Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_ Maciusia_

Do mam 3 miesięczniaków karmiących piersią - co już jecie?

Polecane posty

Gość mama_ Maciusia_

Witam, tak jak w temacie. Jakie produkty wprowadziłyście już do swoich diet? Ja powiem szczerze mam obawy jeśli chodzi o warzywa i owoce w sezonie zimowym - czasem zjem pomidora (wolę go zastąpić przecierem czy ketchupem), za to często jem ogórki kiszone ostatnio nawet zjadłam zupę kalafiorową i synek dobrze to znosi. Cały czas tkwi w mojej psychice, że coś może zaszkodzić małemu. Wiem, że odchodzi się od tego, żeby trzymać dietę karmiąc piersią i powinno się jeść wszystko, ale jakoś nie umiem się przemóc. Czasem zjem kawałek czekolady, z nabiałęm uważam choć go uwielbiam (jem co drugi dzień). Nie mam pomysłów na obiady itp a chciałabym urozmaicić dietę o więcej warzyw i owoców.

moj synek ma 6 tyg i jem wszystko wykluczam tylko alkohol maly nie ma zadnych dolegliwosci ze starsza corka tez tak bylo chociaz troche pozniej zaczelam jesc smazone ale jak to wprowadzilam to nic jej nie bylo wprowadzaj male porcje jak sie boisz najlepiej do poludnia zeby jak cos bylo to nie w nocy ;)

Gość wow - wow
Dieta matki karmiącej powinna wyglądać tak jak osoby, która 2 dni temu zakończyła jelitówkę:) Czyli należy WSZYSTKO jeść, a ograniczyć jedzenie smażone (też całkiem nie wykluczać) Jak można 3 miesiąc tak się ograniczać? Nie przesadzaj, przełam się bo tak się żyć nie da.