Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vaanilka

Jak obniżyc PSM do minimalnego poziomu

Polecane posty

Gość Vaanilka

Jak zmniejszyc objawy PSM bo ta przed okresowa przypadłosc niszczy mnie i mój zwiazek.probowałam juz tabletek na uspokojenie , herbatek i dupereli ktore mnie uspakajają. Nic nie działa. Macie jakies sposoby zeby jakoś złagodzic PSM

Gość Daria\
A jak skrócić czas bólu piersi? Zaczły mnie boleć 12 stycznia, ból z każdym dniem narastał, zmniejszał się dopiero 24 stycznia gdy dostałam okres, ale do dziś lekko bolą jeszcze , jest jakaś rada na to?

Gość Vaanilka
Daria. tez tak miałam bolały jak cholera. Masowałam je oliwka dla dzieci i masowałam . Ciepła woda polewac i bol zszedł. Jeżeli masz 16-20 lat to zaczeła sie druga faza rozwoju piersi

Gość Daria\
Mam 23 lata i wcześniej piersi mnie nie bolały (przynajmniej aż tak) przed okresem. Serio z tą oliwką? Masować oliwką piersi wtedy jak zaczną boleć? Bo są napuchnięte całe i wrażliwe na dotyk

Gość Vaanilka
Ja przed każdym okresem cierpie na bol piersi. W tym miesiacu juz z bolu nie mogłam wytrzymac. Ale co miesiąc masuje oliwka. Ktos kiedys mi mówił ze olejek z jakiejs roslinki jest dobry na ból piersi. Tylko juz nie pamiętam z jakiej. Oliwka działa na mnie. Teraz tez mam okres i strasznie mnie bolały piersi. Maasowałam oliwka po 15min dziennie teraz juz tylko leciutko bola wiec nadal masuje. I są jędrniejsze.

Gość Vaanilka
Poprostu w kobiecym organizmie przed i wtrakcie okresu jest wiecej progosteronu i dlatego piersi bola. No i woda zatrzymuje sie w organizmie.

Gość Daria\
No właśnie mnie też tak boli, ze nie moge wytrzymać, wcześniej tego nie było. I żeby to bolało dzieńm, dwa, tak mocno, ale 2 tygodnie?!?!!! Dziękuję za sposób spróbuję z tą oliwką, może mi pomoże :) :*🌻❤️

Gość aktuyjkia
podobno ograniczenie jedzenia mięsa (szczególnie wieprz i drobiu), soi, wędlin pomaga, bo obniża się poziom estrogenu wypróbowałam (mam maks pms i mega bolesny i krwawy okres) faktycznie zadziałało ale jak tak żyć, bez tych pyszności? :D

Gość Vaanilka
Wsumie w styczniu też mnie bolały chyba ze 2 tyg. masakra jakaś była. A no i stanik najlepiej taki szwowy. cos w stylu belvia bra. Taka bluzeczka. Bolą cie tak z boku?

Gość Daria\
Całe mnie bolą i z boku też. Teraz już mi ten ból się kończy czuję, ale dalej jest odczuwalny. Co do mega bolesnych okresów - miałam swego czasu tak bolesne okresy, że prawie mdlałam, po prostu ból nie do opisania. Brałam Ketonal i pomagał po 20 minutach - ulga niebiańska. Ale wiadomo lepiej nie brać silnych środków, ograniczyłam picie energetyków (wcześniej codziennie piłam energetyczne napoje typu Red Bull) i ból przeszedł jak ręką odjął, więc ból może też być winą niezdrowych napoji

Gość Vaanilka
Omdlenia przy okresie skąd ja to znam ;d ale koleżanka dała mi przepis na herbatke która łągodzi ból była tam mięta rumianek i jakaś roślinka. Smak okropny. Działało przez 2 miesiace potem picie cud herbaty nie skutkowało. Teraz biore przeciw bolowy Bi-Profenid ) lek na bole reumatzcyne) niestety jest na recepte. Mam wtedy cały dzien spokoju bez bolu. ewentualnie łacze leki rozkurczowe z przeciwbolowymi. Nalezy tez ograniczyc sol przed okresem

Gość Vaanilka
wyprobóje z ograniczeniem drobiu i wieprzowiny

Gość Vaanilka
Chodzi o to ze zwiazek sie rozpada przez moje humorki. Sama mam chęc czasem sie udusic

Gość Vaanilka
;[ PSM tylko mi tak daje w kość ?

Gość Nailusia
Odswiezam temat z racji tego, ze mam identycznie jak autorka :( jak sobie radzicie z psm? Ja poprostu juz nie daje rady. Okolo dwa tygodnie przed okresem w padam w furie i histerie a trwa to poki nie dostane miesiaczki. Blagam, moze ktos cos podpowie :(

Gość sheeeeeee
Ja mam to samo, chociaż nie 2 tyg przed okresem ale dzięki Bogu max 1 tydzien. I te humorki szczerze mnie przerażają. Ale wypiłam lampke wina i już jest lepiej, szkoda, że za każdym razem nie jest to takie proste....