Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulvdenhin

Zdjęcie :Kolczyk w języku, biały język, przewlekłe zatoki - powiązania?

Polecane posty

Gość ulvdenhin

Witam.W czwartek robiłam kolczyk w języku u piercera. 2 dni wcześniej miałam lekko białawy język, ale wszystko ładnie wyczyściłam. Teraz mam nadal opuchlizne, a język biało - żółty (płukanie szałwią). Strasznie tego dużo na języku - ok 2-3 mm na grubość i nie wiem co robić. Czy świeża rana może doprowadzić do jakiegoś zakażenia ? Wyjąć kolczyk? Wiadomo - to nie od kolczyka, bo miałam już 2 dni prędzej. Muszę iść do lekarza, ale boje się, że zaraz nagada, że to od kolczyka, ble, ble.. standardowo Chce mieć jakieś argumenty chciażby... tydzień lub 2 temu jadłam duuużo actimeli. Ok 3-4 dziennie przez tydzień. Wiadomo -żywe kultury bakterii.. Co robić?I co to jest? Ps. Dodatkowo mam przewlekle chore zatoki, nie leczone od 10 lat i piję dużo jogurtów.

Dziewczyno !!!!! W salonie powiedzieli ci że nie można jesc nabiału przynajmniej przez tydzien ?!

Gość ulvdenhin
Tak, powiedzieli, ale ogólnie te actimele to przed kolczykiem, a jogurty - raczej jakieś desery, serki, danone itd - jedyne co mogę.. + zupki chińskie..

Gość ty weź sie lepiej
za te zatoki a nie za kolczyki :o

dziewczyno nie jedz nabiału ! bo jezor ci tak spuchnie że w buzi ci sie nie bd mieścil -.-

Gość ndnenndjdjjd
Co to jest martwica języka? Martwica to inaczej obumieranie tkanek. Martwica języka rozpoczyna się jego drętwieniem, potem pojawiają się na nim niegojące owrzodzenia. Przyczyną takich zmian może być np. obecność ciała obcego w języku (modne kolczyki!) lub rzadki zespół metaboliczny - choroba Takahary.

moja znajoma jak sobie przebila jezyk to jadla nabial te actimele jakies jogurty. Jadła tak 2 dni i jęzor miala wielki ledwo jej kolczyk wyciagneli bo aż się jej wrastał. Wiec lepiej zawstanów się co robisz

chcesz porady, ktoś ci napisze jak jest a ty wyzywasz ? heh gówniary z gimnazjum :)

Nigdy nie miałam czarnego z loginu ulvdenhin, powodzenia podszywaczu. Ps. Nie wiedziałam dlaczego nie można jeść nabiału.. słyszałam tylko o jogurtach zawierających żywe kultury bakterii i ludzie - to nie od kolczyka ;)

Tak, jak ktoś Ci juz napisał -to prawdopodobnie zatoki. Idź do lekarza, ale myślę, że faktycznie dobrze by było, abyś wyciągnęła ten kolczyk i skupiła się na leczeniu :) O ile lekarz stwierdzi zatoki :) Jak zejdzie Tobie opuchlizna, będziesz musiał udać się na wymianę kolczyka. Jedno co, to dziwię się, że piercer zrobił Tobie kolczyk, widząc przebarwienie. Ale w to się nie mieszam :)