Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aha123456

Częstowanie dzieci

Polecane posty

Gość aha123456

Co myslicie o częstowaniu dzieci czymkolwiek słodyczami przez obce osoby. Z raz czy dwa mialam taką sytuacje ze obca kobieta bez pytania podala paluszki mojemu dziecku. Nigdy nie wiadomo czy takie dziecko nie ma np cukrzycy. Dlatego uwazam ze obce osoby nie powinny częstować cudzych dzieci. Zresztą nie wiadomo co to za slodycz itp

Ja ogólnie nie pochwalam takiego częstowania, ale raz jak córka została czymś poczęstowana, to wcześniej ta dziewczyna się mnie spytała czy może małą poczęstować i się zgodziłam. Tak więc jak ktoś chce częstować to ok, ale niech najpierw się spyta.

Gość ranyJulek
ja nie lubię kiedy ktos częstuje moje dziecko słodyczami i nie tylko. Kiedyś jedna pani urzędniczka mojej 14miesięcznej córce dała bez pytania czekoladke, dodam, że był lipiec a dziecko ubrane na biało. Na moje protesty z głupkowata mina stwierdziła"jak sie pobrudzi to mama upierze" ano upierze, ale akurat wybieralismy się na miasto...

Gość ,mn jbhgv
Dla mnie to jest totalny brak wychowania ze strony tych ludzi, którzy częstują. Od razu bym powiedziała (grzecznie), że sobie tego nie życzę.

Gość hmm....hmm...
nam się zdarzyło tylko w sklepach, żeby ktoś zechciał poczęstować czymkolwiek moje dzieci. I najpierw zostaliśmy zapytani o zgodę. Zawsze padło pytanie czy można tym i tym poczęstować dziecko, czy nie ma alergii itd itp

Gość ranyJulek
bez pytania częstują starsze panie, jak powiedziałam jednej, nie dziękują, ona na to to tylko jeden cukierek, nie wytrzymałam i zapytałam czy przed obiadem lubi zjeść cukierka?