Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amelia1505

jaka farba blond rozjaśni moje włosy ?

Polecane posty

zwracam się z prośbą ,bo już nie mam siły do tych włosów . Od roku czasu farbowałam włosy na ciemny brąz ( wychodziły czarne) . Dopiero niedawno namówiono mnie bym rozjaśniłą włosy ,bo mam jasnąkarnacje i zielone oczy , nagle jak nigdy zaczełam myślec o blondzie . Nałożyłam rozjaśniacz z joanny , efekt ? do połowy głowy mialam blond , a reszta włosów do pasa rudo-brązowa + bardzo zniszczone włosy. następnego dnia nałożyłam średni blond Wellatonu , ,farba ładnie wyrównała mi kolorna brązik , na to po tygodniu dałam Bardzo jasny naturalny blond z wellatonu , leciutko rozjaśniło , farba sie wypłukuje i wraca do ekektu rozjaśniacza... chcę uzyskac włosy blond , poradźcie mi jakiej farby użyć , pierwsza farba jaką zafarbowałam to był ciemny brąz palette , z tego co czytałam to jest to bardzo mocna farba , więc moża blond tej marki rozjaśni mi włosy ? spodobał mi się skandynawski blond 100 Permanent Natural Colors , proszę poradźcie mi coś... :( mam 17 lat, a te włosy psują mi cały humor... Aktualnie mój kolor jest jasnobrązowy z lekkim odcieniem rudości przy głowie jakies 5 cm od czubka jaśniejsze kolor + od razu mówię ,że fryzjer odpada ( zbyt wysokie koszty i znajoma fryzjerka powiedziała ,ze żadne fryzjer nie podejmie się dekoloryzacji moich włosów ) wolałbym sama w domu farbami

Gość WRÓŻKA GERTRUDA
syoss mroźny perłowy blond

słyszałam ,że farba syossa jest do niczego , czy farbowałaś tym odcieniem włosy , chciałbym wiedzieć ,bo nie chce ryzykowac..

Gość WRÓŻKA GERTRUDA
matka farbuje i jest ok nie ma "kurczaków"

Farby palette są bardzo mocne i strasznie trudno zdjąć po nich kolor, ja kiedyś z czarnych robiłam blond i u mnie to wyglądało tak że 2x dekoloryzator a na to dopiero farba, już nawet nie pamiętam jaka, i do tego oczywiście podcięcie włosów, dosyć spore bo ok 7 cm, dlatego że te włosy na samych końcach najmniej przyjmowały kolor, a po za tym były bardzo spalone

no ja z włosów do pasa po rozjaśniaczu ściełam i mam do biustu teraz , zastanawia mnie czy nie kupić jakiegoś blondu palette ,bo pierwsza farba to była palette ciemny brąz - wyszedł czarny , a skoro jest taka mocna to może rozjaśni..

farby z reguły nie rozjaśniają włosów, ja teraz jestem blondynką, naturalny mam ciemny blond, żeby uzyskać platynowy blond, na odrosty nakładam rozjaśniacz a dopiero potem farbę, tak też robią w salonach, więc po samej farbie nie uzyskasz takiego efektu jakbyś chciała, szczególnie że włosy były farbowane na ciemno, nie były naturalne. Piszesz że po rozjaśniaczu, na takie ciemne włosy najlepszy jest dekoloryzator, od tego powinnaś zacząć, kosztuje on ok 50zł i niszczy włosy, ale po tym co już twoje włosy przeszyły, to radzę jakiś średni blond żeby wyrównał się kolor, kupić porządną maskę na włosy, trochę je odżywić, odczekać jakieś 2 tygodnie, zdjąć kolor dekoloryzatorem i wtedy zafarbować

Gość dawno dawno temu....
idź do fryzjera