Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brudasek?

Jestem leniwa, jak to zmienić???

Polecane posty

Gość Brudasek?

Dziecię śpi, w domu brudno, a ja... siedzę. To prawda, mam ciężkie nocki - 6-10 pobudek, to prawda, nie chce mi się... Ale w ciągu dnia dziecko umie zająć się sobą (ma 5 miesięcy), spokojnie mogłabym posprzątać, ale nie umiem się zmotywować. Nie ugotuję obiadu... A jak już coś zrobię to na odwal i bardzo niedokładnie - np kurze na około... :/ Jak to zmienić???

Gość Brudasek?
?

Gość 366282
A co na to Twój chłop?

Gość czekaj tadka latka
po pierwsze wylacz komputer

Gość sdvfbgnhmj
Wziąć się w garść. Nie ma złotego środka. Mało kto sprząta z przyjemnością.

Gość hmm....hmm...
a może brakuje Ci jakiegoś zajęcia dla relaksu. Ja tak mam, bo frustruje mnie siedzenie w domu. Ciężko się zmotywować wówczas.

Gość klasa a b c
włącz sobie jaką piosenkę energiczną. Wyłącz tv i zejdz z kafe. innej rady nie ma.

Gość klasa a b c
wlacz sobie piosenke olimpiada w jarzynowie. Az chce sie żyć:)

Gość sdvfbgnhmj
Mi się lepiej robi na czas- albo zadaniowo. Nie piję kawy dopóki nie posprzątam pokoju. do obiadu siadam, jak mam kuchnię ogarniętą. Albo zakładam, że między 9 a 10 jest czas na sprzątanie i nie ma zmiłuj- nie biorę do ręki książki ani nie włączam kompa. Przecież przyjemniej się odpoczywa kiedy dookoła panuję porządek

skoro nie sprzątasz, nie gotujesz i dziecko samo się soba zajmuje, to co robisz cały dzien ? mi sie tez nigdy nie chce, ale wiem że muszę , wiec włączam sobie radio wyznaczam np godzine na porządki i nastawienie zupy/obiadu i lece... nie robie codziennie wszytskiego, no piore 3 razy w tyg , podlogi tez myje co drugi dzien, codziennie odkurzam, w poniedzialki np nigdy nie gotuje dobrego obiadu tylko "byle co", bo w niedziele zawsze mamy rosołek i pyszne 2 danie, przy krorych trzeba sie nastac. ... zawsze sprzatam z rana, bo w dzien wychodze czesto na dwór a wieczorem to juz zuoelnie mi sie nie chce , wole tv, komputer albo męża :) Po prostu zmuś się

Gość ?!?!?!
Poszukaj jeszcze przez google wiecej porad na ten temat.

Gość Brudasek?
Dzieki. zabralam sie za sprzatanie. Ale i tak robie na odwal.. Poki co posegregowaqlam rzeczy corki - za male popakowalam.

Tak jest, że im człowiek ma więcej czasu, tym trudniej jest się mu zorganizować. osoba zabiegana wykorzysta każde 10 minut, mająca więcej czasue stwierdzi, ze skoro ma tylko godzinę, to nie opłaca się nic zaczynać. Avent dobrze radzi. postanów, ze jak dziecko będzie spać, to posprzatasz kuchnię. I nie włączaj wcześniej komputera czy telewizora z myślą "Tylko 5 minut", bo 5 minut zmieni się w godzinę. Co do gotowania - nie wszyscy lubią gotować i często gotuja to samo, bo nie chce im się kombinować. Moja rada - w wolnym czasie poprzeglądaj blogi kulinarne. kiedy zobaczysz, ile jest ciekawych potraw, które wcale nie wymagają wielkiego nakładu czasu, może zapałasz milością do gotowania.

Gość Brudasek?
Jestem z siebie dumna, sprzatam juz 2 h :)