Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona zmęczona

co robić

Polecane posty

Gość żona zmęczona
Miliana 23 - masz racje typ lenia, tylko co robic, boże co robic , czasem mam ochote palnc sobie w leb, kiedys uslyszalam od niego ze jak chce miec wiecej pieniedzy to zebym poszukala sobie drugiej pracy a on bedzie dziecmi sie zajmowal, ... nawet przeszla mi taka mysl przez glowe, ale ja mam 2 malych dzieci, one tez potrzebuja matki a ja potrzebuje spedzac z nimi czas

Gość Miliana23
Wiesz jak ja ci współczuje kobietko ale co możemy zrobić jedynie wspomóc cię dobrym słowem. Bądz silna.

Gość Miliana23
Buahahah że ty masz zasuwać na wszystko on powinien zasówać ty urodziłaś dzieci to normalne że chcesz z nimi pobyć itd A on nie dość ze leń to jeszcze bez ambicji.

Gość uzupełniła garderobę i lipa
żona ty go pogoń, bo on ma coraz mniejsza wartość na rynku pracy. Przecież po jego cv widać mniej więcej jaki ma poziom ambicji. Współczuję na marginesie

Gość Miliana23
Autorko a może on wyniósł taki model rodzny z domu rodzinnego czy jego ojciec pracuje pracował ile mąż ma lat i od ilu lat tak sie obija?

Gość Zarabia więcej
No to masz dwie opcje, albo go zostawisz albo męczysz się tak do końca zycia, BO ON SIĘ NIE ZMIENI, wybór należy do ciebie. Innej recepty nie ma. Twoje utyskiwania na nic się nie zdadzą.

Gość żona zmęczona
mąz ma 38 lat. jego ojciec nie zyje, a matka - no wlasnie - niestety przykro mówic ale jego matka to tez nierób patrzy jak tu lawirowac a nie pracowac i on ma tak samo

Gość żona zmęczona
kiedys w jakis zartach powiedzial mi ze gdybys my sie rozstali to on by znalazl sobie jakoas bogata kobiete zeby mi oczy wyszly na wierzch jak mu sie dobrze zyje

Gość Miliana23
No własnie wiedziałam że znikąd to się nie wzieło.

Gość żona zmęczona
niechce rozbijac rodziny - szkoda mi dzieci , co im powiem ze zostawilam tate bo malo zarabial - wyjde na mega materialistke, ale z drugiej strony mam juz dosc takiego biednego zycia, coraz wiekszych dlugow, pozyczania bo niewystarcza do pierwszego

Gość żona zmęczona
niewiem co robic od 2 dni nie odzywam sie do niego bo zrobil mi afere ze wydalm 40zl na zakupy, ze trwonie pieniadze, masakra a ja poszlam do sklepu kupilam tabletki na bol glowy o ktore sam prosil, cos na obiad i cos do chleba nic po zatym. Strasznie sie zdenerwowalam, ze oskarzyl mnie ze tronie pieniadze - a tak naprawde to ja robie zakupy codzienne (bo jemu sie niechce) i ja ciagle głowie sie nad tym co tu kupic i ugotowac tanio i smacznie, juz mam dos chodzenia po sklepie i szukania tanich produktow a tu taka gadka ze ydalam 40zl. ciekawe na co? a ze ja nie umiem i nielubie sie klocic , wiem poprostu sie przestalam odzywac

Gość uzupełniła garderobę i lipa
przecież te 900zł to jest jego wkład do rachunków i to co zje. A pewnie i tak sobie dużo zostawia. Co za nierób z tego chłopa. Miałam takiego, chciał się żenić, na szczęście byliśmy za słabo w sobie zakochani i się rozpadło ...

Gość też tak maam
Autorko chcesz kilka porad jesli chodzi o zakupy i obiady? bo ja ostatnio juz non stop tak jade

Gość Zarabia więcej
I zrobi jak mówi, jak znajdzie bogatą to cię zostawi bez skrupułów. Spotykałam się kiedys z podobnym typem.

Gość Miliana23
Jedyne co możesz zrobić jeśli nie wchodzi w gre go zostawić to zakasać rękawy zostawić go z dziećmi skoro itak siedzi wiekszość czasu w domu i znaleść lepszą prace lub 2 etat nie ma innego wyjścia z tej sytuacji.

