Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wczesnapora

Do Mam Palacych papierosy w Ciazy:(

Polecane posty

Gość wczesnapora

witam wiem ze to straszne i zle ale prosze o zrozumienie mnie.. jestem w 4 mies ciazy i pale papierosy od 6 lat :( pisze do mam ktore tez palily w ciazy chce porownac ile z was urodzilo chore dziecko i jesli tak to na co.. dziekuje za odpowiedzi dodam ze moja mama palila ze mna w ciazy i z 2 mojego rodzenstwa i jestesmy zrowi gdzies slyszalam ze to zalezy od genow czy bedzie chore czy zdrowe a nie od papierosow tylko nie wiem czy w to wierzyc

Gość ZawszeCiekawaaa
Ja jestem i pale. Jak Narazie dziecko rozwija sie książkowo... Moja ciotka zawsze paliła będąc w ciąży. Ma 9 dzieci i wszystkie są zdrowe. Mama z najmłodszym bratem też paliła i to dużo- zdrowy chłopak. W sumie to znam dużo kobiet które paliły w ciąży i wszystkie mają zdrowe dzieci.

Gość no tak pocieszajcie sie wzajem
nie..palenie w ciazy to rosyjska ruletka.szkoda tylko,ze koszt poniosa niewinne istoty.glupota takich matek jest powalajaca.nie rozumiem jak mozna tak dac sie omamic takiemu syfowi,zeby ryzkowac zdrowie dziecka.moja mama palila z nami rowniez.i miala zawsze zielone wody,niska wage dzieci to do tego jesczze chorowalismy non stop i mielismy slabe stopnie.dziekuje jej za to bardzo!

Gość xxvictorxx
tak palenie to ruletka niewiadomo co z tego wyniknie niepowinnyscie sie dycydowac na dziecko palac

zapomnialam dodac o dziecku kolezanki,ktore przez jej jaranie ma astme,,,no coz smacznego dymka

Gość jjjjjjjjjjo
znam taka jedna dziecko ma astme

Gość Ja też............
Moja koleżanka urodziła martwe dziecko w 29 tygodniu. Niby nikt jej nie powiedział że to przez fajki, no ale...

Gość majonezik
po co wy sobie dzieci robicie egoistki? czy to az taki wysiłek rzucić dla dziecka? papierosy to nie jest woda czy jedzenie bez którego nie da się żyć!!! ruszcie tymi pustymi mózgownicami ,bo serca nie macie za grosz ,mamusie z bożej łaski...

Gość ZawszeCiekawaaa
Zielone wody to nie efekt palenia papierosów w ciąży! Nie znasz sie to co gadasz za głupoty. Zielone wody płodowe powoduje stułka czyli że dziecko pierwszy raz zrobiło kupkę jeszcze w macicy bo np poród zbyt późno. A zle oceny w szkoe? Trzeba bylo sie przylozyc a nie obwiniac matke za swoje nierobstwo. Lenie tak maja ze szukaja winy za to u innych.

Gość majonezik
po co wy sobie dzieci robicie egoistki? czy to az taki wysiłek rzucić dla dziecka? papierosy to nie jest woda czy jedzenie bez którego nie da się żyć!!! ruszcie tymi pustymi mózgownicami ,bo serca nie macie za grosz ,mamusie z bożej łaski...

szkoda gadac i jeszcze napisze,ze prosi o wyrozumialosc heheh smieszna

Gość HJFHTDHG
j apaliłam, dziecko duże (3,800) i zdrowe( 10 pkt apgar) ma juz 7 lat, paliłam całą ciąze- nie umiałam rzucić a wody miałam czysciutkie. Ta co pisze o zielonych niech poczyta skad zielone sie biora. Kompletny debilizm

Gość sssssssssssssssss
matka ,która truje z premedytacją swoje dziecko to nie jest matka.

Gość katastrofffa
papierosy dla dziecka sa szkodliwe w takim samym stopniu jak i dla ciebie.skoro wiesz ,ze sie trujesz i grozi ci w zwiazku z paleniem wiele chorob licz sie z tym ,ze dostarczasz tych samych " atrakcji " dziecku.

