Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z problemami skórnymi

Rogowacenie mieszkowe

Polecane posty

Czy ktoś z was ma tę chorobę skóry? Objawia się drobnymi czerwonymi krostkami, skóra jest szorstka i sucha głównie na udach i ramionach. Macie jakieś domowe sposoby na wygładzenie skóry? Ja stosuję peeling z soli. Trochę mi to pomaga, ale może jest jeszcze jakaś inna metoda?

Gość kkasiia
zastosuj " Pilaxir" powinien pomóc

dzięki, właśnie czytalam sobie na temat tego kremu, spróbuję

Gość inżynier serwisowy bann
metod nie ma :( Sam to mam. Kobiety mają dość rzadko. Mogą być wręcz nosicielkami i przenoszą na synów. W zasadzie nic z tym się zrobić nie da. Masz terapie mocznikowe, laserowe itd. Efekt jest zawsze taki sam.

Ja regularnie nacieram się gruboziarnistą solą i nie jest tak źle :) ale chciałabym spróbować czegoś jeszcze. Nie zdecyduję się na żadne lasery bajery bo nie mam na to kasy..

Gość inżynier serwisowy bann
kobiety mają tutaj znacznie gorzej Np jak tu sie nie wstydzić mając taką d... http://m11.m.staticedi.com/c/6ed/73cf5_m_950_600_0_0_0_0_0_0_0_6ed7c5566ac4c6ab96c168e482d4fd70.jpg No i kwestia akceptacji tak masz i mieć będziesz. Ok może uda ci się to zmiejszyć w tym roku. Za rok będzie też. A po x latach życia z drapania i gniecenia masz całe ręce w białe kropki.

wkleiles tu zdjecie zupelnie innej przypadlosci, nawet nie wiem jakiej, ale to nie jest to o czym ja pisze

Gość gość
Bardzo dobre zdjęcie zostało wklejone. Tak to właśnie wygląda u dzieci. Moja córka to ma. Zaczęło się jak miała niecały rok. Teraz ma ponad 2 lata i nic nie przeszło. Jest dużo gorzej niż na tym zdjęciu. Ma krostki wszędzie, na udach, łydkach ramionach, przedramionach i policzkach. Brzuch jest tylko czysty, plecy względnie też. To jest straszna przypadłość i już zupełnie nie mam pomysłów jak to łagodzić. Nic nie pomaga. Czasem jest lepiej i to trochę blednie, a czasem sie nasila i zaczerwienia. Krostki wyglądają jak pryszcze, więc modlę się, że kiedyś jej to się poprawi i już jako strasza dziewczynka będzie miała standardowo tylko na ramionach szorstkie kropeczki a nie takie coś:(( Jak macie jakieś sprawdzone metody walki z tym paskudztwem piszcie.Chętnie skorzystam z jakiejś rady.

Gość gość
A co obecnie stosujesz? Jakie kremy z mocznikiem i kwasami? Może trzeba mocniejsze?

Gość gość
ja mam na ramionach i na nogach tzn uda i lydki...zima jest zdecydowanie gorzej niz latem...dziala na mnie bardz szorstka gabka pod prysznicem, a po niej nawilzanie emolientami...kupilam sobie balsam z olliana tzn dziecku, ale kilka razy sprobowalam i jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy szorstka i czerwona skora zrobila sie po prostu zdrowa :) zima jest ciezko utrzymac az tak dobry efekt, ale mimo wszystko jest zdecydowanie lepiej...takze na mnie dziala scieranie tzn gabka, peeleng itepe + nawilzenie emolientami- zadne reklamowane balsamy