Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pseudonimu, bo....

Moja obsesja.... :(

Polecane posty

Gdy bylam w ciaza, lekarz nie skierowal mnie na badanie na hiv. Moje kolezanki mialy prawie wszystkie takie badanie. Wiec ja teraz panikuje-a co jesli jestem jakims cudem zarazona ( w sumie przed mezem mialam kilka zwiazkow)? Moje dziecko ma teraz 5 lat. Czytalam, ze nieleczony hiv u dzieci zabija w wieku 22-33 miesiecy. Ze takie dzieci czesto choruja, maja slaby uklad obronny, sa nizsze, gorzej sie rozwijaja. Moj synek przechodzi jedynie ok. 3-4 infekcje w ciagu roku, jest wysoki, ladnie przyswaja wiedze. niech mnie ktos pocieszy, ze tylko sobie wkrecam :(

Gość nkkafe
za bardzo się przejmujesz :)

Gość zabokowana okresowa
ale po co cie pocieszac? idz zrob tes i problem z glowy

Mam nadzieje, ze to obawy z palca wyssane :( Mysle o tym przed spaniem i sie nakrecam :( Chociaz czytalam artykul, gdzie nieleczone dziecko umiera przed ukonczeniem 3 r.z. A moj maly ma juz 5 lat.

Badanie bezplatnie i anonimowo moglabym wykonac w jednym z wiekszych miast, ale mam strasznie daleko-ponad 200 km a w pracy o wolne trudno.

Nikt nie poradzi?

Gość Mi sie wydaje, ze sobie
wkrecasz, u dzieci wirus rozwija sie 4 razy szybciej niz u doroslego wiec zgadza sie, ze dzieci, ktore nie sa leczone umieraja bardzo szybko. Bylyby juz symptomy w wieku niemowlecym dziecka.

Gość mamagoska
Jak ja byłam w ciąży i powiedziałam znajomym, że robiłam taki test, to patrzyli na mnie jak na jakąś chorą wariatkę. Lekarz prowadzący ciązę, też się zdziwił że zrobiłam to badanie i powiedział, że z reguły pacjentki wiedzą czy to mają :P buahahaha Po tym zmieniłam lekarza :D Autorko test kosztuje ok 20zł - zrób i bedziesz spokojniejsza!

Ja też tak miałam.Chociaż mąż był moim pierwszym to przecież chodzi się do dentysty na badania krwi...Straszną miałam schize jak czekałam na wynik.na szczęście wszystko jest ok.

Gość efwfwf
Lepiej nie czytaj o żadnych chorobach, bo wkręcisz sobie jeszcze więcej. :D

Gość ggdhghgtfhgfh
Ja kiedyś czesto chodziłam do dentysty a ze jestem hipohondyrkiem to wmówiłam sobie że na pewno zaraziłam sie hivem!!! Badania zrobiłam dwa razy dla pewnosci :) raz pojechałam do Krakowa gdzie na Bronowicach zrobiłam za darmo, a drugi raz (zeby miec pewnosc) poszłam normalnie do mojego szpitala w miescie i zrobilam takie badanie za opłatą, ok 20 złotych.

myślę, że jesteś tzw. hivofobikiem ;) i sobie wkręcasz. zrób test i będzie po krzyku ja w każdej ciąży robiłam ten test. i nie trafia do mnie argument, że każda wie co ma, bo to nieprawda. każda chodzi do stomatologa, wiele kobiet się tatuuje (w tym ja), wiele kobiet miało różne zabiegi chirurgiczne ( w tym ja) normalne jest, że taki test się wykonuje

Gość GSDKJSLDKFSDL;FLSF
ALE DEBILNY TEMAT

Gość a dlaczego tak myślisz?????
kochałaś sie z tamtymi eks bez prezerwatywy??? pociesze sie ,ze mnie tez czasem takie mysli nachodzą:D ale ja chyba jestem tym hipo coś tam:P kiedys spotkalam laske z ospa (3m.ode mnie) a wkrecalam sobie ze NAPEWNO mnie zarazila:D :D (to bylo przed samym porodem

Gość zarazić się możne nie tylko
przez sex przecież. Można również np. z winy personelu się zarazić przecież np. podczas jakiegoś badania związanego z poborem krwi.. mamagoska napisała "Lekarz prowadzący ciązę, też się zdziwił że zrobiłam to badanie i powiedział, że z reguły pacjentki wiedzą czy to mają buahahaha" Dziwne. Moja lekarka mnie bez pytania skierowała na takie badanie, a chodziłam na NFZ. Okazało się że to badanie jest teraz obowiązkowe u wszystkich kobiet w ciąże i weszło niejako do procedury. Ja sama nawet nie wiedziałam o tym. Dziwne że twój lekarz tak zareagował. Jakiś niedoinformowany czy co ? No chyba że to się wydarzyło jeszcze zanim nastąpiły te zmiany.