Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikas41

Czy jeśli moja córka ukończyła 18 lat dosłownie nie mogę nic ingerować?

Polecane posty

Gość weronikas41

Witam, otoz problem jest nastepujacy. Kiedy tylko corka ukonczyla 18 lat, mam wrazenie, ze doslownie stracila glowe. Wytatuowala znaczna czesc ciala, piercing nie piercing i mnostwo glupot, w tym rzucila szkole... Nie daje sobie rady, zawsze kiedy chce pomysl slysze ,,nie wpieprzaj sie''... Maz juz dawno odpuscil, czy warto psuc nerwy?

Gość endo5
jeżeli mieszka z tobą to masz jakiś wpływ możesz powiedzieć np. jeżeli nie zaczniesz chodzić do szkoły to cię wywalę z domu i tyle chyba że nie zrobi to na niej wrażenia więc gówno możesz

Gość zastalem jolke?
kaz jej sie usamodzielnic nie szkola to do pracy!! i

Gość cdhcdcndcnjdcnjdncjdncjdndcjdn
dopoki jua utrzymujesz ma ciebie sluchac, jezeli nie bedzie, wypros ja z domu-wroci z podkulonym ogonem

Gość odetnij pieniążki
zaraz spokornieje i wróci jej rozum, jak się będzie musiała sama utrzymać. Jak chce z wami mieszkać, niech się dokłada, jak taka dorosła:)

Gość weronikas41
Do czasu wynajmowala mieszkanie ze znajomymi, studiowala. Nie mieszka ze mna, zero wplywu...:(

Gość okijuyhgt
Prawnie nie masz żadnego wpływu na nią. Możesz ją co najwyżej zaszantażować, że wywalisz ją z domu (o ile mieszka z Tobą).

Gość makasama
Dokładnie. Jak dorosłość to i tu i tam. Chce sama decydowac o sobie to albo niech się wyprowadzi albo niech dokłada do utrzymania domu i... Przestrzega praw ustallonych przez włascicieli czyli rodziców. A nie to cześć...

Gość weronikas41
Z mezem jej wszystkie koszty oplacalismy, tylko to co na ksiazki to szlo pod skalpel... :/

Gość okijuyhgt
Zadajesz idiotyczne pytania. Jak jest pełnoletnia, to nie masz obowiązku dawać jej pieniędzy, więc nie wpadłaś sama na pomysł, żeby odciąć jej kasę? Może wtedy zrozumie, że coś Ci zawdzięcza.

Gość weronikas41
Z jednej strony jest taka glupiutka, nie poradzi sobie,moze kiedys doceni...

Gość rozumiem że córka sądzi
że skoro jest już "dorosła" to jej wszystko wolno. Ale tę wolność traktuje wyłącznie jako przywileje. Może czas uświadomić jej, że dorosłość to zarówno przywileje jak i obowiązki. Skoro jest taka dorosła i nie liczy się z waszym zdaniem, to jest również na tyle dorosła, zeby samodzielnie się utrzymywać. Wobec czego niech pójdzie na "swoje" i robi sobie co chce :) A skoro korzysta z WASZEGO domu, z WASZEGO jedzenia, z WASZEJ kasy na utrzymanie, to chyba tak za bardzo "dorosła" nie jest? Więc albo korzysta z waszej pomocy w tym względzie i przy okazji podporządkowuje się waszemu zdaniu, albo nie korzysta, wyprowadza sie na swoje i wówczas nikt jej się wtracać w nic nie będzie. Tyle, że potrzeba wam stanowczości po prostu. Pozdrawiam i współczuję

Gość wdergthy
Jeśli mieszka z wami to macie na nią wpływ, powiedz jej żeby się wyprowadziła jak coś się jej nie podoba i nie dawajcie jej pieniędzy jest dorosła za taką się uważa to niech zacznie na siebie sama zarabiać i koniec!!!!

Gość mama 18latka
dopoki ja utrzymujesz to mozesz tez wymagac moj aniolkiem nie jest ale uczy sie i po szkole pracuje ja go zywie i ubieram ale na auto i koszta zwiazane z nim musi sam zarobic