Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teotka30

Czy można zamówić antybiotyk w zastrzyku w przychodni ?

Polecane posty

Gość teotka30

Czy jeśli idziemy z dzieckiem do przychodni dziecięcej i lekarz zleci antybiotyk, natomiast mamy dziecko,które nie chce za nic w świecie łykać leków, to możemy poprosić lekarkę o to, by wysyłano do nas do domu pielęgniarkę z antybiotykiem w zastrzyku ? Ja mam takie dziecko, które żadnym sposobem nie da podać sobie żadnego leku. W przypadku zwykłych leków przeciwkaszlowych czy przeciwgorączkowych dajemy sobie spokój i nie podajemy nic oprócz czopków przeciwgorączkowych, a poza tym tylko siedzenie w domu, ewentualne nacieranie maściami inhalującymi albo podanie z wielkim trudem sprayu na gardło. Ale czasem są takie choroby, że bez antybiotyku się nie da, czy wtedy przychodnia nie może mi odmówić zastrzyków ?

Można prosić o zastrzyki i albo bedziecie dojeżdzać z dziekciem albo musicie wybrac tzw pielegniarkę srodowiskową z waszego rewiru która będzie przyjeżdżać i robić iniekcje. Poproś w rejestracji o deklaracje jesli jeszcze nie wybralaś takiej.

Jesczze zalezy od wieku dziecka, stanu zdrowia no i od lekarza bo czasem w takich przypadkach rozsądniej jest zalozyc włucie położyć malucha do spzitala i podpiąć antybiotyk dożylnie przez kroplówkę. Mniej stresu i kłucia małej pupki.

Gość teotka30
z chorym dzieckiem raczej niewskazane drałować co dzień na dwór po zastrzyk do przychodni, ja jestem w stanie nawet zapłacić takiej pielęgniarce, by przychodziła,pytanie tylko, czy lekarz bez problemu znajdzie taką i przyśle do domu ?

Gość teotka30
Nie, no po co do szpitala dawać. Dziecko nie jest poważnie chore, to jest tylko kwestia tego, że dziecko nie chce przyjmowac leków doustnie.Zastrzyki przyjmuje dzielnie, bez płaczu, jak by to było nic. A jak zobaczy syrop do połknięcia, to boi się gorzej jak 10 wkłuć.

To musisz o tą środowiskowa się dopytać i ona powinna przyjeżdzać w takich sytuacjach jeśli lekarz zastrzyki zleci. Do nas jeździla ale musielismy deklaracje najpierw wypełniac. Pogadaj z lekarzem i zapytaj o deklaracje w recepcji tam Ci nwszystko wyjasnią.

Gość teotka30
Dzięki wiosenna mamo !

Gość ojtam ojtam
ile ma dziecko? dolej mu ten antybiotyk do ulubionego soku i daj z kubka czy z rurki i z głowy - a nie mecz dziecka zastrzykami