Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana28

Jest tu ktoś z Bydgoszczy?

Polecane posty

Gość Niezdecydowana28

Witam. mąż dostał propozycję pracy w Bydzi. Prawdopodobnie będziemy sie przeprowadzać i mam troche pytan, bo kompletnie nie znam miasta itp. Pomoże ktoś? :) Mieskzmay około 600km od Bydgoszczy

Gość Niezdecydowana28
Nikogo nie ma? Plisss

Gość Niezdecydowana28
Wielbiciel 70 B haha, dobre:o

Gość Niezdecydowana28
Nie no skąd, spoko nick:) Serio jesteś z Bydgoszczy?

Gość Niezdecydowana28
Ok, to powiedz mi na wstępie za ile mniej więcej mozna wynająć mieszkanie ooło 50m2 jeśli sie orientujesz. Jakich dzielnic lepiej unikać? jak sie ogolnie żyje w Bydgoszczy- drogo jest czy w miare okej?

Gość Niezdecydowana28
eustachy- dzieki, przegladałam już to:))

Gość eustachy motyka
Polecam osiedla Błonie, Osowa Góra, Wyzyny i Bartodzieje.

Gość Niezdecydowana28
A jest tam jakiś targ- taki z ciuchami itp:)))

Zajebiste klimatyczne miasto, ja je uwielbiam. Z tym, że tam jest wielkie bezrobocie. Jeśli chcesz szukać tam pracy, kiepskie szanse. Jak mąż będzie dość zarabiał, polecam

Moim zdaniem nie jest tam drogo, sklepów sporo, jest nawet market, coś a la Tesco. Maleńka mieścina, ale urokliwa. Dobrą pizze mają :)

Gość eustachy motyka
Na Osowej Gorze to chyba niema, ale na tych pozostalych sa, no i jeszcze Kapusciska, tam tez jest duzy targ.

Wszystko zależy od standardu i dzielnicy, ceny zaczynają się od 700-800 zł, ale luksusów nie będzie. Za lepsze mieszkania i w lepszych dzielnicach może być max. 2 razy tyle. Zależy gdzie ta praca, jeśli w centrum, to unikać mieszkań w Fordonie (dzielnica złożona z bardzo wielu osiedli), bo dojazd trwa czasem godzinę. Ze względu bezp. zdecydowanie unikać: Śródmieście, Bocianowo, Okole. Nie jest drogo, przeciętnie ;)

Gość Niezdecydowana28
dzieki dzieki! Ja narazie pracy szukac nie bede bo mamy małe dziecko, ale trochę żal mi wyjeżdżac, bo zostawimy tu rodzine, przyjaciół itp...:( No ale cóż. Hm, a ludzie jacy są? A o ten targ tak pytałam ogolnie:) O, a skąd pizze zamawiać? to też przydatna informacja:)))

Z Osowej Góry jest daleko do śródmieścia, nie polecam. Błonie jak najbardziej, Górzyskowo, Szwederowo, Wyżyny, Kapuściska, Bartodzieje 🖐️

Gość Niezdecydowana28
Z ta Bydzia to sorrry:) Mój znajomy tak mówi, przepraszam jesli uraziłam 🌻

Gość csmbaJKGCM
Czarna jaja se robisz Bydgoszcz maleńka mieścina hehe dobry żart

Gość jiju98j98
bydgoszcz jest strasznie brzydka, nie ma nawet rynku, same wielkie blokowiska, nie polecam

a targi są na każdym większym osiedlu - Błonie, Bartodzieje, Szwederowo na Chemiku (osiedle Glinki, też godne polecenia do zamieszkania) co niedziela jest wielki targ/giełda z ciuchami, sprzętem AGD a nawet meblami itp.

Gość bsduvig
Ja mieszkam koło Bydgoszczy, tam też studiuję, to normalne, że nazywa się to miasto w skrócie Bydzią, co w tym dziwnego?:o

Gość bsduvig
Zgadzam się z tym, że Bydgoszcz jest strasznie brzydka, wyjątkowo nieklimatyczne miasto. Same blokowiska, jakieś stare fabryki, zupełnie nierozplanowane miasto, tylko wszystko stawiane jak leci.Jakbym miała wybierać miejsce zamieszkania w tych okolicach to milion razy bardziej wolałabym Toruń, który jest uroczy i romantyczny:)

Gość eustachy motyka
O! i jest urokliwy Myslecinek :)

15:33 jiju98j98 bydgoszcz jest strasznie brzydka, nie ma nawet rynku, same wielkie blokowiska, nie polecam " x x Jest dość dobrze utrzymana, nie przesadzaj. Rynek jest wypasiony, a blokowiska są w każdym mieście. ocb?

Gość Niezdecydowana28
Ja nie mam wyboru, w grę wchodzi tylko Bydgoszcz:) Słyszałam od znajomej, że to piekne miasto. Zgadzam się, że wszedzie są blokowiska itp. A gdzie w razie czego do szpitala?