Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milutka21

ewuś ubezpieczenie

Polecane posty

witam nie wiecie moze gadzie w ewuś sie wpisuje ten pesel bo nie mam poje a musze zobaczyc czy jestem ubezpieczony prosze o pomoc

Gość dsffffffffd
to nie ty sobie wpisujesz tylko idziesz do lekarza, podajesz pesel i one wpisują i sprawdzają :-D ale mnie rozśmieszyłeś :-D Szpitale i przychodnie mają specjalne oprogramowanie do tego

ok rozumiem ale powiedz mi jeszcze jedno np jak mnie nie ma w tym ewuś a ja mam przy sobie Rmua to bede musial placic za wizyte ?

Gość dsffffffffd
jak masz aktualne RMUA to nie, zresztą w ogóle się nie płaci za wizytę, skąd Ty to wziąłeś??? Jak komputer wykarze, ze Ciebie nie ma to po rpostu musisz się pofatygować do pracy i księgowa Ci wydrukuje RMUA, ale skoro masz aktualne to spoko.

Gość w ogromnym przelocie XV
"Jak komputer wykarze, ze Ciebie nie ma to po rpostu musisz się pofatygować do pracy i księgowa Ci wydrukuje RMUA, ale skoro masz aktualne to spoko." Nie musisz się nigdzie fatygować, wystarczy napisać oświadczenie, że jest się ubezpieczonym i na podstawie tego oświadczenia nie mogą odmówić przyjęcia.

ale mialem taki przypadek ze moja zona jest przy mnie ubezpieczona i jest w ciazy i lezy w szpitalu i wlasnie sprawdzali czy jest ubezpieczona-wykryło ze nie musiala napisac oswiadczenie ze jest ubezpieczona. i czy musze to w zusie zglaszac ale ma przy sobie aktualne rmua. zona bedzie miala cesarkie i nie jestem pewny czy przypadkiem nie bede za nia placil bo jej nie wykrylo w tym zasranym nfz

Gość w ogromnym przelocie XV
"ale mialem taki przypadek ze moja zona jest przy mnie ubezpieczona i jest w ciazy i lezy w szpitalu i wlasnie sprawdzali czy jest ubezpieczona-wykryło ze nie musiala napisac oswiadczenie ze jest ubezpieczona. i czy musze to w zusie zglaszac ale ma przy sobie aktualne rmua." Kobieta w ciąży zawsze ma ubezpieczenie nawet jeśli "go nie ma". Napisała oświadczenie i wystarczy. Niczego nie będziesz musiał płacić.