Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to nerwica

Czy to nerwica?

Polecane posty

Gość czy to nerwica

Czuje co jakiś czas napady złości. Nic się nie dzieje jest spokojnie a ja czuje ze mnie rozsadza od środka. Albo budzę się w nocy i jestem zła i wręcz chora. Kołatanie serca, pobudzenie, mam ochotę wrzeszczeć i rzucić czymą o ścianę, łzy mi się cisną do oczu. Coraz częściej ma te napady w środku dnia. Potrafię warknąć do dziecka bez powodu bo ma kapcie źle założone. Czy to jest nerwica? Boje się.

Gość czy to nerwica
Nikt nic nie wie w tym temacie?

Gość malikula,
ja tak mialam gdy zaczela mi sie nadczynnosc tarczycy..

Gość fjkglkghfhhgvjj
wybierz sie do psychologa !

prędzej depresja. zobacz tutaj, czy rozpoznajesz objawy: http://online.synapsis.pl/Jak-rozpoznac-depresje/Jakie-dolegliwosci-wskazuja-ze-moge-miec-depresje.html a jeśli tak, to idź do psychologa/psychiatry. to żaden wstyd, depresja jest coraz częstsza i nie należy jej lekceważyć. leki albo terapia pomogą - lepiej sobie pomóc, niż czuć się nieszczęśliwą, szczególnie jeśli fukasz na bliskich i to pewnie też cię unieszczęśliwia. a czasami wystarczy solidny odpoczynek samej ze sobą albo np z partnerem - o ile masz możliwość i to nie on jest przyczyną problemów. powodzenia!

Gość czy to nerwica
Do psychologa terminy odległe ale spróbuje sie jutro zapisać gdzieś, a te badania na tarczyce to jakie zrobić TSH i FT3 i Ft4 wystarczą czy to jakieś specjalne trzeba?

Gość czy to nerwica
Depresja to chyba nie bo nie mam przygnębienia jakiegoś, ale czasem nie czuje sensu. Wstaje rano, dam dziecku śniadanie, wyprawię do przedszkola i wracam do łóżka. Taka jestem wypłukana z uczuć i nie mam siły na nic. Biorę się za sprzatanie, rzucam szmata w kąt bo mi jakoś tak slabo i nie mogę mysli zebrać do kupy. Poszła bym gdzieś ale nie dam rady. Idę raz i drugi a potem nie moge wstać. Jeszcze w nocy mam takie lęki. Pierdoły mi się układają w glowie. Lezę całą noc i myślę że mam niepoprasowane i w myślach prasuje i układam w komodzie. Wiem ze to śmiesznie brzmi jak się czyta ale ja się tak męcze, a rodzina ze mną to już ma skaranie Boskie. Maż biedny nigdy nie wie kiedy będę fuczala. Potrafie mu urządzić fochy o nic. Ja wiem że to o nic, a mnie od środka taka zlość targa że nie wytrzymuje. Nie krzyczę ale taki jad się ze mnie sączy że mi potem wstyd. No i ostatnio ryczę bez powodu. Wzruszam się wszystkim. Telewizję oglądam tam jakieś małe dziecko czy zwierzatko a ja oczy mokre i bek bez powodu. Patrze na ludzi naokoło jacy są szcześliwi i otwarci tacy, żyją sobie po swojemu, robią co do nich należy i nie wiem co ze mną nie tak się podziało. Czemu nie potrafię jak inni tylko taka jestem zagmatwana.

Gość meegiiii
ja też miałam takie początki nerwicy i depresji razem.. Udaj się do psychologa bo może być coraz gorzej niestety

Gość malikula,
tak,to te badania ,ktore wymienilas.Wystarczy isc do lekarza ogolnego,powiedziec o objawach i poprosic o skierowanie na takie badanie.

Gość czy to nerwica
Dziekuje Wam bardzo. Jutro się za siebie biorę i szukam pomocy.

Gość malikula,
Warto te badania na tarczyce tak czy inaczej zrobic ,zeby miec pewnosc.A jesli chodzi o lekarza od psychiki;) to trza sie udac do psychiatry bo to on stawia diagnoze,przepisuje ewentualne leki i kieruje w razie czego na terapie do psychologa.Psycholog leczy "slowem",zadnych lekow n9ie moze przepisac,najpierw psychiatra,zeby ocenil co w ogole Ci dolega:)

Gość hmmmmmm ????
nie pracujesz??

Gość czy to nerwica
Nie pracuje.Nie dam rady. 3 razy poszłam do pracy a potem taki strach ze całą noc ból brzucha, kołatanie serca i rano głowa boli i nie poszlam. Mąż mnie wspiera, rodzina też. Mówią zeby małymi kroczkami. Na kurs się zapisałam i chodzę ale też każde wyjście to taki stres dla mnie że potem to odchoruje zawsze. Jak już wyjdę to się ciesze, rozmawiam z ludźmi i się usmiecham, ale zanim wyjdę to to co przezywam to mówię Wam nie do ogarnięcia. Ja nawet na zakupy nie umiem systematycznie iść bo raz idę wesoła a innym razem nie wyjdę i koniec. A ta tarczyca to musi być na czczo? Bo mogę zaraz podlecieć do rodzinnego po skierowanie bo mi się udalo zapisać (musze isc puki mam sile bo jak potem mi odwali to już się nie wybiorę) i nie wiem czy ją mogę zrobić dzisiaj odrazu? Jak jadlam śniadanie o 8 rano?

Gość czy to nerwica
Podniose temat bo zaraz spadnie moze ktoś wie czy ta tarczyca może być po jedzeniu tak 4 godziny robiona?

Gość vkjvlkkk
tarczyca raczej na czczo, ale moze sprawdz w necie

Gość vkjvlkkk
a to o czym piszesz wskazuje na problem psychologiczny. Więc ścieżka psychiatra ---> psycholog, jeśli na nfz lub prywatnie do terapeuty polecam.