Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatek07

Miesiączka

Polecane posty

Gość Kwiatek07

Witam. Na początku miesiąca (3.01) zastosowałam krążek antykoncepcyjny w 5 dniu miesiączki i przez tydzień nie dawał mi on ochrony( założyłam go w czwartek okolo 21 i za tydzien po południu sie kochałam i nie wiem czy on w tym czasie zaczął działać..) wyciągnęłam go 25 z jednio dniowym opóźnieniem. Tydzien temu dostałam zapalenie pochwy lecz tego nie wyleczyłam bo ginekolog byl na urlopie i dopiero mam za tydzien wizyte. Wczoraj powinnam dostac okres lecz go jeszcze nie mam i na dodatek dostałam wczoraj dziwne rózowe plamienie.. co yo może być?

Po antykoncepcji okres powinien wystapic miedzy 2 a 3 dniem po wyjeciu krazka i z moich obliczen bo zazwyczaj okres mi sie nie spoznia

Krwawienie ma się pojawić w ciągu 7 dni kiedy nie stosujesz antykoncepcji. To kiedy miałabyś swój normalny okres nie ma tu w ogóle znaczenia. Cytat z ulotki nuva ringu: "Zwykle w czasie przerwy w stosowaniu leku pojawia się krwawienie z odstawienia." "3. Po usunięciu pierścienia należy zrobić tygodniową przerwę. W tym czasie może wystąpić krwawienie. Zazwyczaj zaczyna się ono po 2-3 dniach od jego usunięcia." Zazwyczaj to nie to samo co powinien. Zwłaszcza na początku stosowania. 🖐️ Zwróć również uwagę na wyrażenie MOŻE wystąpić krwawienie.