Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kas939

Beta HCG

Polecane posty

kas939 odpisuje po kilku dniach :) ja staralam sie o dziecko ale bylam chora i musialam sprawdzic czy jestem w ciazy ze wzgldu na leki. bete zrobilam bardzo wczesnie bo 6 dni przed okresm. teraz jestem w 14 tygodniu i 3 dni. na poczatku ciazy czesto boli brzuch.

Gość Wynik 1,2 to
nie 1200 . Pierwsze oznacza brak ciąży a drugie ciąże.

Gość Orchidea30
Wolałabym dzidzię niż totka :) < 1,200 mIU/ML DOKŁADNIE TAK JEST NAPISANE ...... OBOK JEST TABELA Z NORMAMI I JEST NAPISANE ŻE < NIŻ 5 - TO BRAK CIĄZY , jA JUZ SAMA NIE WIEM!

Gość 11 dni po inseminacji
nie miałabyś takiego wysokiego wyniku jak 1200... Ten wynik to 1,2

Gość eejj
Hej dziewczyny pomożecie mi ? 31.12.2012roku kochałam się z moim chłopakiem .. mieliśmy zabezpieczenie (prezerwatywy) nie były one przebite ani nie doszło do wytrysku we mnie od tamtego czasu tydzień po tygodniu robiłam testy ciążowe płytkowe z apteki ponieważ miałam mdłości i strasznie bolało mnie podbrzusze i miałam stan podgorączkowy... zrobiłam 4 testy i były negatywne. 28 dni po stosunku zrobiłam test z krwi beta hcg i wynik był taki: (znak mniejszości 1.00) pod spodem jest napisane tak : Poza okresem ciąży: 0 - 2,7 W okresie ciąży: ciąża 1,3-2 tydzień: 16 - 156 ciąża 2-3 tydzień: 101-4870 (i tak co tydzień rośnie..) czy ja moge być w ciąży ? bo nie wiem jak to odczytać ... :(

Gość No przecież masz wynik
mniejszy niż 1 . CIĄŻY BRAK!

Gość eejj
Byłam 2 razy u ginekologa na cytologii i badaniu USG. Już pierwszy raz jak u niego byłam to wykluczył ciążę. Dał mi skierowanie do szpitala bo podobno miałam coś z wyrostkiem. W szpitalu również zrobili mi USG i nic nie było widać... lekarz nic mi dokładnie nie powiedział. (podobno) mam wszystko w normie... tylko się boje ponieważ naczytałam się tego badziewia w internecie.. objawy ciąży itp.. wychodzi na to że ponad połowę objawów doznaje :( Pozdrawiam, i liczę na zrozumienie.

Gość Masz ciążę
urojoną. Nie wmawiaj jej sobie usg nic nie wykazuje testy z krwi tez nic.

Gość zxzx
NIE MA CIĄŻY!!!! Wyluzuj.

Gość Mariola26.
a my sie staramy o dzidziusia, dopiero zaczynamy, narazie robilam wszytskie badania aby sie upewnic ze zdrowa jestem. DO EJJJ nie jestes w ciazy, testy wychodza negatywnie, lekarz tez wykluczyl wiec spokojnie, masz tez napisane na wyniku hcg wykazuje brak ciazy. Wmawiasz sobie objawy:):)

Gość eejj
Chyba tak jest. Przepraszam was, że zapycham takimi pytaniami forum :) Mariola26 liczę, że wam sie uda i dzidziuś szybciutko do was przyjdzie:) Powodzenia :)

Do Tak bardzo mi z tym źle . Tak właśnie wczoraj byłam na wizycie :) wszystko jest dobrze :-) lekarz określił 6 tydzień :) widziałam już bijące serduszko :)

Gość łoeva
Hej dziewczyny..:) zrobiłam 2 testy beta hcg jeden zrobiłam 29 dni po stosunku a drugi zrobiłam 37 dni po stosunku. Oba wyniki były takie: (znak mniejszości 1,00) Niby określa się, że to brak ciąży. ale ja czuje, że mam trochę dziwny brzuch ;/ czy te testy mogą się pomylić lub nie wykryć wystarczającej ilości tego hormonu ?

Gość qwasas
Nie ma ciąży w twoim przypadku -nie po tak długim czasie. Beta hcg wykrywa najmniejszą ilość hormonu a u ciebie nie ma go nawet 1. A co to tylko ciaża może być powodem problemów z brzuchem? Mam dwie ciąże za soba i nie pamiętam żadnego dziwnego brzucha.

Jestem bardzo szczęśliwa :) tak bardzo się cieszę:) i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze już do końca :)

Złapało mnie przeziębienie jak na złość :-( i chciałam zapytać na której wizycie miałas założoną kartę ciąży i jak wyglądały Twoje wizyty u ginekologa? Bo ja tak szczerze jestem słabo zadowolona :-( mimo tego iż wybrałam lekarza prywatnie zostawiłam u niego już drugi raz 130 zł. 80 wizyta i 50 USG.. I oprócz krótkiej rozmowy o ostatniej miesiączce Usg i kartki z masa badań nic więcej się nie dowiedziałam :-( na każde moje pytanie odp że jest dobrze i mam się nie martwić. Podobno najlepszy lekarz w okolicy jednak na mnie pozytywnego wrażenia nie zrobił :-(

Karte mialam zalozona w 10 tygodniu,a do lekarza chodzilam na nfz i bylo rewelacyjnie.Idz do apteki i popros o cos na przeziebienie dla kobiet we wczesnej ciazy,tam na pewno cos Ci doradza.Jesli ten lekarz Ci nie odpowiada,to mozesz go zmienic,bo na moje to jakos dziwnie Cie potraktowal

Chyba bez lekarza się nie obejdzie :-( okropny ból gardła charczacy kaszel :-( a co do ginekologa to zobaczę po kolejnej wizycie jak nic się nie zmieni to poszukam innego :-)

dopiero jutro mam mozliwosc isc do lekarza rodzinnego.. :( lecze sie domowymi sposobami. okropny kasze mam temperatury juz nie ma. dobre i to ;) a z objawów ciazowych to jakos szczegolnie nic mi nie dokucza ;)

Witam dziewczyny mam problem, zrobiłóam badanie beta hgc w piątek (8.02.2013) wynik 5,09, był to 17 dzień po ew. zapłodnieniu niby normy >5 oznaczaja ciąże i sama nie wiem co myśleć. Czy badanie wykonane tak wcześnie jest wiarygodne. Prosze o podpowiedz. pozdrawiam

Gość masz na myśli 17 dni po owulac
ji?

nie nie 17 dzień po stosunku dodam ze moje cykle sa nieregularne

Gość masz na myśli 17 dni po owulac
to nawet jeśli po stosunku - wynik jest niski jak na ten etap zakładając, że owulacja była na przykład 3 dni później i wtedy doszło do zapłodnienia, czyli to byłoby już 14 dni po owulacji nie pozostało Ci nic innego jak powtórzyć test z krwi po 48 h i sprawdzić czy beta przyrasta

czyli Ten mój wynik na dzień dzisiejszy nic nie wskazuje tak?