Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kas939

Beta HCG

Polecane posty

Gość kas939

Witam. Po 4 dniach gdy spóżniał mi się okres zrobiłam domowy test ciązowy. Wyszedł on pozytywny. Tego samego dnia (21.01) pojechałam do ginekologa. Po USG dopochwowym na którym było widać pęcherzyk ciązowy stwierdził bardzo wczesną ciąze. Na nastepny dzień zlecił badanie Beta HCG pierwszy wynik 810.6 po 48 godzinach 2394.7 . Czy przyrost jest odpowiedni ? Na wizyte mam mozliwosc dopiero za tydzien,gdyz lekarz jest na urlopie.. bardzo prosze o odpowiedz

dziekuje za odpowiedz. to moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona :) nie mogę się połapać też w obliczeniu który to mniej wiecej tydzień..bo te normy na wyniku się pokrywają ..

Gość babukkia
po wyniku bety chyba nikt się nie orientuje :P ale jak lekarz mówi, ze jest ciąża to się ciesz po prostu :)

no własnie na wyniku są normy do danego tygodnia? ;p to nie polega na tej zasadzie ze da sie obliczyc tydzien :P ciesze się bardzo ale tez troche sie boje czy aby napewno bedzie dobrze..

Gość zxzx
nie masz norm na wyniku? Prawidłowy przyrost w ciągu 48godz. to min. 66%.

Gość zxzx
wiek ciąży dokładnie określi lekarz na usg. Beta nie określa dokładnie wieku ciaży.

osttania hm.. 18 grudzien ;-) wizyte mam dopiero 4 lutego.. ;) i nie moge sie doczekać ;)

normy mam . tylko bardzo się ,,pokładają'' i jakoś nie umiem sie w tym połapać..

dziękuje ;-) Czy jak za tydzien pójdę na wizytę to bedzie juz coś widać ? ;)

dziekuje bardzo za odpowiedz ;-) tak bardzo sie ciesze ;-) Ale i tez boje :( Bo bardzo pragne tego maleństwa..

tylko ze nie zawsze da się myslec pozytywnie ;) ale jak jest wszystko ok to musze się cieszyć ;) a jakie u ciebie były pierwsze objawy ciązy i w jakim czasie ? ;) bo u mnie oprocz braku okresu sennosci i bolow brzucha takich jak na @ wszystko jest ok ;-)

Z corcia tylko brak miesiaczki i sennosc,a z synkiem bol brzucha,piersi,brak miesiaczki,a od 6 tygodnia do 13 wymoity,pozniej wymiotowalam caly 9 miesiac.Wiem,ze czasem sie nie da myslec,ze bedzie dobrze(stracilam przed synkiem 2 ciaze,wiec wiem jak czlowiek sie boi)

czyli jeszcze nudnosci i wymioty przede mną ;-) brrr.. wspolczuje Ci straty 2 ciąż. i w tym wszystkim własnie najbardziej boje się straty .

To nie jest powiedziane,ze bedziesz wymiotowac,bo kazda kobieta i kazda ciaza jest inna:).Musisz wierzyc,ze bedzie dobrze:).Ja bede trzymac za Ciebie kciuki.Temat mam w ulubionych,wiec mam nadzieje,ze sie odezwiesz czasem :)

w pierwszej ciazy mialam tylko czasami mdlosci i ogolnie czulam sie dobrze. teraz mdlosci zaczely mi sie w 6 tygodniu i trwaly do 12 tygodnia. kazda kobieta roznie przechodzi ciaze ale i kazda ciaze przechodzi sie inaczej wiec nic nie jest regułą :)

No ja mam nadzieję że będzie dobrze :) dzisiaj to prawie cały dzień przespalam taka zmęczona byłam :) i jakoś apetytu nie mam :( wszystko mi śmierdzi :( brzuch mnie pobolewa i ogólnie wszystko jest dobrze :)

Abcd123 a jak dowiedziałas się o ciąży ?:) i w którym tygodniu jesteś :) i czy ból brzucha jest normalny ?

Mi śmierdzi wszystko :-/ i przez to straciłam apetyt :-( a o sklepach nie wspomnę :) dopiero tysiące smrodków :-) muszę unikać takich miejsc :-) i psa bo on mnie doprowadzi do wymiotow :-(

Ogólnie czuje się dobrze :) pojawiły się mdłości ale da się je wytrzymać :) jakoś szczególnie nie dokuczają mi objawy - całe szczęście :) po niedzieli wizyta u lekarza więc zobaczę jak tam malenstwo :-)

Gość Orchidea30
MOJA BETA WYNOSI 1, 200 mIU/ml. PWIEDZCIE CO TO OZNACZA?

Gość Orchidea30
DODAM ŻE 11 DNI TEMU MIAŁAM INSEMINACJĘ I DZIŚ ZROBIŁAM BETĘ. A MÓJ GIN NA URLOPIE :(

Gość do orchidea
no chyba ciąże a co chciałaś? zeby oznaczało wygraną w totka? :o