Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANIA SERDUSZKO

to już przesada!!!

Polecane posty

Gość ANIA SERDUSZKO

Jestem szczęśliwą mamą 4 letniej dziewczynki, mam rodzinę i udany związek małżeński ale problem z mamą, która nienawidzi mojego męża. Ostatnio córce powiedziała, że tata jej nie chciał. I to na zjeździe rodzinnym. Jak mogła! Znienawidziliśmy ją za to, bo przecież córka już tyle rozumie! Od dziecka choruję na serce i w zasadzie nie powinnam nigdy zachodzić w ciążę. Pogodzilismy się z mężem, że nie będziemy mieć dzieci. Ale zaliczyliśmy wpadkę. Mąż się cieszył ale też strasznie martwił o mnie i miał mieszane uczucia. Dziś jest fantastycznym ojcem ale moja mam ciągle twierdzi, że on córki nie chciał i w końcu jej to powiedziała :/ Córka o to już kilka razy pytała tatę, jak jej tłumaczyc, że babcia nie ma racji?

Gość takie pytanie tylko mam
ale masz wstrętna matke. I jak widac strasznie zazdrosną. Powiedz jej, że jeżeli jeszcze raz kiedykolwiek taka stytuacja sie powtórzy to zrywasz z nia kontakt. I mówie poważnie. moze zniszczyć wam zycie. Juz widziałam taki przypadek u mojej koleżanki. A córce wytłumacz, że babcia mówiła głupoty, że żartowała. Dziecko to zrozumie.

Gość ANIA SERDUSZKO
no właśnie córka jakoś o tym CHCE pamiętać :( Tak jak wiele rzeczy puszcza mimo uszu, tak to, jak na złość, zapadło jej w pamięci. Nie pomagają tłumaczenia... żadne. Nawet powiedzieliśmy jej prawdę, że tatuś bardzo ją chciał ale jednocześnie martwił sie mocno o serduszko mamusi... Nic - ona ma jakby żal, że tata jej nie chciał. Do tego wstyd mi przed resztą rodziny. Zawsze wszyscy mieli nas za wspaniałe małżeństwo i nie mylili sie a tu nagle taka "naga prawda". Moja mama ma żal, bo uważała, że z moja uroda mogę mieć przystojniaka. Mąż nie jest piękny ale to dobry człowiek i wspaniały mąż. Mama tez wiecznie narzeka, że marnie zarabia a on zarabia normalnie - 2500, to nie tak źle przeciez. Starcza nam, ja też pracuję zresztą. Mój ojciec ma własną dużą firme i mama przyzwyczajonA DO LUKSUSÓW - A TU CÓRKA ZA BYLE KOGO WYSZŁA I ZYJE TYLKO... NORMALNIE :(

Gość takie pytanie tylko mam
powiedz mamie, że ona ma swoje życie, a Ty masz swoje. Ona sobie wybrała męża i Ty tez i jeżeli cos jej nie odpowiada to nie musi z wami kontektu utrzymywać. Na pewno sie obrazi i nie bedzie się odzywać i bedzie za to winic twojego męża, ale być może jej przejdzie, a jeżeli nie rpzejdzie to trudno. Przynajmniej będziecie mieli spokój psychiczny że was nie dręczy.

Gość ramparammmarapm
zerwać kontakty z matką

Gość ANIA SERDUSZKO
zerwac kontakty nie tak łatwo. To rodzice, wiele im tez zawdzięczamy i nie chcę by pomyśleli, że z nas niewdzięcznicy. poza tym chcę by córka miała dobre wzorce. kocham rodziców ale mam robi mi tyle przykrości...

Gość Doświadczona Kobieta
Mojej teściowej ja się nie podobałam... ale mąż pokazał jej na samym początku że ja jestem dla niego ważna i ze mnie nie zrezygnuje...

Gość iwonka _ u
Musisz poważnie porozmawiać z matką. Takie mieszanie w głowie dziecku i mówienie mu, że tatuś go nie chciał jest podłe i może źle się skończyć. Zakończ te zachowania ze strony matki, bo w końcu zniszczy Ci małżeństwo.

Nowobogacka mamusia ! Szkoda mi Ciebie , ze masz taka matkę. Zamiast cieszyć się , że ma wnuczkę mimo , że mogła jej nigdy nie mieć ona sprawia jej ból. Bo taka jest prawda nie zrobiła Tobie na złość ani mężowi tylko Twojemu dziecku. Porozmawiaj z matką powiedz jej , że nie życzysz sobie takich głupich , nieprawdziwych uwag i powinna przeprosić za swoje zachowanie. Nie wiem jakie Ty masz zdanie i czy byłabyś w stanie nie widywać się z nią ale może mały szantaż by Ci pomógł.

Gość dsfdnsa
No chyba mama nie zdaje sobie sprawy jaką krzywdę wyrządza wnuczce. To jest chore. Może porozmawiaj z tatą o tym i wspólnie spróbujcie mamie uświadomić jak naganne jest jej zachowanie. Dobrze by było ją nakłonić, żeby porozmiawiała z wnuczką, o ile oczywiście zrozumie swój błąd i przeprosiła dziewczynkę. Niech powie prawdę, ze gniewa się na tatę dziewczynki i w złości tak powiedziała, żby mu sprawić przykrość. No nie wiem sama. Ciężka sytuacja.