Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenciaaa

ciaza?pomocy prosze

Polecane posty

Gość malenciaaa

Witam Wiem ze jest duzo podobnych watkow ale nie ma zadnego podobnego Do mojego...a wiec staramy sie z mezem o dzidzie od dlugiego czasu,przed rokiem mialam niedrozne jajowody nie wiem jak teraz poniewaz nie bylam u gin. Od 8 dni jak nigdy brak @ bole piersi,podbrzusza,na zmiane raz lewy raz prawy jajnik,testy owu szosty dzien z rzedu pozytywne,ciazawy 6 dni temu negatywny...czy mial ktos podobne przypadki??? Prosze o odp bardzo nie wiem Co jest ze mna i chcialabym sie dowiedziec przed wizyta u gin ktora mam dopiero za tydz. U pozdrowieniami marlena

Gość malenciaaa
Dodam ze temp pochwy mam powyzej 37 stopni

Gość KKKKKKKKKKKKKKKKKKKK123...
Powtorz test

Gość ewunia144
Gratuluje, jestes w ciazy na 98%

Gość aha123456
po co powtarzac test zrob od razu bete i tak pewnie gin da Ci skierowanie

Gość malenciaaa
Test kupie dopiero jutro rano w aptece bo u mnie niestety jak potrzebna jest zamknieta :-( mam stracha bo chcialabym bardzo dzieciatko ale przywyklam Do mysli ze tylko otrzymam to szczescie przez in vitro :-( ale takie zachowanie mojego organizmu nigdy nie bylo takie,mam 26 lat i minimum 2 gora 3 dni spoznienia bylo... Teraz mam bole podbrzusze do tego i zla na wszystko jestem... Nie wiem Co mam myslec- nie wkrecam sobie ciazy ale tez nie wiem Co mi juz jest :-(

Gość malenciaaa
Ewunia144 Czy to mozliwe??? Przeciez lekarze zdiagnozowali niedroznosc jajowodow przed jakims czasem... Wczoraj bylam na pogotowiu przez bole podbrzusza i jajnikow i kazano mi udac sie w tym tyg do gin...

Gość dfdgg
to ty robisz w tym samym czasie testy owu i ciążowe? Do tego żeby test owu był pozytywny kreska testowa musi byc ciemniejsza od kontrolnej - inaczej test jest negatywny..

Gość malenciaaa
Nie robie jednego i drugiego w tym samym czasie...poprostu te mialam pod reka i uzywalam...kreski obydwie sa takie same czyli ciemne...

Gość raczej masz problemz hormonami
skoro testy owulacyjne wychodzą pozytywne przez 6 dni ! Możliwe że LH masz wytwarzane w nadmiarze przez organizm.Albo dla ciebie jedna kreska jaśniejsza od drugiej to owulacja, ale testy owulacyjne nie działają tak jak ciażowe....

Gość kula w plot
ja robilam testy owulacyjne 5 dni po monitoringu ktory wykazal owulacje za ok 24 h i byly pozytywne. robilam je do 28 dnia cyklu. 29 dc test ciazowy negatywny, owulacyjny pozytywny. Po tygodniu znowu test ciazowy i w koncu 2 krechy. Jak pojdziesz do gina to i tak od razu ciazy ci nie wykryje, usg pokaze maly pecherzyk i kaze ci przyjsc za 2 tyg. Zrob bete ale na moje to raczej ciaza jest.

Gość raczej masz problemz hormonami
a swoją drogą - starasz sie o dziecko a u ginekologa rok czasu nie byłaś ? chyba nie poważna jesteś....

Gość kula w plot
testy owulacyjne sa bardziej czule niz ciazowe. Kolezanke wyzej zapraszam do zajrzenia w lekture.

Gość malenciaa
Odpowiadajac Do gin Chodze regularnie moze chaotycznie pisalam i nie umiescilam tego. Ale nie wiem Co w tym dziwnego ze nie badam sie non stop na droznosc jajowodow skoro przed rokiem stwierdzili taka diagnoze a wg tutejszych lekarzy(niemcy) nie musze ich wykonywac co roku.

Gość malenciaa
Jak w przeciagu godz mi nie przejdzie pojade chyba znow na pogotowie. Nie moge wytrzymac na bol podbrzusza i lewego jajnika:-( boje sie ze to moze byc ciaza pozamaciczna-dzis sie troche naczytalam choc plamien nie mam dzieki bogu

Gość malenciaaa
Nie wiem co mamy myslec...bole przeszly mi okolo 23h. Moj mezus pojechal do apteki i kupil testy. Zrobilam jeden i wyszla druga kreska bardzo blada ale widoczna. Z rana powtorze test ale mam stracha ... :-)

Gość julcia0687
Malencia - po cichutku gratuluję Ci :). Powtórz rano test i koniecznie daj znać!!! :) I proponuję Ci abyś zrobiła sobie dwie bety w odstępie dwóch dni aby mieć pewność że ciąża rozwija się prawidłowo ;). Czekam na newsy :). Pozdrawiam

Gość julcia0687
A dodam że też miałam silne bóle że bałam się że wyląduję na pogotowiu, a okazało się że to ciąża :). Obecnie jestem w 24 tc. Trzymam kciuki :D.

