Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Assia1986

Co teraz?

Polecane posty

Gość Assia1986

Moja 10 miesięczna córka pije ok 7 porcji mleka po 210 ml kiedy nie dostaje mleka jest płacz. Nie chce jeść z łyżeczki. Jedyną metodą jest podawanie jej z łyżeczki raz soczku raz obiadku na ogół zjada ok 1/2 słoiczka. Dawałam jej do rączki drugą łyżeczkę ale to zdało egzamin tylko przez 2 dni. Zjadała cały słoiczek. W jaki sposób mogę zmienić przyzwyczajnienia mojej córki? Proszę o radę. Może któraś z mam ma lub miała podobny problem.

Gość to się skarbie
Przestań dawać te gówno w sloiczkach to zacznie jesc :D

Gość mleko Wita
a próbowałaś dla obrzydzenia jej mleka podać jej mleko w kartonie...po telewizorze? :D

Gość Assia1986
Gotowanego jedzenia też nie chce. Je wafle ryżowe, herbatniki, troszkę chlebka, jabłko czyli to co może wziąć do rączki

Gość Assia1986
Nie próbowałam jej obrzydzać mleka w żaden sposób

to się skarbie- dokładnie to samo chciałam napisać. Połóż przed nią jedzenie niech sobie sama próbuje co jej smakuje. Kładz jej ziemniaki, kurczaka gotowanego, kawałek czegokolwiek innego, poeksperymentuj z jedzeniem. Kazda matka tak robi zwlaszcza w tym wieku, gdzie dziecko pcha wszystko do buzi. I w koncu urozmaica się diete a nie karmi dziadostwem ze sloika...

przy takiej ilości wypijanego mleka raczej cienko widzę jej jedzenie, redukuj ilość, rozcieńczaj wodą, nie pamiętam ile trzeba mleka dla takiego dziecka - na pewno jest na opakowaniu napisane, co do płaczu - popłacze i przestanie, chyba, że chcesz, żeby tak całe zycie coś wymuszała