Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienarzekająca :)

TOPIK MAM NIENARZEKAJĄCYCH

Polecane posty

Hej, Sporo tu wiecznie wpisów mam, które nie dają sobie rady, są przemęczone, zmartwione czymś, dziecko je denerwuje... A ja jestem szczęśliwa :) Mam 2 letnią córkę, partnera i pracuję zawodowo - gotuję , sprzątam i spędzam czas z dzieckiem. Zorganizowałam się na tyle, że miewam tez czas dla siebie a przyznam, że partner niewiele mi pomaga... Nie narzekam, uważam, że daję sobie ze wszystkim radę i to mnie napawa dumą - zwłaszcza jak czytam te wszystkie narzekania (głównie mam niepracujących i przemęczonych bardziej niż ktokolwiek inny :)))) Czy ktoś dołączy do mam szczęśliwych, spełnionych, zadowolonych i nienarzekających? :)

podnoszę :) Czy jak się narzeka to temat nieatrakcyjny/ Nie wierzę - przecież tutaj dużo fajnych i zaradnych mam :)

Gość tikal
:) dołączam się, ale.... mam pomoc męża, rodziców. Mam 22 miesięcznego synka i za 2 miesiące rodzi się kolejny:) Narzekam tylko na nieprzespane noce (syn ciąglę się budzi), ale na to nie mam większego wpływu więc chyba się nadaję?:)

Czasem sobie każdy lubi ponarzekac i nic w tym złego nie ma jesli narzekanie się nie przeciąga i nie zmienia w stany depresyjne ;) Ja tam jestem szczesliwa ze swojego życia jesli ogólnie się nad nim zastanowić. Czasem mam ciemniejsze wizje przyszłości innym razem maluje się różowo ;) Ale nie jest źle. Nie wszystkich wyborów dokonalam w pelni świadomie, nieraz "samo wyszło" ale w większości wyszło pozytywnie :)

Gość a zauwazyłyście, że
te narzekające to zawsze nie pracują/ One zawsze najbardziej zmęczone i najmniej czasu mają. Masakra. Sa niezorganizowane i tyla. Ja pracuje i mam 2 dzieci, pomaga mi mama i mąż. Jestem szczęsliwa więc dołączam

Gość mamamamamamama
Nie narzekam, byłam samotną matką, mam 15 letnią córkę, od niedawna mam partnera z którym staram się o kolejne dziecko. Jestem naprawdę szczęśliwa :)

Gość Bądź sobą
Ja jestem kilka dni po ciężkim porodzie a właściwie to cc syn-wcześniak w kiepskim był stanie ale wiecie co mnie rozbawilo w pierwszej dobie po porodzie? że jakim cudem ja Wstalam i zaczełam chodzic 14 godzin po cieciu:) Pomimo tego wszystkiego nie narzekam. Dlaczego? Bo mam cudownego faceta, rodzinę którzy mnie wspierają i mam tego upragnionego syna. A to co nas spotkało to widocznie musiało tak być

Gość Autorko jesteś idealnym
materiałem na żonę dla każdego faceta. Sprząta, gotuje, pracuje zawodowo, opiekuje się dzieckiem i wszystko sama i jeszcze jest z tego zadowolona i nie narzeka :D....Nie, no , każdy facet miałby jak w raju ;)

Gość do Bądź sobą
Ja po cc wstałam juz po 5 godzinach po operacji :D. Trafiłam w Wiedniu na szpital w którym bardziej niż leżenie liczy się pobudzenie krążenia i w sumie na dobre mi wyszło bo wyszłam już w 3 dniu pobytu w szpitalu. Ja trochę narzekałam i jak mi jest źle to nie przyklejam amerykańskiego smile na usta ;)

Gość tikal
Myślę, że skupianie się na tych co narzekają nie jest dobrym punktem wyjścia do tego topiku. Może porozmawiajmy o konkretnych rozwiązaniach, które pomagają się Wam zorganizowac w życiu. Podam przykład: np. kiedy dziecko śpi robimy z mężem rzeczy, których nie można robić z dzieckiem, np. uczymy się, czytamy itp. Ale już np. wieszamy pranie, odkurzamy razem z dzieckime, bo to mu też sprawia frajdę. Dzięki takiemu rozwiązaniu mamy czas dla siebie nawzajem lub dla samych siebie.

Autorko jesteś idealnym - widzisz, nawet Ty mnie chwalisz :) A tak poważnie to powiem Ci tak - nie zakładałabym rodziny gdyby te obowiązki, które za tym idą, miały mnie przytłaczać :) tikal - po co szukać im rozwiązania. Musza je same znaleźć. Żadne "złote rady" nie pomoga a wrecz przeciwnie - jak pomimo stosowania sie do nich nie wyjdzie to dopiero będzie biadolenie, że jakie to beznadziejne, niezaradne i w ogóle biedne...

Bo moze nie w tym rzecz jak być "perfekcyjna panią domu i mamą na medal" za którą każdy będzie wzrokiem podążał i chwalil na każdym kroku, tylko wręcz przeciwnie- wrzucić na luz, obrać jakieś priorytety i tego się trzymać a reszte odpuścić skoro i tak szczęścia nie daje ;) Jak człowiekowi jest dobrze samemu z sobą to wtedy jest to wewnętrzne szczescie i brak narzekania, a nawet najlepiej zorganizowana mama, ale tak na pokaz nigdy szczesliwa nie będzie i nie wyluzuje bo będzie się spinać jeszcze bardziej i bardziej i nakręcać wokoło.