Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Evrybady dęsing

Czemu uwazacie, ze wykorzystywanie dziadkow do opieki nad dziecmi jest ok.?

Polecane posty

Jak mozna zamiast zatrudnic opiekunke wciskac dziecko swoim rodzicom/tesciom i jeszcze twierdzic, ze powinni sie cieszyc? :/ Przeciez oni swoje dzieci juz wychowali i teraz nalezy im jakis odpoczynek.

Gość huihuihiu
w polsce dziadkowie sa niewolnikami swoich dzieci:O

Dla mnie to jest chore, zeby starszych ludzi wykorzystywac do opieki nad swoimi dziecmi, nic im w zamian nie dajac. A juz idealna babcia to pewnie jeszcze w domu swoich dzieci powinna ugotowac, wyprasowac i umyc kibel, oprocz zajmowania sie kochanym wnusiem :o

Gość to strasznie chamskie jest
takie zrzucanie na rodzicow odpowiedzialności za własne dzieci :o ale w PL to wyjątkowo popularne

Gość karol z emeraldu
Jak dla mnie jest to egoistyczne podejście: "wychowałam swoje dzieci, nie muszę wychowywać wnuków" - co za bzdura! Wpojono mi, że w rodzinie pomagamy sobie nawzajem, i to obejmuje wszystkie pokolenia. Moja babcia wychowała kolejno troje wnucząt, a teraz wnuki opiekują się nią. Dobra karma się wraca. Dobrze, że nie trafiła mi się modern babcia, która biega na spa, a wnuk niech se siedzi z nianią albo w przedszkolu 🖐️

Gość nkllp;;
żadna opiekunka nie zastapi BABCI Jeśli babcia chce zająć sie wnukami to super sprawa. Takie kobiety to skarb! A jeśi nie ma ochoty to trzeba to uszanować. Tyle teorii ilu ludzi

Gość r567y
wszystko zależy od babci.nie dla każdej babci spędzanie czasu z wnukiem jest męczarnią....lepiej oddać babci dziecko pod opiekę niz jakiejś pożal sie boże ,opiekunce,która nie wiadomo co z naszym dzieckiem wyrabia,a żłobki dla takich malenkich dzieci to dopiero dramat...piekiełko,w którym leżą i płaczą w kącie

Gość jestem w szoku......
jesteście strasznie egoistyczny i wygodniccy :o i jeszcze to piertolenie, że babcia zajmie się najlepiej - szkoda słów :o po prostu ŻĄL WAM KASY na opiekunkę i wolicie wykorzystywać starych, zmęczonych rodziców. ciekawe, czy sami będziecie za swoimi wnukami biegać kiedy wy będziecie mieli 60 lat, a dziecko kilka m-cy lub lat :o

Gość takaona*
jestem w szoku...... > dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego worka? Moim synkiem zajmowala się babcia czyli moja mama. Sama zaproponowała mi opiekę i nawet nie chciała słyszeć o opiekunce . Zawsze twierdziła, że ma jednego wnuka i chce się nim zajmować. Natomiast moja teściowa nigdy nie pilnowała mojego dziecka. Jest tzw nowoczesną babcią która lubi SPA,częste wyjazdy itp i ma do tego prawo. Ma ona też jeszcze dwie wnuczki z którymi w razie konieczności czasami zostaje ale nie jest z tego powodu szczęśliwa. Także nie można uogólniać nie dla każdej babci wnuk to ciężar jak i nie dla każej jest to przyjemnośc.

Gość retromodern66
dla wielu babc mozliwość zajmowania sie wnukiem, to spełnienie marzeń, a nie katorga. raczej widzę, ze niektóre kobiety cierpią, że nie moga siedziec z wnukiem, bo faworyzowana jes druga babcia albo wnuk daleko. i nie piernicz, że to taki wysiłek jak kobieta jest w pełni sił i nie ma własnych obowiązków zawodowych

Gość niedługo babaciaa
przyjemność? ganianie za rozwrzeszczanym dzieciakiem? dziękuję, postoję. poza tym skąd pomysł, że babcie nie mają innych zajęć? jestem po 50tce, pracuję zawodowo a nawet jak mam urlop to chcę odpocząć, a nie zajmować się cudzymi dziećmi :o swoje już wychowałam i wystarczy!

Gość MajkiKajki
Zauważyłem, ze w temacie nie wypowiadają się babcie, tylko sami rodzice, którym po prostu jest tak wygodnie :P Nie bądźcie tacy pewni, że uszczęśliwiacie waszych rodziców rolą dziadków na pełen etat :p Wnuki cieszą, owszem. Gdy można się z nimi raz na jakiś czas popbawić, a nie zajmować non stop.

Gość ja mojej teściowej
place za to ze pilnuje wnuka

Ja się przyznam że mam wyrzuty sumienia kiedy podrzucam rodzicom swoje dzieci.Mam wrażenie że ich wykorzystuje bo oni też pracują a w wolnych chwilach zajmują się dziećmi.Co prawda jest to jakieś 7 dni +7 nocy w miesiącu no ale ten czas mogliby wykorzystać na coś innego...