Gość żona zmęczona
moze tak byc, ja sie chyba boje zycia samotnej matki z 2 dzieci, zreszta jak to by wygladalo w sadzie on dobry tatus, zajmuje sie dziecmi , nie pije,nie awanturuje sie, siedzi w domu - co ja od niego chce ? on powie ze pracuje a ze malo zarabia tez znajdzie jakas wymowke albo powie zebym jak mi malo poszla dorobic - zrobi ze mnie wariatke w sadzie

Gość żona zmęczona
nawet myslalm zeby znalezc druga prace i dorobic ale 1. szkoda mi dzieci i tego ze prawie wogole nie beda widywac mamy, i tak juz ta praca +dojazd zajmuje sporo a po 2. to czemu ja mam zapieprzac na dziada

Gość Zarabia więcej
A tera jesteś samotną matką z trojgiem dzieci, ja na dwoje mam 500 zł alimentów, do tego pracuję i zyje mi się w miarę ok, ale wiem też jak strasznie człowiek się boi podjąć decyzję. Bałam się panicznie, ale warto było, już minęło 9 lat, mój syn miał 13 córka 4,5 roku, ale dałam radę, poszłam do liceum wieczorowego, a później na studia, jestem szczęśliwa. Tobie też życzę szczęścia, a decyzja musi być mocno przemyślana, bez emocjonalnego zabarwienia. Trzymaj sie ciepło, jesteś dzielna i silna. Aha i dobrze wiesz co robić, to wynika z twoich wypowiedzi.

Gość też tak maam
po 1. jeśli są w Twoim mieście to rób zakupy głównie w biedronce i netto, a chemię w lidlu. W lidlu marka W5 (świetne i tanie jest wszystko poza żelem wc). W netto często są promocje "weź dwa zapłać ..zł". ostatnio np. było mięso mielone morlin (normalne, dobre, świeże) 1kg za 10zł, gdzie normalnie nawet w biedronce masz 0,5kg za prawie 9zl. Kupiłam też ser 2 opak. (nie pamiętam ile ważyły, ale spore) za 7zł i dwa opak wędliny 150g za 5zł, 4 serki topione za 3zł, itp. W biedronce resztę, bo też wszystko jest najtaniej.

Gość żona zmęczona
boje sie tez tego ze on i tak mi nie da ani zlotowki alimentow nawet jak sad mu nakaze, bo nie bedzie pracowal, i jak ja sie utrzymam z dzieciakami? od panstwa nie dostane bo to chyba jest jakos tak ze nie moga mi zarobki przekraczac

Gość żona zmęczona
opanowalam sztuke taniego kupowania, czasami jak ide na zakupy to zdarza sie ze do 4 roznych sklepow bo wiem gdzie jaki produkt jest taniej , a co slysze w domu " cos ty tak dlugo na zakupach byla"

Gość Zarabia więcej
ojciec moich dzieci wyjechał jak go zostawiłam i nie kontaktuje się od 6 lat, alimenty otrzymuje z funduszu, nie możesz przekroczyć 750 netto na miesiąc aby dostać z funduszu alimenty, a od stycznia chyba nawet więcej.

Gość też tak maam
jeśli chodzi o obiady to rób fasolkę po bretońsku na 2-3 dni (głównie fasola, 1-2 kiełbasy dla zapachu), klopsy (mielone w biedr 8,50) u mnie dla 2 osob jest na 2 dni, dla mnie po 2klopsy, dla niego po 6-8) w sosie z dodatkiem kilku pieczarek albo koncentratu pomid, gotowany makaron+podsmazone pieczarki+kapusta kiszona gotowana (pokrojone, głównie makaron, można z keczupem), zapiekanka makaronowa(makaron, kielbasy troche, sera, pieczarki/kukurydza), ziemniaczana (tez rozne dodatki), kopytka, ruskie glownie z ziemniakami, frytki domowe, bigos na 3dni (glownie kapusta), spaghetti z rzadkim sosem (w sensie malo miesa), itd.

Gość żona zmęczona
ja zarabiam 188 na reke to nieiwm czy przekraczam?

Gość żona zmęczona
mialo byc 1800

Gość żona zmęczona
kurcze , pozatym kocham go, bo jako ojciec i maz jest dobry - tylko to cholerne lenistwo do pracy, chodzi mi taka mysl czasami zeby odejsc, ale wiem ze bede tesknic , nie wspominajac o dzieciach

Gość Miliana23
2. to czemu ja mam zapieprzac na dziada Właśnie bo ma status męża i ojca? To chyba nieco za mało.