Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiająca się.....

Ślub w paryżu...

Polecane posty

Mój życiowy partner zaproponował mi żebyśmy się pobrali w Paryżu w tym roku w wakacje. Bez rodziny, znajomych, świadków. Chcemy zaskoczyć wszystkich. A dla nas samych będzie to wyjątkowy dzień tylko dla nas. Szczerze powiem, że na początku byłam zaskoczona ale teraz marzę tylko o tym! orientujecie się może jak przygotować się do takiej "tajnej" ceremonii? to nie Las Vegas więc nie wiem czy potrzebne są jakieś dokumenty i jak to mniej więcej można załatwić. Na czym to wszystko polega. Proszę o konkretne rady osób, które faktycznie się w tym orientują. Komentarze negatywne będą ignorowane. Dziękuję wszystkim życzliwym.

Nikt nie wie :( ?

A Ty z choinki się urwałaś? O takie kwestie pytasz na niszowym forum? Pojebana Jesteś? A Twój partner to jakaś pierdoła życiowa, że nie umie się tym zająć? Btw. pytanie retoryczne. :classic_cool:

Dlaczego obrażasz mnie? Mój partner zajmię się tym oczywiście ale ja wole być poinformowana o tym dokładnie. Czy to dziwne? i dlaczego twierdzisz, że to forum jest niszowe? jesteś jedną z tym osób które tu przesiadują, ubliżając wszystkim tu obrażasz też siebie. Prosiłam o poradę, krytykę skieruj w swoje odbicie. Pozdrawiam.

Obrażam? Nie, stwierdzam fakt. Wolisz być poinformowana? I tutaj szukasz informacji? Dobre. :D :D

Gość ;rmghe;p
hahah jakie cioty ślub w paryżu hahaha i co ty myslisz ze zabłyśniesz ? chcecie wziąć slub po cichaczu bo skąpicie na wesele itp. niespodzianka? Bez rodziców chociażby? Pojebana jeste? :D:D haha światowa...slub w paryżu koń by sie usmiał jak takie wieśmaki pojadą do paryża siare robić

Gość nie mozna wziasc slubu bez
swiadkow

moze on chce cie porwac i gdzies wywiesc?? Dlatego nie chce aby tam nikt by,

Eh nie wiem jak odbierać wasze wypowiedzi. Z jednej strony ewidentnie widać, że zrzera was zazdrosc a z drugiej strony macie chec komus dopiec. Dzien w ktorym bierze sie slub, jest wyjatkowym dniem. Zwykle cywilne sluby nie zachwycaja juz jak kiedys poniewaz wiekszosc bierze je z rozsadku poniewaz w drodze jest dziecko. Ja chce czegos fajnego, co bede wspominac latami. Dlaczego twierdzisz, skapiemy na wesele? ja mowie tu o naszym slubie BO TO BEDZIE NASZ SLUB, a impreze w gronie rodziny mozna zrobic zawsze. Duzo osob w tych czasach wymysla sobie rozne sluby.. A kiedy moj partner zaproponowal mi to po prostu bylam bardzo mile zaskoczona. Czy to cos zlego, ze ludzie pragna korzystac z zycia i cieszyc sie najwazniejszymi chwilami? 'RMGHE ;P' - nie jestem osoba swiatowa.. ale jezeli mam miec slub z ukochana osoba w wyjatkowym miejscu to skorzystam chetnie.. napewno bede mile to wspominac latami. A Twoje staropolskie, wiejskie podejscie moze znaczyc tylko jedno - Jestes za prostym czlowiekiem by to zrozumiec!

Gość ;rmghe;p
hahaha wieś tańczy wies spiewa :D pojado do paryza slub brać wiesniaki :D

Kochana... Twierdzę tak samo. Nie znam się na tych papierkach więc nic Ci nie doradzę ale życzę Ci powodzenia. Która z nas nie marzy o takim ślubie? A teraz takie rzeczy w gruncie rzeczy nie są drogie. Moi znajomi wzięli ślub w Wenecji.. Ahhh..

gdzybym mogla to tez slub wziela minimalny ale zeby nawet rodzicow i swiadkow nie zaprosic to przesada.

Gość Aparat007
Jestem za takie rozwiazaniem. Szczerze przyznam ze dla mnie wesele to ciut nie stypa z lepsza muzyka. generlanie bylem na wielu weselach i zawsze jest cos co psuje humor. Poza tym nie kazdy ma fajna rodzine, niekiedy ta rodzina mieszka po calej Polsce albo i teraz swiecie, poza tym czesto ta rodzine sie widzi tylko raz 100 lat i o czym z nimi rozmawiac , dla mnie to takie wszystko sztuczne i bylejakie. ja jestem takze za kameralnym slubem , wiec moim zdnaime Zrobcie to! To wasze zycie wasz wybor, wasza sprawa. pozdrawiam

Przesada? no przestań.. Kuzyni mojego partnera wyjechali za granicę i tam wzięli ślub. W polsce po paru latach wzięli kościelny.. i cała rodzina gratulowała im, że zrobili coś wspaniałego dla siebie.. dlaczego tak się trzymacie stereotypów? dlaczego jesteście tak negatywnie nastawieni? kochani... ludzie są ludzmi, nie możecie tak negować kazdego tylko dlatego, ze ma swoje plany i marzenia. To chora i przekracza granice przyzwoitosci. Wlasna siostre, brata tez tak ostro krytykowalibyscie tylko dlatego, ze chce przezyc w swoim zyciu cos wyjatkowego? kazdy jest kowalem swojego losu. A rodzina jak kocha to bedzie wspierac i rozumiec. Nie rozumiem Was, dlaczego jestescie tacy chciwy i prozni. Szkoda mi nocy na pisanie z Wami. Jestem za bardzo zadowolona z dzisiejszego dnia by czytac takich bzdur. Dobranoc pomimo wszystko.

