestes... stare baby i tak coś wypatrzą i dopero bd opinia:/

Nadziewane baklazany? Farsz mozesz zrobic ze wszystkiego co Ci sie pod reke nawinie. Prosty, banalny i szybki bedzie np. z kuskusu (nie wymaga gotowania), pokrojonej w kostke fety, z czosnkiem i np. zaciagnieze przecierem pomidorowym. Tylko wtedy ostroznie z sola, bo feta sama w sobie jest bardzo slona :) Baklazany wzdluz na pol, grubo solisz, odstawiasz do puszczenia soku, scierasz recznikiem papierowym ten sok z sola, wydrazasz, napelniasz farszem i ladujesz do piekarnika na 20 minut w 200 stopni. Robi sie o wiele prosciej niz sie wydaje i niemal nie da sie tego zepsuc :) Fajny farsz wyjdzie tez np. z miesa mielonego, z kukurydza i cebula, albo z ryzu z warzywami. Nie mam pojecia na ile wystawnie chcesz ten obiad urzadzic, wiec moze jeszcze przystawka i deser? Skoro juz zarzucilam baklazanem z feta, to utrzymajmy sie w greckim klimacie. Na przystawke mozesz spokojnie zrobic salatke "grecka" - mix salat, papryka, pomidorki koktailowe albo i zwykle, oliwki, vinaigrette. I na deser cos lekkiego - nawet glupi jogurt grecki z miodem i orzechami. Jak chcesz, zeby ladnie wygladal, mozesz go wymieszac z rozpuszczona galaretka cytrynowa i przyrzadzic od razu w pucharkach. Ewentualnie moge Ci podac przepis na banalnie proste pieczone ciasto jogurtowe z kwaskowatym syropem :)

Gość nie............
Nadziewane bakłażany? Bakłażany są obrzydliwe! Mało osób je lubi!

Kwestia gustu i przyprawienia :) W identyczny sposob mozna zreszta cukinie/papryke/a nawet pomidory czy cebule zrobic.