Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

invisibles_

Piersi-okres dojrzewania

Polecane posty

Obecnie mam 16 lat i bardzo małe piersi rozmiar: małe A. Do tego moja lewa pierś jest widocznie większa od prawej. Piersi zaczęły mi się powiększać/rosnąć w czasie kiedy dostałam pierwszej miesiączki więc jakieś 3 lata temu. Wiem, że jestem jeszcze w okresie dojrzewania i moje piersi może się jeszcze powiększą ale chciałabym im jakoś pomóc. Słyszałam o różnych typu masażach ale wole zapytać się was o pomoc. Co zrobić aby zaczęły szybciej rosnąć, lub chociaż się wyrównały. Dodam że moja mama ma duże piersi (zdaje się że pomiędzy C a D), jej mama a moja babcia także. Więc chyba mogę liczyć na pomoc genetyki i że moje piersi też pójdą w ślady piersi mamy. Kobiety od strony ojca (tzn. dokładnie to wiem o jego siostrze bo matki jego nie znałam) sa raczej małe. Mam jeszcze pytanie. Jak ściskam piersi to wyczuwam w nich taki jakby większą, twardszą tkankę. Coś jakby tkanka tłuszczu ale znacznie twardsza. Nie wiem jak to nazwać. Po prostu cała pierś nie jest tak samo twarda/miękka. Wyczuwa się w niej (jednej i drugiej) coś twardszego. Nie są jednak to żadne małe twarde kuleczki (słyszałam że taką formę jakieś złe tkanki w piersi. Krępuje się jednak zapytać kogokolwiek czy tak powinno być.

Gość oilnuby
To jest normalne. :) Pierś to przecież nie tylko tłuszcz! A co do rozmiaru, to piersi mogą Ci jeszcze sporo urosnąć. W wieku 16 lat nie masz jeszcze ukształtowanej sylwetki.