Dziękuje Aparat007. Co do rodziny porozrzucanej po swiecie - nie mylilas się. Nie kieruje się bzdurami osób, które są negatywnie nastawione na to. Najwyrazniej sa po szybkim cywilnym i zazdrosc ich zrzera. Ja dotychczas nawet bym nie pomyslala o slubie w paryzu. Ale rozmawiajac dzisiaj z partnerem, uswiadomilam sobie, ze to byloby naprawde niesamowite przezycie. I chce to zrobic !!!!! Pozdrawiam Cie i dobranoc!

Faktycznie czytam te wypowiedzi i aż mi się smiac chce. Wy jej zazdroscicie czy co? ona pyta czy ktos sie orientuje w dokumentach itd a wy ja blotem obrzucacie.. heheh co za ludzie..

Gość fajna sprawa
ja mialam slub na plazy nad oceanem na Dominikanie

Gość fajna sprawa
co do śwaidkow, świadkowie orgazniuje firma ktora zajmuje się udzielaniem slubow, jakie matoły tu siedza, masakra!!!!!!!!!!!!!11

Gość fajna sprawa
dowiedzcie si w biurze podrózy, oni sa doskonale zorientowani w tych tmatach i poleca Wam hotel, ktory organizuje takie imprezy

Ślub na plazy na Dominikanie? zazdroszcze.. co do świadkow to faktycznie mozna tak? wiesz co, nawet nie pomyslalam o biurze podrozy bo jeszcze pol roku przed nami ale faktycznie masz racje, najlepiej zorientowac sie w takim biurze... Pozdrawiam Cie serdecznie.

Gość yhm..............
Ah, marzenie!!!!!!

Gość Rozsterka życiowa
Fajna sprawa, my tez to mamy w planach :) dobrze, ze wiecej osob wybiera takie ciekawe sluby cywilne.. :)

ja bym nie potraila bez rodzicow.Dla nich to tak samo zazne swieto jak dla mnie,a moze bardziej.Moze Paryz bedzie alternatywa na inna eskapate.Polecam Paryz na piechote i w nocy !

Gość Rozsterka życiowa
Eeeee.. a mi się wydaje to super pomyslem. Oni w koncu biora slub dla siebie, a nie dla rodziny!!! pozatym to slub cywilny.. koscielny w polsce zawsze mozna wziasc przy obecnosci calej rodziny! najwazniejsze, ze sie kochaja i chca ten dzien sami dla siebie spedzic cudownie.. ja im zycze najlepszego!!!

Gość polski fotograf paryz
halo halo ja moge ci pomoc w zorganizowaniu takiego slubu ;) jestem fotografem , mieszkam i pracuje w paryzu. Zalatwienie formalnosci w Konsulacie ,zajmuje ok 2 miesiecy - mysle ze juz sie kontaktowaliscie z Konsulatem jezeli temat jest nadal aktualny. wszystko jest banalnie proste, nieraz robilam zdjecia parom ktore przyjezdzaja tylko ze swiadkami - lub nawet we dwoje! Moge Wam pomoc w znalezieniu swiadkow- kilka razy juz sama nim bylam :) No i oczywiscie nie moze zabraknac zdjec - tak zaskoczycie rodzine i zanjomych!!!! mariola

Gość gość
Popieram

Gość gość
Popieram cie kochana, jestem za slubem w Paryzu bez rodziny bo to wkoncu TWOJ SLUB TWOJ DZIEN I TO BEDA TWOJE NAJLEPSZE WSPOMNIENIA!!!!!!!!! Nie czytaj tych bzdur co inni zazdrosni pisza! Szkoda na to czasu i energii. Ja tez mysl o spedzeniu moich 30tych urodzin w Paryżu a dzis przyszedl mi pomysl o wzieciu cywilnego po 11 latach zwiazku z moim partnerem, wkoncu do tego doroslam! Nasi rodzice tylko czekaja na ten moment lecz wiedza ze bralibysmy go tylko dla siebie! Jestem nowoczesna osoba wiec mam gdzies zdanie innych jak to powinno wyglądać bo to bedzie MOJ DZIEN!

Gość gość
Popieram cie kochana, jestem za slubem w Paryzu bez rodziny bo to wkoncu TWOJ SLUB TWOJ DZIEN I TO BEDA TWOJE NAJLEPSZE WSPOMNIENIA!!!!!!!!! Nie czytaj tych bzdur co inni zazdrosni pisza! Szkoda na to czasu i energii. Ja tez mysl o spedzeniu moich 30tych urodzin w Paryżu a dzis przyszedl mi pomysl o wzieciu cywilnego po 11 latach zwiazku z moim partnerem, wkoncu do tego doroslam! Nasi rodzice tylko czekaja na ten moment lecz wiedza ze bralibysmy go tylko dla siebie! Jestem nowoczesna osoba wiec mam gdzies zdanie innych jak to powinno wyglądać bo to bedzie MOJ DZIEN!