Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemaciara_to_ja

Brać tą pracę? Dylemat.

Polecane posty

Gość dylemaciara_to_ja

Uczę się wieczorowo i pracuję w weekendy (wykładanie towaru, w ogóle niezwiązane z moją szkołą ani tym, kim chcę zostać). Dziś dostałam propozycję lepszej pracy (lżejsza, ale trochę dalej i codziennie - na pierwszą zmianę), bardziej w moim kierunku kształcenia, lepiej będzie wyglądała w CV. Problem w tym, że nie dysponuję dużą ilością czasu - w tym roku mam egzamin zawodowy i jednocześnie piszę maturę, aby dostać się na "swój" kierunek. Przyjęcie się do nowej pracy wymagałoby ode mnie sporego poświęcenia i doskonałej organizacji pracy - możliwe, że nawet jeśli się zepnę zawalę egzamin i maturę, a na tym właściwie zależy mi najbardziej. Zbieram opinie bardziej doświadczonych życiowo, różnych osób. :classic_cool: Co począć?:(

Gość dylemaciara_to_ja
pomocy!!!

Gość ula kraków
brać , ludzie po studiach nie mają co dać dzieciom na śniadanie , są tacy co marzą o robocie za 1200 byle jakiej byleby było co jeść ,a ty masz dwie propozycje i dylemat ? masz farta dziewczyno i nie zastanawiaj się a bierz ,wiem że jesteś na utrzymaniu rodziców pewno ,ale doświadczenie znaczy tyle co dyplom ,jak nie więcej ...

Spróbowałabym z tą pracą. Brzmi zachęcająco, teraz bardzo ciężko o pracę. Myślę, że jesteś ambitna i dasz radę z maturą. Praca na jedną zmianę nie jest tak męcząca. Można się przyzwyczaić i nabrać rozpędu;) Jesteś młoda i dostałaś od losy szansę. Maturę można poprawić, a dostać dobrą pracę ciężko.

Z doświadczenia Ci powiem, że ważniejsze jest doświadczenie zawodowe. Przy obecnym rynku pracy masz farta, że w ogóle masz jakąś propozycje i to do tego pod Twój kierunke. Ja bym brała.

dostać jakąkolwiek pracę ciężko, a co dopiero dobrą;)

Gość serial komediowy!
ja bym brał, teraz o pracę ciężko a doświadczenie jest ważniejsze od wyksztaklcenia

Gość street fighter
moja siostra zdała maturę, i miała wybór praca, bądź studia. wybrała pracę i ma teraz 3x tyle co magistrzy.

Gość dylemaciara_to_ja
Hm, to może dodam, że stawka (na godzinę) nieznacznie się różni. Po kierunku, o którym marzę, problemów ze znalezieniem pracy na pewno bym nie miała. W kraju i za granicą. Maturę już właśnie poprawiam, brakło mi kilku punktów, żeby się dostać :( To prawda, jestem na utrzymaniu rodziców, na własne wydatki zarabiam tą pracą weekendową i daję korepetycje. Nie wiem co robić, bo wiem jak ciężko jest o pracę, ale w tym momencie czuję, że nie podołam i zawalę coś, na czym najbardziej mi zależy :( Gdyby tylko doba miała 48 godzin... :o Jutro muszę się zdecydować :o

Gość dylemaciara_to_ja
tylko jest problem, bo w tej pracy będzie sporo prostych ludzi - jakies prymitywne baby po 50-ce , szczerbate i cuchnące papierochami, albo jakieś glupki ze wsi śmierdzące piwskiem i wódą :(

Gość dylemaciara_to_ja
Spieprzyłam wybierając studium wieczorowe - mogłam od razu skupić się tylko na pracy i nauce do kierunku. Nie chcę znowu podjąć złej decyzji, kurczę. Obie prace są na umowę-zlecenie, więc też bez rewelacji :o Nie cierpię podejmować takich decyzji :o :(

ja bym spróbowała. Co ma być to będzie. Niezależnie jaką decyzją podejmiesz mozesz być z niej dumna lub być zawiedziona. Samo życie...

Gość street fighter
przestań podszywie bo śmieszny jesteś i zostaniesz.

Gość bghfrbhfrbhfr
korepetycje dajesz a nie zdalas matury, wspolczuje tym co placa ci ejszcze za to

Gość bleblefujara
co?

bghfrbhfrbhfr - zdałam maturę, zabrakło mi kilka punktów, aby dostać się na wymarzoną uczelnię - czytaj ze zrozumieniem. Puza - boję się, że jednak nie podołam i znowu zawalę :( Myślałam nawet o tym, że mogłabym się trochę pouczyć w wolnej chwili w pracy - o ile w ogóle takie będą, bo jak to wszystko dokładnie będzie wyglądać, dowiem się dopiero, kiedy zacznę pracować...

Gość street fighter
dasz radę - weź się w garść, uwierz w siebie.

street fighter - Twoja siostra miała zatem szczęście. Ta "lepsza" praca jednak nie będzie lepsza niż ta, którą będę miała po ukończeniu kierunku, na który chcę się dostać - i pod względem finansowym i satysfakcji. Chyba jednak zrezygnuję i skupię się na tej nauce :o

Gość Kłoliberek
Żebyś się nie zdziwiła z tą pracą po studiach. Teraz nie ma żadnego kierunku, który gwarantuje pracę w zawodzie. Może się zdarzyć tak, że po pięciu latach studiów będziesz bezrobotnym absolwentem.

Gość street fighter
jak uważasz :) nie przejmuj się, cokolwiek zrobisz jakoś zawsze to będzie.

Gość street fighter
tak zrób, tak będzie najlepiej.