Gość sssssssssssssssss
DO AUTORKI WYŻEJ: KOMPLETNY DEBILIZM TO PALIĆ CAŁĄ CIĄŻE

Jasne - palcie, pijcie, jarajcie trawę - przecież to nic takiego, nie szkodzi, bo przecież chore dzieci rodzą się też zdrowym ludziom bez nałogów :D :o :o :o Trzeba było kupić sobie psa zamiast robić dziecko. Jak można być takim pieprzonym egoistą????

Gość sssssssssssssssss
WRZOSKA POPIERAM!!!

Gość no i???
mój maż i jego brat maja astmę dzięki temu ze teściowa paliła cała ciąże.

Gość KKKKKKKKKKKKKKKKKKKK123...
no tak pocieszajcie sie wzajem Ty DEBILU!!! Przez to,że matka paliła miałaś słabe stopnie w szkole???Ty tłuku!Trzeba był przy książkach siedzieć a nie matkę obwiniać!Żeby mieć dobre stopnie to trzeba się uczyć idiotko! Moja matka ze mną paliła,skończyłam szkołę,studia,znam 3 języki i nigdy nie miałam problemów z nauką....ale się z Ciebie debilu uśmiałam!!:D

zawsze ciekawa jestes idiotką :) mozesz siedziec tutaj 24/h i przekonywac wszystkich, że palenie nie szkodzi dziecku. Bo przeciez tyle lad badan wyksztalconych lekarzy nie znaczy nic. Lekarze gówno wiedza b ty przeciez jestes madrzejsza:) tyle w tym temacie :):)

KKKKKKKKKKKKKKKK123 - Twoja mama mogła pić w ciąży jeszcze więcej alkoholu. Może poza świetnie wykształconym dzieckiem dałaby mu ponad to coś takiego jak "kultura osobista" :)

Gość gość
czy sa tu mamy ktore pisaly w styczniu ile wypalacie w ciazy?

Gość gość
ja paliłam w 2 ciążach po ok paczce dziennie. Dzieci zdrowe jak konie. Siostra nie paliła w żadnej ciąży- 3 dzieci chorych (astma, częste zapalenia płuc i inne atrakcje).

Gość gość
"ja paliłam w 2 ciążach po ok paczce dziennie. Dzieci zdrowe jak konie." tak jasne jak sobie narysujesz :)

Gość gość
tak, wszystkie jak konie buhahahaa moja ciotka paliła w ciąży i ma 1 dziecko z porazeniem mózgowym, drugie normalne też nie jest, chociaż o jego chorobie nie mówi, ale o podejrzeniu wodogłowia na początku coś mówiła, jak jest teraz to nie wiem, bo dziecko ma już 18 lat, a i choruje na nerki

Gość gość
wy niczego nie rozumiecie. moze byc zdrowe, a moze byc chore. sama palilam jak smok. rzucilam gdy zobaczylam 2 kreski. nie palilam lacznie z ciaza prawie 3 lata. pale teraz,nie w domu. musze rzucic to badziewie. skoro takie nic palenie w ciazy, to jak dzieciak sie urodzi daj mu peta do buzi i piwo w butelke zamiast mleka. to to samo, tepe dzi dy.

Gość gość
To, że dziecko urodzi się "zdrowe", nie znaczy, że po czasie wasze palenie nie wpłynie na jego zdrowie, typu astmy, zapalenia itp. Matki które nie potrafią sobie odmówić palenia na czas 9 mcy nie powinny mieć w ogóle dzieci. Ja sama paliłam 10 lat, po pozytywnym teście od razu rzuciłam. Nie wiem jak można być taką egoistką i w ogóle spać spokojnie, wiedząc że świadomie krzywdzi się swoje dziecko. :O :O :O

Gość gość
poczytaj sobie od czego jest porażenie mózgowe :o a potem się wypowiadaj :o na pewno nie od fajek :D Ale jasne! Całe zło tego świata zrzućmy na papierosy. Nie znam ani jednego przypadku kiedy dziecko urodziło się chore przez papierosy. Przykro mi, nie moja wina :(

Gość gość
Ja jestem w 23 tyg i pale tzn pale malo bo wieczorem wezme 4-5 buchow od oartnera czasami w niedziele wyjdzie lacznie caly papieros ale ns raty po kilka buchow i mam okropne wyrzuty sumienia ogromne :( ... przed ciaza palilam 10 lat