Gość malenciaaa
Jestem po tescie juz. Sa dwie identyczne kreski! Dzwonilam Do gin o przyspieszenie terminu bo mam bole jajnika straszne. Dzis o 15 mam Termin i bede w koncu wiedziec Co mi jest :-)

Gość julcia0687
Malencia gratuluję jak ja się cieszę że w końcu doczekaliście się pięknego widoku jaki jest zobaczenie II kresek :). Dobrze że udało Ci się do ginki zapisać :). I co do bety to zrób po to żebyś później nie była rozczarowana :(. Oczywiście nie życzę Ci żeby było źle! Wierzę że będzie ok, i życzę pomyślnych i bezproblemowych 9 miesięcy i szczęśliwego rozwiązania. Daj znać co Ci ginka powiedziała ;).

Gość malenciaaa
Julcia chcialabym podziekowac Ci ale boje sie ze zapesze i poczekam do terminu. Tak sie ciesze,oby wszystko bylo w porzadku...siedze jak na szpilkach i wariuje tak bardzo chcemy dzidziusia a teraz nie moge wierzyc w to Co sie dzieje. Caly czas mam w glowie slowa lekarzy ze nasze dzieciatko mozemy tylko przez in vitro otrzymac. Zwariuje przez to czekanie:-( Do tego nie moge wytrzymac na bol jajnika:-( Odezwe sie po lekarzu napewno,mam tylko nadzieje ze z dobra nowina :-)

Gratulacje, dwie kreski to na pewno ciąża! Lekarz na razie niewiele stwierdzi... na USG pewnie nic nie będzie widać, tyle tylko że obejrzy śluzówkę i powie ci że wygląda na ciążową... Zrób Betę tak jak radzą dziewczyny w odstępie 48h - na tym etapie takie badanie ma o wiele wyższa wartość diagnostyczną niż wizyta u ginekologa...

Gość julcia0687
Wiesz co Malencia, nie chcę Cię straszyć, lecz wolałabym żebyś się nie nastawiała w 100% bo później rozczarowanie może boleć. Bo mam koleżankę która też miała problem z niedrożnymi jajowodami, mimo wszystko zaszła w ciążę po długim czasie, wiadomo pierw radość, i męczyła się ze strasznymi bólami (jajnika, podbrzusza), i co się okazało? Była to ciąża pozamaciczna :(. Wiesz mówię Ci po to żebyś póki co do tej sytuacji zachowała dystans, a wiesz że rozczarowanie boli. Wierzę że te bóle nie są aż tak silne u Ciebie które mogłyby świadczyć o ciąży pozamacicznej. Powiem Ci mnie też bardzo bolały jajniki że nie mogłam podnieść się z łóżka, ale na szczęście był to dobry znak i oby tak u Ciebie było. Zrób sobie z mety betę, a za jakieś 48 godzin ponownie powtórz. Z całego serducha życzę Ci żeby było wszystko dobrze :*.

Gość alemama
nie słuchaj tych zazdrosnych bab które pewnie mają problemy z zajściem!!!!!!!!!...i cię straszą:( w ciąży ból brzucha "okresowy" to normalka!!!!:)

Gość julcia0687
Ja nie piszę tego z zazdrości, bo już jestem w ciąży, tylko że ja znam trochę takich sytuacji gdzie dziewczyny były szczęśliwe zobacząc II kreski na teście, a później co się okazało? Ciąża pozamaciczna. Tak samo moja siostra też miała ciążę biochemiczną, strasznie się załamała :(. A piszę jej to bo sama napisała że miała problemy z niedrożnymi jajowodami więc różnie może być. Oby to były tylko okresowe bóle a dzidka niech rośnie zdrowo! Nie piszę tego w złej wierze bo Malenci tego nie życzę!

Gość julcia0687
Tym bardziej że ja byłam uświadomiona takimi historiami, uspokoiłam się dopiero w 12 tc.

Gość malenciaaa
Po badaniu lekarz oznajmil ze jest to ciaza okolo 5-6 tygodnia...powtorzyl testy byly pozytywne. Dostalam witaminy itp do domu i mam Sie za 9 dni stawic na kontrole,wtedy powie mi wiecej bo dzis za duzo nie jest wstanie powiedziecniz to Co powyzej pisalam.... Jestem szczesliwa choc nie dowierzam i modle Sie byc za 9 dni bylo wszystko ok Pozdrawiam

Gość julcia0687
Malencia bardzo się cieszę że lekarz był w stanie już coś ocenić, ale rzeczywiście jak jedna powyżej napisała - to zdecydowanie za wczas żeby cokolwiek na usg zobaczyc (mam na myśli zarodek). A wybierasz się na betę? Ściskam mocno i gratuluję 🌼 :)

Gość marlenciaaa
Termin mam za 9 dni. A gdzie moge wykonac te bete? Z gory dzia

Gość julcia0687
Betę wykonujesz w każdym laboratorium gdzie pobierają krew i oddaje się mocz do badania. Jedynym plusem jest to że nie musisz być na czczo :). Z tym że jak pójdziesz na pierwsze badanie, to potem równo za 48 godzin musisz ponownie iść na nie żeby sprawdzić czy ładnie rośnie. To badanie polega na tym że pobierają Ci krew, i oczywiście powiedz że chcesz test krwi na ciążę (lub beta - jak tam wolisz). Z tym że jedno badanie kosztuje ok 25-30 zł. Ale warto zainwestować żebyś była już dużo spokojniejsza ;). Ja tak zrobiłam i byłam spokojniejsza już o połowę do pierwszej wizyty.