Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bujsss

lepiej dwojka dzieci tej samej plci czy parka?

Polecane posty

Gość bujsss

obserwuje u znajomych i rodziny, ktorzy maja dwojke dzieci, ze lepiej chowa sie brat z bratem czy siostra z siostra niz rodzenstwo odmiennej plci. moja corka ma 3 lata ja jestem w 2 ciazy i do corki w ogole nie dociera, ze moze byc brat, ma byc siostra i koniec. co myslicie?

Gość hania-kolwal
nie ma reguły, to zależy, czsem lepiej "chowa się" brat z siostrą, czasem siostry czasem bracia. to zalęzy od wielu wielu innych czynników, głównie od rodziców, wychowania, poczucia bezpieczeństwa itd

Gość uiphiu
Ja mialam brata i zawsze bylam z tego powodu bardzo zadowolona, a siostry nigdy nie chcialam miec. Sama mam corke i na pewno do glowy by mi nie przyszlo zastanawiac sie czy lepiej, zebym miala druga corke lub syna. Ale u mnie i tak bedzie jedynaczka bo jedna daje mi wystarczajaco do wiwatu, za wygodna i leniwa jestem na wiecej dzieci. Zdrowego dziecka zycze!

W OGÓLE nie ma reguły jeśli chodzi o dobranie rodzeństwa płcią. W ogóle. Twoje obserwacje i to jaka plec między sobą się dogaduje jest całkiem przypadkowe.

Gość Kleo.patra
U mnie w rodzinie nie ma ani jednej parki, albo po 2 chłopców albo po 2 dziewczynki. Nie wiem czemu tak się ułożyło ale relacje mają różne, nie zawsze dobre, duże znaczenie ma też różnica wieku i podejście rodziców. Mój synek też ciągle mówi, że chce braciszka a o siostrze nie chce słyszeć.

Ja mam brata i bardzo dobrze się razem chowaliśmy tzn. brat się mną opiekował, bawił, grał ze mną, później do kina chodziliśmy razem itp. No i brat ma teraz dwóch synów i w domu totalny chaos i zamieszanie. Chłopcy się ganiają, tłuką, płaczą przez siebie, wyrywają sobie zabawki itp. Ja mam córkę i teraz chłopca w drodze, więc się zastanawiam czy będzie lepiej czy nie :D Oby było spokojniej.

jejku chyba ci sie nudzi ze zakldasz takie tematy,nie wazna plec ,wazne by dziecko zdrowe bylo i nad czym tu dumac?

Wiesz co..moj syn (juz nastoletni)to autentycznie był i jest taki ciapa introwertyk,wiecznie rozkojarzony, ze naprawde siostry z niego pozytku zadnego nie mają,bo on nie przepada za "meskimi "zabawami, a moje dziewczyny są bardzo chlopięce . Któras go trzepnie, ani nie odda, ani nie poboksuje,ustepuje na kazdym kroku, przez to siostry mu na glowe wchodzą ... jedynie to jest dobry gosc i z checia czasami zostaje z mlodsza w domu aby miec oko na nia, czy na podworku gdzies dalej poza domem ją przypilnuje, bo jest opiekincze,ale to on mi bardziej sie przydaje :) Męża syn juz troche inną postawe wykazuje,bardziej szalony, ale rowniez nader pokorny i ustąpliwy do siostr

Gość a gdzie tam
najlepiej nie mieć żadnego

Gość a gdzie tam
to jest pytanie z kategorii: lepiej mieć sraczkę czy zatwardzenie

bezproblemowo i ugodowo zawsze bylo z płcią męska, a dziewuchu to ja nie wiem, ja cos po nie ich mysli, to nie raczyly nigdy przemilczec :/

Gość ja mam brata i w dzieciństwie
może i bywało tak że bawiliśmy się razem ale tylko we wczesnym dzieciństwie bo szybko się to zaczęło rozchodzić. Nigdy żeśmy się z sobą nie przyjaźnili tak szczerze. Nawet żeśmy ze sobą nie rozmawiali. Jeśli już to on mnie wyśmiewał. Miał mnie za kogoś gorszego. Był bardzo towarzyski i pchał się do ludzi, zawsze poza domem, ja byłam introwertyczką, domatorką. Nigdy żeśmy wspólnie nie żyli mimo że pod jednym dachem to niczym obcy ludzie byliśmy. Z kolei moja najlepsza przyjaciółka miała i siostrę i brata i też przyjaźni nie miała ani z nim ani z nią. Każde z nich prowadziło osobne życie. Z siostrą to nigdy jakichś szczególnie ciepłych stosunków nie miała, raczej na dystans, ewentualnie jakieś przytyki. Brat jej też zamknięty w sobie, miał swoj świat. Także płeć rodzeństwa nie ma nic do rzeczy, a relacje z rodzeństwem to ruletka i to z niewielką szansą na dobre dogadywanie się z sobą, choć wierzę że bywają takie rodzeństwa bardzo się kochające, jednak ja czegoś takiego nigdy nie widywałam wokół siebie.

Gość Najlepiej żeby było
ZDROWE ;) Chorego nikt nie pragnie.

Gość Mam siostrzeńców
z różnicą 1,5 roku między nimi i nigdy sie nie dogadywali ze sobą. Od dziecka się kłócili a jako dorośli byli tak różni od siebie że nie dogadywali się wogóle ale tolerowali i akceptowali we wspólnym pokoju.

Gość hmmm... nie bałdzo
Ja myślę że lepiej tej samej płci, odpada problem kupowania nowych ubrań, chłopak w sukience to nie bardzo, dziewczynkę w jakieś tam męskie sweterki czy portki ubierzesz, ale chłopaka w róż i kropki to nie bardzo... Ja mam dziewczynkę, w czerwcu urodzę chłopaka, między nimi będzie niecałe 2 lata różnicy, marzyłam o drugiej dziewczynce, a tu... chłopak. Jakoś nei mogę się do tej myśli przyzwyczaić, wydaje mi się że chłopca trudniej wychować, i ogólnie dziewczynki to chyba grzeczniejsze są...?

autorko u mnie jest ten sam problem. corka chciala siotre ale ostatnio na wizycie okazalo sie ze bedzie brat. jak jej powiedzielismy ze bedzie brat to caly wieczor plakala i mowila ze nie chce tego brata. na szzczescie obudzila sie rano i zapytala "mama w brzuszku masz malego braciszka?? bo braciszek tez moze byc" i teraz juz jest dobrze bo zaakceptowala to :)