Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Biała_kuleczka_1985

Bóle brzucha po owulacji

Polecane posty

Witam mam taki problem i zastanawiam się czy któraś z Was tez miała podobnie. Otóż od jakiś 4 miesięcy, po każdej owulacji odczuwam klujący ból w brzuchu oraz w jajnikach (na przemian) Byłam z tym u lekarza ale nie znalazł żadnego problemu. dodam ze ten ból nie jest jakiś dokuczliwy, tylko ze odczuwam go mocniej podczas stosunku albo ćwiczeniach fizycznych. Staramy się o dziecko i póki co nic nam nie wychodzi... Macie pomysł co to może być?

Gość mamamamamamama
Ten ból to prawdopodobnie oznaka owulacji. To normalne, twój organizm daje znak że owuluje :)

no tak, ale ten ból nie kończy się po kilku dniach... zaczyna sie jednego dnia silnym kłuciem któregoś jajnika po czym juz do samego okresu delikatnie pobolewa podbrzusze. Nie sadzę aby ból owulacyjny trwał aż połowę cyklu :(

Gość minipizza
ja ostatnio tez tak mam, byłam u ginekologa i wszystko ok, ale chyba pójdę do innego, bo to dziwne.

Ból jajników jest w trakcie owulacji. I oznacza iż owulacja była, po owulacji to ból oznaczający zbliżający się okres.

taaak, okres zbliża się 14 dni. jesteś pewna, że jest stricte związany z fazą cyklu? może to inne kłopoty? przetrenowanie, problemy z trawieniem?

Gość dffdxsfsx
ja mam tak przy policystycznych jajnikach po prostu pęcherzyk nie pęka i mam cystę, która boli no ale Twój gin miałby zobaczyć na usg cystę lub budowę policystyczną jajnika chyba, że na usg byłaś akurat przed owulacją a nie w dniu tego bólu

dzięki za wszelkie informacje dziewczyny. No właśnie wydaje mi się że u lekarza byłam już po owulacji na krótko przed @. No ale nic nie zauważył... A może to rzeczywiście jakieś problemy trawienne..? Nie wiem już sama :(